Razgovor sa suradnikom:MaGa

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Arhiva 1
XI./08.
II./11.
2
II./11.
VIII./11.
3
VIII./11.
XI./11.
4
XI./11.
III./12.
5
III./12.
IX./12.
6
X./12.
IV./13.
7
V./13.
IX./13.
8
X./13.
XII./13.
9
I./14.
IV./14.
10
V./14.
XI./14.
11
XII./14.
X./15.

Slika[uredi]

Da li je sada bolje? Doista trebam pomoć... Ilija Fonlamov Francisković --Djolecarkralj (razgovor) 20:51, 22. studenog 2015. (CET)

Zvijezde ratuju[uredi]

Bok!

U svim filmskim literaturama koje osobno posjedujem film "Star Wars" i sve njegove daljnje inačice (epizode) na hrvatski jezik preveden je kao "Ratovi zvijezda". Prvi puta sam za prijevod "Zvjezdani ratovi" čuo (i vidio) upravo ovdje na hrvatskoj wikipediji. Kada sam pisao te članke nisam htio ništa dodatno uzburkavati pa sam diplomatski ostavio da glavni naslov bude "Zvjezdani ratovi" (jer se sjećam da mi je u jednom od naših privatnih chatova Roberta spomenula da je prijevod "Ratovi zvijezda" gramatički neispravan - što je vjerojatno istina, ali ne umanjuje činjenicu da je taj film u nas tako preveden i da je pod tim naslovom najpoznatiji; slično je i s filmom "Totalni opoziv" čiji je naslov potpuno kriv, jer je pravi prijevod tog filma "Potpuno sjećanje"), a u zagradama dodao da je film preveden kod nas i kao "Ratovi zvijezda" iako bi po svakoj logici stvari trebalo biti obrnuto (mislim da je HRT kada je puštao stare epizode preveo film kao "Zvjezdani ratovi" pa vjerojatno otuda i prijevod na našoj wikipediji).

Eh, sada... Kada sam stvarao novu stranicu za film "Sila se budi", stavio sam naslov "Ratovi zvijezda" zbog toga što je to službeni hrvatski naslov filma kojeg je odredio distributer. Taj naslov stoji na plakatu filma koji se može vidjeti na službenim stranicama naših najvećih kino prikazivača - "Ratovi zvijezda: Sila se budi". Suradnik koji je promijenio moj naziv članka iz "Ratovi zvijezda" u "Zvjezdani ratovi" učinio je to vjerojatno vođen naslovima ostalih ranijih epizoda na wikipediji.

Ako se mene pita, mislim da bi sve naslove svih epizoda ove filmske sage trebali nazvati "Ratovi zvijezda", jer je to službeni distributerski naslov (filmovi "Fantomska prijetnja" iz 1999., "Klonovi napadaju" iz 2002. i "Osveta Sitha" iz 2005. godine su svi bili prevedeni službeno od strane njihovog tadašnjeg distributera kao "Ratovi zvijezda"). Ali ako će to izazvati burne reakcije određenih suradnika zbog tko zna kojih razloga, stare epizode za koje su dobri članci već napisani mogu ostati ovakvi, ali svakako sam za to da barem onda ovaj ovogodišnji preimenujemo i damo mu pravi službeni hrvatski naslov - "Ratovi zvijezda".

Eto, toliko od mene - oprosti na dužini; nadam se da sam bio dovoljno jasan. :)

Ako imaš još pitanja - tu sam. --Smajlić12 (razgovor) 13:20, 3. studenog 2015. (CET)


Taj film je oduvijek bio preveden kao "Ratovi zvijezda" bez obzira na distributere - distributeri nemaju veze s tim, koji god da su bili. Jedino je HRT najvjerojatnije (nisam siguran, jer nisam vidio) možda preveo film drugačije, jer su se htjeli napraviti pametnima.--Smajlić12 (razgovor) 09:42, 4. studenog 2015. (CET)


Bez obzira na to što tko mislio o prijevodu bilo koga, kao što sam već ranije istaknuo ostaje nepobitna činjenica da je "Star Wars" oduvijek bio kod nas preveden kao "Ratovi zvijezda" i tako bi se trebali zvati članci, pogotovo ovaj posljednji "Sila se budi". Budeš promijenio naslov članka ili...? --Smajlić12 (razgovor) 11:03, 5. studenog 2015. (CET)

Pruge[uredi]

MaGa, molim te pogledaj ovaj prijedlog -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:13, 3. studenog 2015. (CET)

