Razgovor sa suradnikom:MaGa

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search
MaGa je odlučio uzeti odmor od Wikipedije, a namjerava se vratiti čim prije uzmogne.
Arhiva 1
2
II./11.
VIII./11.
3
VIII./11.
XI./11.
4
XI./11.
III./12.
5
III./12.
IX./12.
6
X./12.
IV./13.
7
V./13.
IX./13.
8
X./13.
XII./13.
9
I./14.
IV./14.
10
V./14.
XI./14.
11
XII./14.
X./15.
12
XI./15.
X./16.
13
XI./16.
XII./17.
14
I./18.
XII./178

New article[uredi]

Hello MaGa! Could you please check and correct this subpage and then move it to namespace? Many thanks for you help! Pierre Abbé (razgovor) 22:36, 30. prosinca 2018. (CET)

Pravopis Ivan B(b)ez Zemlje[uredi]

Poštovani kolega, molim Vas da pogledate moju opservaciju na stranici za razgovor članka Ivan Bez Zemlje (https://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor:Ivan_bez_Zemlje). Nisam stručnjak za pitanja hrvatskog pravopisa, ali mislim da je potrebno uvažiti autoritet i značaj kakav ima (ili bi barem trebala imati) nacionalna enciklopedija. Budući da je Vaše mišljenje u direktnoj suprotnosti s Hrvatskom enciklopedijom, molio bih Vas da objasnite svoju odluku. Lijep pozdrav. Walter9 (razgovor) 16:57, 11. siječnja 2019. (CET)

U redu. Budući da, kako sam već napisao, nisam nikakav stručnjak po pitanju pravopisa, neka ostane kako je. Vjerujem da ste se pri odluci vodili jasno predviđenim i potvrđenim pravopisnim pravilima. Naravno, ukoliko u međuvremenu doznam nešto što bi argumentirano osporilo Vašu odluku, javit ću se prvo Vama da raspravimo. Zahvaljujem na odgovoru. Srdačan pozdrav. Walter9 (razgovor) 17:51, 11. siječnja 2019. (CET)

Razgovori u Kafiću[uredi]

Trebali ste u slučaju Wiki loga u Kafiću njemu na stranici za razgovoru reći da se ne brine, ne u Kafiću jer je upravo osramoćen (razmislite). Jer (je bio) neupućen na našoj Wikipediji, a da nije pitao niti jednog našeg suradnika o čemu se zapravo radi. Ja sam mu objasnio, objavjestit ću jednog našeg administratora da sam mu to rekao, da ako sam ja šta pogriješio ispričam se Vama i/ili čoviku. Ne želim da se itko naljuti ili uvrijedi, nego samo da razmislimo. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 19:49, 16. siječnja 2019. (CET)

Wikipedija:Željeni članci[uredi]

Dakle sav moj trud si uklonio samo tako. Sve ono što naši suradnici nisu pratili poput nepotpisanih komentara i da li je riješeno ili neriješeno si uklonio, zašto? Ako sam išao pomoć urednosti ti si sve to "hladnokrvno" uklonio ne bi da sam se zezao, a sve što sam želio jest znati gdje smo stali s željama i što je riješeno arhivirati da ne stvaraju gužvu na stranici. Zašto si to morao uraditi? Hoćeš li popraviti i staviti Riješeno Riješeno, Nije riješeno Nije riješeno i pitam se...Nejasno na ispunjenim i neispunjenim željama? Kako bi ti to riješio? Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 20:08, 17. siječnja 2019. (CET)

Nije jasno je li jedna osoba ili dvije/tri razlicite osobe, nema interpunkcijskih znakova i nema oznaka da li je riješeno ili nije riješeno. Mogu ti dati i primjer:

Dakle sve ovo je jedna osoba, u ovom slučaju Suradnik:Perun, a vidi se da jedna ili dvije osobe nisu upisale datum i svoje suradničko ime! Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 20:42, 17. siječnja 2019. (CET)

OK, ali u željama članak propuh mi nema smisla jer je to povezano s člankom vjetar. Tu bih mogao odgovoriti sa "pitam se...Nejasan." ili bi mogao odgovoriti da je to povezano sa tim člankom? Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 22:37, 17. siječnja 2019. (CET)

