Razgovor sa suradnikom:MaGa

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
MaGa je odlučio uzeti odmor od Wikipedije, a namjerava se vratiti čim prije uzmogne.
Arhiva 1
2
II./11.
VIII./11.
3
VIII./11.
XI./11.
4
XI./11.
III./12.
5
III./12.
IX./12.
6
X./12.
IV./13.
7
V./13.
IX./13.
8
X./13.
XII./13.
9
I./14.
IV./14.
10
V./14.
XI./14.
11
XII./14.
X./15.
12
XI./15.
X./16.
13
XI./16.
XII./17.
14
I./18.
XII./178

New article[uredi]

Hello MaGa! Could you please check and correct this subpage and then move it to namespace? Many thanks for you help! Pierre Abbé (razgovor) 22:36, 30. prosinca 2018. (CET)

Pravopis Ivan B(b)ez Zemlje[uredi]

Poštovani kolega, molim Vas da pogledate moju opservaciju na stranici za razgovor članka Ivan Bez Zemlje (https://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor:Ivan_bez_Zemlje). Nisam stručnjak za pitanja hrvatskog pravopisa, ali mislim da je potrebno uvažiti autoritet i značaj kakav ima (ili bi barem trebala imati) nacionalna enciklopedija. Budući da je Vaše mišljenje u direktnoj suprotnosti s Hrvatskom enciklopedijom, molio bih Vas da objasnite svoju odluku. Lijep pozdrav. Walter9 (razgovor) 16:57, 11. siječnja 2019. (CET)

U redu. Budući da, kako sam već napisao, nisam nikakav stručnjak po pitanju pravopisa, neka ostane kako je. Vjerujem da ste se pri odluci vodili jasno predviđenim i potvrđenim pravopisnim pravilima. Naravno, ukoliko u međuvremenu doznam nešto što bi argumentirano osporilo Vašu odluku, javit ću se prvo Vama da raspravimo. Zahvaljujem na odgovoru. Srdačan pozdrav. Walter9 (razgovor) 17:51, 11. siječnja 2019. (CET)

Razgovori u Kafiću[uredi]

Trebali ste u slučaju Wiki loga u Kafiću njemu na stranici za razgovoru reći da se ne brine, ne u Kafiću jer je upravo osramoćen (razmislite). Jer (je bio) neupućen na našoj Wikipediji, a da nije pitao niti jednog našeg suradnika o čemu se zapravo radi. Ja sam mu objasnio, objavjestit ću jednog našeg administratora da sam mu to rekao, da ako sam ja šta pogriješio ispričam se Vama i/ili čoviku. Ne želim da se itko naljuti ili uvrijedi, nego samo da razmislimo. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 19:49, 16. siječnja 2019. (CET)

Wikipedija:Željeni članci[uredi]

Dakle sav moj trud si uklonio samo tako. Sve ono što naši suradnici nisu pratili poput nepotpisanih komentara i da li je riješeno ili neriješeno si uklonio, zašto? Ako sam išao pomoć urednosti ti si sve to "hladnokrvno" uklonio ne bi da sam se zezao, a sve što sam želio jest znati gdje smo stali s željama i što je riješeno arhivirati da ne stvaraju gužvu na stranici. Zašto si to morao uraditi? Hoćeš li popraviti i staviti Riješeno Riješeno, Nije riješeno Nije riješeno i pitam se...Nejasno na ispunjenim i neispunjenim željama? Kako bi ti to riješio? Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 20:08, 17. siječnja 2019. (CET)

Nije jasno je li jedna osoba ili dvije/tri razlicite osobe, nema interpunkcijskih znakova i nema oznaka da li je riješeno ili nije riješeno. Mogu ti dati i primjer:

Dakle sve ovo je jedna osoba, u ovom slučaju Suradnik:Perun, a vidi se da jedna ili dvije osobe nisu upisale datum i svoje suradničko ime! Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 20:42, 17. siječnja 2019. (CET)

OK, ali u željama članak propuh mi nema smisla jer je to povezano s člankom vjetar. Tu bih mogao odgovoriti sa "pitam se...Nejasan." ili bi mogao odgovoriti da je to povezano sa tim člankom? Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 22:37, 17. siječnja 2019. (CET)

Potrebno je obojati (ukrasiti) bojler i dati mu više (veće) mogućnosti kako bi mogli više zaraditi. Želim reći, ako je netko smislio način kako bi proizvod mogao biti još uspješniji, zašto ga onda ga ne bi pustili (ali ne prije provjere i dogovora). Sistem možda funkcionira sada, ali kasnije kad dođu nove generacije možda neće funkcionirati. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 15:53, 20. siječnja 2019. (CET)