I mislio sam na članke u kojima je takvo prikazivanje prikladno, kod ovoga skrolanje traje duže od sâmog putovanja HŽ-om Smiley.svg
A što se tiče pucnja u prazno, i ja sam nur Kroatisch, ali po ovoj izmjeni svi smo poliglote Face-wink.svg
U stvari, trebao sam se odmah obratiti samo tebi, kao stručnjaku i za slike i željeznicu. Gledam rješenje iz članka koji si naveo, to je rješenje dobro, ali ni ono nije univerzalno. Moj prijedlog je zgodan jer se jednostavno preko taga <div> galerija postavi desno, a i lako vrati natrag ako kasnije zatreba. Pogledat ću još što se može napraviti kod formatiranja (kad galerija naraste...)  • Bonč (razgovor) • Kad dođeš kući, istuci ženu: ima razloga, ali ga ti ne znaš. •  03:57, 4. studenog 2015. (CET)

dva članka za obrisati[uredi]

Pozdrav MaGa
Možeš li izbrisati ova dva članka: Dodatak:8. rang HNL-a 2009./10. i Dodatak:8. rang HNL-a 2010./11. - tu su prije bile ljestvice za ligu 2. liga NS Ludbreg, ali malo daljim proučavanjem sam došao do toga da je 1. liga NS Ludbreg isti rang kao i 2. ŽNL Varaždinska, imaš i ovdje 3. ŽNL Varaždinska koju sam preuredio za 2. ligu NS Ludbreg. Daljim gledanjem sastava lige i promocije/relegacije sa 1. ŽNL Varaždinska se vidi da 2. ŽNL Varaždinska - Istok pokriva ovaj dio županije oko Varaždina, dok Ludbreg i istok županije pokriva 1. liga NS Ludbreg. Dalje koliko sam pratio nije bilo lige osmog ranga u te dvije sezone (prije su bile 4. ŽNL za Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-Bilogorsku, ali su taman 2009./10. ukinute. IMam još nešto materijala za ove dvi lige (1. i 2. NS Ludbreg), pa možda i to s vremenom stavim.
Pozdrav, Cybermb (razgovor) 21:01, 3. studenog 2015. (CET)

OK, samo sam htio detaljnije objasniti zašto se trebaju obrisati. Takvi za**** se svima dešavaju, pa da ih minimiziramo.
pozdrav, Cybermb (razgovor) 20:11, 4. studenog 2015. (CET)

ispravka[uredi]

Ispravka nije uredu Poštovani...Riječ ŽUPANIJA je naustavna po odluci Vrhovnog suda u entitetu Federacija BiH ,to nema veze sa jezikom .Vašingtonski sporazum iz 1994 godine poznaje samo rijč KANTON,pogledaj te dokumente i odluke i vidjećeš da su moje izmjene pravilne, a Bošnjački jezik ne postoji jer Dejtonski sporazum je napisan na 4 jezika a to su bosanski,hrvatski,srpski i engleski tako da je i to pogrešno napisano.U cilju vjerodostojnosti ovih dokumenata bilo bi u redu da se to ispravi.Hvala.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Nedo2015 (razgovordoprinosi)

Ilija Fonlamov Francisković-slika[uredi]

Poštovana, slika okačena na stranicu je moje autorsko djelo, kako mogu napisat licenciju, možete li mi pomoći? Unaprijed hvala!--Djolecarkralj (razgovor) 19:10, 5. studenog 2015. (CET)

Datoteka:Hrvatski-fokus.jpg[uredi]

Ne znam, izgleda mi kada sam je smanjivao nije dobro ispala. Nisam siguran zašto. Možeš li je popraviti?--Rovoobo Razgovor 11:38, 7. studenog 2015. (CET)

Da, ali ne[uredi]

Eh! Face-blush.svg

A baš je bilo blagozvučno studenoga u nedavnim promjenama i u potpisu Face-wink.svg  • Bonč (razgovor) • Što je odjek intervjua ...ua ...ua ...ua ...ua •  00:13, 8. studenog 2015. (CET)

Primljeno na znanje[uredi]

Zahvaljujem na savjetu!--Bijeli grab (razgovor) 09:46, 8. studenog 2015. (CET)

Šta ti misliš?[uredi]