Potrebno je obojati (ukrasiti) bojler i dati mu više (veće) mogućnosti kako bi mogli više zaraditi. Želim reći, ako je netko smislio način kako bi proizvod mogao biti još uspješniji, zašto ga onda ga ne bi pustili (ali ne prije provjere i dogovora). Sistem možda funkcionira sada, ali kasnije kad dođu nove generacije možda neće funkcionirati. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 15:53, 20. siječnja 2019. (CET)

Poboljšani bojler bi mogao u slučaju da osjeti požar zvati vatrogasce i/ili aktivirati alarm. Bolji bojler mogao bi biti ukrašen dupinima ili grbovima Hajduka ili Dinama i samo zato bi mogao biti skuplji. Poboljšani bojler bi imao u unutra modernu tehnologiju koja ne bi bila vidljiva osim ekrana pomoću kojeg bismo mogli se kupati i slušati glazbu, imala male reflektore dok slušamo glazbu, a mogla bi... Nove genetacije su sve pametnije i pametnije i siguran sa da ako mladima se pruži prilika bi se mogli dokazati. Poput južnokorejskih izumitelja koji su izumili moderne (suvremene) perilice rublja. Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 16:22, 20. siječnja 2019. (CET)

Odgovor na: Postavljanje vlastitih slika[uredi]

Poštovani MaGa, hvala na opasci. I sam sam razmišljao o tome, ali budući da nisam vičan Zajedničkom poslužitelju, nisam se htio upuštati u pustolovine. Sljedeći put kad ću postavljati datoteku obratit ću se nekom iskusnijem. Molim te, možeš li postaviti sliku na Zajednički poslužitelj. Od srca hvala. Ugodan dan.--Mudroslov (razgovor) 16:30, 20. siječnja 2019. (CET)

Odg.: Wikipedija:Zahtjev za otvaranje stranice[uredi]

[1] Vidjet ćemo šta će suradnik raditi sa stranicom... --Mateo K 01 (razgovor) 17:57, 20. siječnja 2019. (CET)

Vandalizam na članku Stjepan Razum[uredi]

Molim da se članak zaštiti od vandaliziranja korisnika Zeljka koji je izvrsno potkrijepljene teze obisao. Kako ne želim pokretati rat uređivaja jer je to protiv pravila wikipedije ovim Vam se putem obraćam kako bih poštovao procedure i hijerarhiju wikipedije, molim Vas da nešto učinite, dakle da vratite moj doprinos članku koji sam dobro primjerno potkrijepio izvorima i da onemogućite daljnje uređivanje i time vandaliziranje, odnosno da opomenete Zeljka. Ukoliko nešto ne poduzmete morat ću o tome obavijestiti osnivača wikipedije. BaruchX (razgovor)

Zvjezdani ratovi[uredi]

Bog, kolega. Valjalo bi vratiti izmjenu jer se kod ovog popisa radi konkretno o filmovima koji čine serijal (tada bi bilo logično prikazati ih kronološki radnjom). Usput, godina u zagradi otkriva kronologiju snimanja filmova. Da se radi o popisu snimljenih filmova, tada bi izmjena imala smisla. Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 21:50, 1. veljače 2019. (CET)

Serijal čini sedam filmova:
 • Zvjezdani ratovi I: Fantomska prijetnja (1999.)
 • Zvjezdani ratovi II: Klonovi napadaju (2002.)
 • Zvjezdani ratovi III: Osveta Sitha (2005.)
 • Zvjezdani ratovi IV: Nova nada (1977.)
 • Zvjezdani ratovi V: Carstvo uzvraća udarac (1980.)
 • Zvjezdani ratovi VI: Povratak Jedija (1983.)
 • Zvjezdani ratovi VII: Sila se budi (2015.)
Snimljeni su filmovi:
 • Zvjezdani ratovi IV: Nova nada (1977.)
 • Zvjezdani ratovi V: Carstvo uzvraća udarac (1980.)
 • Zvjezdani ratovi VI: Povratak Jedija (1983.)
 • Zvjezdani ratovi I: Fantomska prijetnja (1999.)
 • Zvjezdani ratovi II: Klonovi napadaju (2002.)
 • Zvjezdani ratovi III: Osveta Sitha (2005.)
 • Zvjezdani ratovi VII: Sila se budi (2015.)
Primijetiš razliku u ova dva popisa – kod prvog u fokusu je popis filmova iz serijala (za koji je logično da ide kronološki radnjom), a kod drugog je fokus na kronologiji snimanja filmova. U članku se radi o prvom popisu. Nadan se da san uspija dočarati. BlackArrow (razgovor) 16:15, 2. veljače 2019. (CET)