Razgovor:LOL

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku LOL.
Rad na člancima
Pismohrane:


Brisati. Zar je LOL hrvatska kratica? Što to znači na hrvatskom jeziku?

Evo parafrazirati ću Speedyjeve riječi sa SZR članka Selfie jer najbolje reflektiraju situaciju i s ovim člankom: "Wikipedija je enciklopedija - mjesto gdje se prvo nađu nove riječi je rječnik, ne enciklopedija. Ako su neki drugi projekti slikovnice za dječicu, to ne znači da tako mora postupati i hrvatska wikipedija. Wikipedija je internetska enciklopedija, po logici stvari usvaja nove stvari brže, ali te nove stvari treba vrednovati. Ako je LOL bitan modni ili informatički fenomen, onda će dobiti članak kad se bude o tome mogao napisati članak s izvorima, po mogućnosti ne izvorima tipa Glorije, nego s izvorima iz knjižnice Filozofskog fakulteta ili bolje, iz Etnografskoga muzeja. To se možda dogodi za mjesec ili godinu dana, a možda nikad. Enciklopedije nam daju konciznu i preciznu sliku svijeta oko nas, iz koje su profiltrirane trivijalnosti. Trivijalno ima svoje mjesto u pop-kulturi, ali ne bih još izjednačavao radove Andyja Warhola s LOL-om."

Po logici stvari, točno je primijeniti isti tijek razmišljanja s članka Selfie i na ovaj članak. Ispravite me ako griješim.--Dean72 (razgovor) 17:26, 16. studenog 2014. (CET)

Evo sam te ispravio [1].--MaGaCroatian squares Ljubicic.gifporuči mi 18:47, 16. studenog 2014. (CET)
Da ne bi bilo zabune i suvišnih pitanja, ispravak je objašnjen ovdje [2].--MaGaCroatian squares Ljubicic.gifporuči mi 10:03, 18. studenog 2014. (CET)

LOL i selfie[uredi kôd]

Uopće ne vidim niti jedan argument slijedom kojega bi LOL zadovoljavao kriterije, a selfie ne. Mislim da bi trebalo biti jasno da čisto temporalni kriteriji ("starost" pojma) baš i ne prolaze kao argument, o čemu sam pisao nedavno.[3]

Između LOL i selfieja postoji jedna bitna razlika na štetu LOL-a: to je rječnička definicija, ništa više (barem kako je članak sada oblikovan).

Takvih kratica ima dosta (čitajući pojedine upise na hr wiki, pada mi na pamet TLDR :-) ), pa bi sa stajališta racionalnosti bilo bolje otvoriti članak Internetski sleng i tamo izlistati što već tamo sve ide. Sada je LOL jedina natuknica tog tipa, koliko vidim, pa je cijela stvar bespredmetna. GregorB (razgovor) 19:27, 9. prosinca 2014. (CET)