Izmijenio si podatke o brojnosti određene etničke zajednice u taberli općina Čapljina, pa smo tako u naselju Gabela dobili 4, umjesto 324 Srbina sa poppisa 1991. godine?!? Isparvljaš egzaktne podatke još se pitaš "što je sporno"?--Rethymno (razgovor) 00:49, 9. studenog 2015. (CET) Usput, dodaješ na tabelu nekakva izmišljena naselja : Gabela Polje, što je tadašnja eventualna mjesna zajednica ili nekakvo naselje koje nastaje kasnije poslije 1991.?!? u krajnjem , pitanje je da li i dan danas postoji kao službeno naseljeno mjesto.--Rethymno (razgovor) 00:50, 9. studenog 2015. (CET) Rekao bih da tebe bune termini: naseljeno mjesto kao službena kategorija, čiji skup ili pojedino čini sastavni dio svake općine, zaseok ili grupa kuća izdvojeni od ostatka centralnog dijela naselja, gradske četvrti ili kvartovi i tome sl. Trebalo bi da se pozabaviš ovom temom i pokušaš da raščlaniš pojmove, da ti se ne bi događali gafovi kao u slučaju Čapljine. A o smanjivanjima ili povećavanjima broja neke etničke zajednice ili "što djevojci bilo milo, babi u snu se snilo" to je već druga priča, kojoj također nije mjesto na stranicama Vikipedije. --Rethymno (razgovor) 00:57, 9. studenog 2015. (CET)

Vidim da si raspoložen za raspravu[uredi]

...a osim crvenih obraza, ne raspolažeš nijednim jedinim argumentom. Ali pošto nisam svađalački tip, a tebi se ne mogu neke stvari objasniti, pa ponovo vraćaš isto ono što si pokvario, nemam šta više da ti kažem. I nemoj samo meni o poznavanju geografije znam svaki grad, selo i zaseok u cijeloj bivšoj SFRJ i još mnogo toga. Na pogrešnog si udario.--Rethymno (razgovor) 19:35, 9. studenog 2015. (CET)

Ovim završavam[uredi]

Naselje Gabela Polje nije postojalo 1991., a ne postoji ni danas. To je 1991. godine bila MJESNA ZAJEDNICA, koja je obuhvatala dijelove NASELJENOG MJESTA GABELA. Prijatno veče.--Rethymno (razgovor) 19:52, 9. studenog 2015. (CET)

Stranica FDZS, konkretni podaci (knjiga): [1]--Rethymno (razgovor) 19:56, 9. studenog 2015. (CET)

Spisak naseljenih mjesta u BiH na popisu 1991. godine, sa pripadajućim dijeovima naselja (grupama kuća grupisanim u zaseoke): [2]--Rethymno (razgovor) 20:04, 9. studenog 2015. (CET)

Upozorenja i žuti kartoni[uredi]

Razumijem zbog čega sam opomenut za navođenje znački za izvore, ali zbog čega me ponovno opominješ kada sam naveo konkretne izvore (statut kluba, nogometni leksikon, povijesne tablice...) i zbog čega mi brišeš te izmjene? Plus, osim navođenja starog naziva kluba, radio sam još neke izmjene na samim člancima (update na noviju sezonu)... Mislim na ove izmjene: [3], [4], [5] --Pera detlic (razgovor) 09:57, 13. studenog 2015. (CET)

kompilacija[uredi]

zbog čega si mi uklonio kompilacije od vuce kad želim da bude onako di piše naziv kompilacije a ne naprimjer vuco megamix

Slika Robert Pauletić (Robert pauletic.jpg)[uredi]

Imam dopuštenja za sliku, molim vas da mi se javite na mail da to sredimo. Trebat ce mi pomoc i oko licence, nazalost ne snalazim se u tome. Hvala --Filllip12 (razgovor) 01:07, 16. studenog 2015. (CET)

Evo uredio sam sliku kako ste trazili. Dogovoreno je da cemo koristiti samo jednu sliku za clanak i to "Robert pauletic.jpg" koja je i glavna slika u infookviru, tako da vas molim da ostale obrisete. Hvala --Filllip12 (razgovor) 14:57, 16. studenog 2015. (CET)

Sažetci bez osobnih podataka[uredi]

Primljeno na znanje. Hvala!

--Dmitar Zvonimir 15:33, 16. studenog 2015. (CET)

Neil Emilfarb stranica[uredi]

Pozdrav, MaGa.

Mogu li dobiti više informacija o tome šta nije u redu sa stranicom Neil Emilfarb i šta trebam ispaviti?S-jane-g (razgovor) 14:18, 17. studenog 2015. (CET)

Zimski san[uredi]

Eh MaGa,
trebalo mi je vremena da skuzim o cemu se radi. Kako bilo da bilo sve je u redu a Kubura je jos uvijek u hibernaciji:)--El hombre (razgovor) 19:17, 17. studenog 2015. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi]

A znam, al radim, pa mi je nekad bitno da se izmjene spreme. Ovo su bile manje izmjene. Probat ću koristiti više prikaz. Što se ostalog tiče, uskoro sam gototov :) Ako malo bolje pogledaš, ovo je poprilično epohalno dijelo, odnosno prikazuje izmjene svih hrvatskih govora kroz povijest. --Čeha (razgovor) 21:44, 17. studenog 2015. (CET)

Hvala za ton, i živ mi bio! Izvore ću staviti, ne pišem stvari iz svoje glave. Još neki komentari/prijedlozi? --Čeha (razgovor) 13:40, 18. studenog 2015. (CET)
p.s. Kartice premjesti i prati nisu vidljive s niti jednim od pregleda koje koristim (mozzila firefox i opera). --Čeha (razgovor) 13:43, 18. studenog 2015. (CET)
Ne shvaćam što želiš reći. https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Razvoj_hrvatskih_dijalekata&curid=551656&diff=4622395&oldid=4622100 je link na promjene novog članka, doslovce radne. Taj članak sam pisao par dana od 16. do 18. studenog. Pogledaj; https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Razvoj_hrvatskih_dijalekata&offset=&limit=500&action=history
Članak je malo veći, a nisam ga pisao u notepadu već na wikipediji Vjerojatno sam previše imao edita, neke promjene su bile čisto gramatički tipfeleri, a neke stvari su mogle biti i kraće, ali to je sve bilo dok članak nije bio završen...
Premjesti i prati ne vidim. Možda su te opcije ograničene na ljude s moderatorskim pravima?
Što se tiče slika, ako vidiš negdje da nisu prijavljeni dobro izvori, reci. Pokušavam se držati pravila, ako što griješim slobodno ukažeš na grešku. Kad smo imali i zadnju raspravu o licencama nastojao sam ispraviti moguće greške. Vjerojatno tome ne pridajem pozornost koju bi trebao, a same licence nisu pretjerano jasne. --Čeha (razgovor) 22:36, 20. studenog 2015. (CET)
Nemam, gledaj http://oi67.tinypic.com/2na1f5s.jpg
Ok, na kojima god fali nešto javi, pa ću ispraviti. --Čeha (razgovor) 14:14, 21. studenog 2015. (CET)
Edit, našao sam premjesti. Nalazi se pod opcijom više. --Čeha (razgovor) 14:14, 21. studenog 2015. (CET)

Zuti Karton[uredi]

Kazes nismo na forumu i zbog toga si mi dao zuti karton, a da li je ovo sto si ti napisao enciklopdijsko ili forumsko izrazavanje? Citiram: "Možda da pitamo babu Vangu šta je on mislio?" Mozda sad da izbrises ovo sto si napisao i sam sebi da das zuti karton? Toga se nijesi sjetio?--Aryanprince (razgovor) 23:56, 20. studenog 2015. (CET)

Re:[uredi]

Greška. Poništio sam izmjenu.--Wolmar (razgovor) 12:11, 22. studenog 2015. (CET)

Nisam proučavao vaša pravila, ali bio sam uvjeren da trolanje nije dozvoljeno. Izgleda da ipak je, bar nekima... Zanimljiv je ovaj projekt.--Wolmar (razgovor) 13:02, 22. studenog 2015. (CET)

[6] Eh, kako si strog MaGa, dva promašena prozora na 1500 članaka i nije loš rezultat. S obzirom da, kako kažeš, ne radim ništa korisno na ovom projektu, ja te, eto, pozdravljam... ne bi htio smetati. Nastaviti ću promatrati vaš projekt sa strane, kao što prolaznik promatra prometnu nesreću. Kao ti ono kažeš: over and out...--Wolmar (razgovor) 14:17, 22. studenog 2015. (CET)

Odg:Predložak:Infookvir kardinal[uredi]

Urađeno. Hvala na napomeni. Pozdrav.--Ingenium 7 (razgovor) 20:32, 22. studenog 2015. (CET)

Kažnjavanje i wikiuhođenje[uredi]

Da ne bude da reagiram "na prvu loptu", nisam htio odmah pisati. Na tri članka si uklonio moje izmjene prvi put jer sam naveo kao izvor značke i dodijelio mi žuti karton. OK, razumijem da to nije pravovaljan izvor i prihvatio sam opomenu. Kada sam naveo pravovaljane izvore i doradio članke, opet si ih uklonio uz komentar "netočan sažetak izmjene" (iako nisam navodio nikakav sažetak, već sam samo uklonio tvoje uklanjanje moje izmjene uz doradu članka). Treći put kada sam izmjenio ta tri članka (NK Lug, NK Batrina i HNK Frankopan Rokovci-Andrijaševci) uz navođenje sažetka izmjene ("povijest" i "update sezone"), lupio si mi crveni karton. Zbog čega? U pravilima Wikipedia-e stoji jedna sekcija Wikipedija:Maltretiranje#Praćenje uređivača na drugom članku radi nastavljanja uznemiravanja (poznato i kao wikiuhođenje) na koju me ovo tvoje ponašanje neviđeno podsjeća. Ponavljam, prvu opomenu (navođenje značke kao izvora) sam prihvatio (ovdje), ali sa ostalima mislim da si premašio svoja ovlaštenja kao administratora. Nakon crvenog kartona, nisam dorađivao ove članke da ne bih opet (po mom mišljenju, iz hira) bio baniran, ali zbog ovakvih tvojih postupaka članci ostaju nedorađeni. Ne znam da li ti je zasmjetalo to što su se ova tri kluba u povijesti zvala "Partizan" ili te ja kao pripadnik nacionalne manjine na neki način ugrožavam, ali tvoje ponašanje smatram krajnje nekonstruktivnim. U najmanju ruku, mogao si (kad si već obrisao moje izmjene) unijeti podatke na način kako smatraš da trebaju stojati, a ne samo brisati i brisati... Ne tražim nikakvu ispriku (iako smatram da bi bilo uljudno), već samo tražim da ne budem miniran na svakom koraku kada za to nema razloga... --Pera detlic (razgovor) 11:14, 23. studenog 2015. (CET)

To što je stajalo "uklanjanje izmjene suradnika..." je zato što sam na taj način htio izbjeći ponovno prekucavanje istih podataka u članku. Pošto u samom tekstu izmene nije (po tebi) bio problem, već u sažetku izmjene, vratio sam isti tekst koji je bio, a najjednostavniji način za to je uklanjanje izmjene. Nisam htio brisati ono što Wikipedia nudi kao title izmjene, već sam uz to dodao svoj sažetak ("povijest", "update sezone"). U Wikipedia-i svaka izmjena članka (pa bilo to i uklanjanje prethodne izmjene) jeste izmjena koja ima svoj ID. I tvoje uklanjanje izmjene jeste izmjena, pa iz tog razloga Wikipedia to tretira kao izmjenu. Ja sam vraćanjem na svoju izmjenu uklanjao tvoju izmjenu (odnosno uklanjao sam tvoje uklanjanje izmjene). I da sam iz sažetka obrisao taj Wikipedia-in predložak sažetka, opet bi ti dobio obavijest da sam ti ja uklonio tvoje uređivanje. Također, čudno mi je da nitko (od administratora) nije reagirao na ovakve izmjene... --Pera detlic (razgovor) 12:35, 23. studenog 2015. (CET)
Ja sam stjekao takav dojam, pošto se svaka moja izmjena prati od strane mnogih, pa sam pomislio da je takva praksa i sa drugim korisnicima, odnosno uređivanjima... Dakle, ako sad uklonim tvoje uklanjanje moje izmjene na ova tri članka i u sažetku uklonim wikipedia-in predložak, odnosno samo stavim "povijest" ili "update sezone", to će biti prihvatljivo? --Pera detlic (razgovor) 14:25, 23. studenog 2015. (CET)

Bošnjački jezik[uredi]

Naziv bošnjački vrijeđa sve bošnjake i Bosance i Hercegovce. Ne biste željeli da vam namećemo skorašnje političke verzije hrvatskog jezika i povijesti, zato vas iskreno u svoje ime i ime svih BiH državljana molim da takav navod ispravite.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 46.126.83.155 (razgovordoprinosi) 09:45, 25. studenog 2015.

Kiprijan Relić[uredi]

Članak o njemu sam našao na Wikipedia-i na srpskom jeziku. Nisam danas stigao pronaći vjerodostojne izvore gdje ima malo više teksta. Na sr.wiki je kao izvor navedena knjiga u tiskanom izdanju. Do nje nisam uspio doći (danas), ali obećajem da ću pronaći adekvatne izvore i napisati članak o njemu. Samo mi daj nekoliko dana... --Pera detlic (razgovor) 19:27, 26. studenog 2015. (CET)

Kao što sam obećao, napisah članak: Kiprijan Relić --Pera detlic (razgovor) 13:10, 27. studenog 2015. (CET)

Ide,ide.