Poboljšani bojler bi mogao u slučaju da osjeti požar zvati vatrogasce i/ili aktivirati alarm. Bolji bojler mogao bi biti ukrašen dupinima ili grbovima Hajduka ili Dinama i samo zato bi mogao biti skuplji. Poboljšani bojler bi imao u unutra modernu tehnologiju koja ne bi bila vidljiva osim ekrana pomoću kojeg bismo mogli se kupati i slušati glazbu, imala male reflektore dok slušamo glazbu, a mogla bi... Nove genetacije su sve pametnije i pametnije i siguran sa da ako mladima se pruži prilika bi se mogli dokazati. Poput južnokorejskih izumitelja koji su izumili moderne (suvremene) perilice rublja. Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 16:22, 20. siječnja 2019. (CET)

Odgovor na: Postavljanje vlastitih slika[uredi]

Poštovani MaGa, hvala na opasci. I sam sam razmišljao o tome, ali budući da nisam vičan Zajedničkom poslužitelju, nisam se htio upuštati u pustolovine. Sljedeći put kad ću postavljati datoteku obratit ću se nekom iskusnijem. Molim te, možeš li postaviti sliku na Zajednički poslužitelj. Od srca hvala. Ugodan dan.--Mudroslov (razgovor) 16:30, 20. siječnja 2019. (CET)

Odg.: Wikipedija:Zahtjev za otvaranje stranice[uredi]

[1] Vidjet ćemo šta će suradnik raditi sa stranicom... --Mateo K 01 (razgovor) 17:57, 20. siječnja 2019. (CET)

Vandalizam na članku Stjepan Razum[uredi]

Molim da se članak zaštiti od vandaliziranja korisnika Zeljka koji je izvrsno potkrijepljene teze obisao. Kako ne želim pokretati rat uređivaja jer je to protiv pravila wikipedije ovim Vam se putem obraćam kako bih poštovao procedure i hijerarhiju wikipedije, molim Vas da nešto učinite, dakle da vratite moj doprinos članku koji sam dobro primjerno potkrijepio izvorima i da onemogućite daljnje uređivanje i time vandaliziranje, odnosno da opomenete Zeljka. Ukoliko nešto ne poduzmete morat ću o tome obavijestiti osnivača wikipedije. BaruchX (razgovor)

Zvjezdani ratovi[uredi]

Bog, kolega. Valjalo bi vratiti izmjenu jer se kod ovog popisa radi konkretno o filmovima koji čine serijal (tada bi bilo logično prikazati ih kronološki radnjom). Usput, godina u zagradi otkriva kronologiju snimanja filmova. Da se radi o popisu snimljenih filmova, tada bi izmjena imala smisla. Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 21:50, 1. veljače 2019. (CET)

Serijal čini sedam filmova:
 • Zvjezdani ratovi I: Fantomska prijetnja (1999.)
 • Zvjezdani ratovi II: Klonovi napadaju (2002.)
 • Zvjezdani ratovi III: Osveta Sitha (2005.)
 • Zvjezdani ratovi IV: Nova nada (1977.)
 • Zvjezdani ratovi V: Carstvo uzvraća udarac (1980.)
 • Zvjezdani ratovi VI: Povratak Jedija (1983.)
 • Zvjezdani ratovi VII: Sila se budi (2015.)
Snimljeni su filmovi:
 • Zvjezdani ratovi IV: Nova nada (1977.)
 • Zvjezdani ratovi V: Carstvo uzvraća udarac (1980.)
 • Zvjezdani ratovi VI: Povratak Jedija (1983.)
 • Zvjezdani ratovi I: Fantomska prijetnja (1999.)
 • Zvjezdani ratovi II: Klonovi napadaju (2002.)
 • Zvjezdani ratovi III: Osveta Sitha (2005.)
 • Zvjezdani ratovi VII: Sila se budi (2015.)
Primijetiš razliku u ova dva popisa – kod prvog u fokusu je popis filmova iz serijala (za koji je logično da ide kronološki radnjom), a kod drugog je fokus na kronologiji snimanja filmova. U članku se radi o prvom popisu. Nadan se da san uspija dočarati. BlackArrow (razgovor) 16:15, 2. veljače 2019. (CET)

T[uredi]

Kod kleka se planira izgradnja cvora sa d8 a peljeski most se vec gradi u profilu brze cestemislim da biste vec odavno trebali znati da do dubrovnika nece doci autocesta i to je zadnji stav hac-a Milan Babic (razgovor) 07:39, 16. ožujka 2019. (CET)

RE:Najlakše je izmjenu ukloniti[uredi]

Bok MaGa, kada bih rekao da nisam pokušao tj. nisam pretražio internet za tu tvrdnju, lagao bih, tako da to neću reći. Pokušao sam i pretražio sam internet, ali na prvoj stranici Googlea nije bio nijedan članak vezan uz tu tvrdnju. Vjeruj mi, svaki put provjerim na internetu da li je određena informacija dodana u članak točna, al' eto ovaj put mi je nekakav izvor za tu tvrdnju promakao. --Dvanaesti Igrač 19:08, 21. ožujka 2019. (CET)

Odg.: Opet brži samari nego konji?[uredi]

[2] Hvala ti na poruci. U pravu si, trebao sam odmah uputiti suradnika. --Mateo K 01 (razgovor) 19:59, 22. ožujka 2019. (CET)

Mir se prodaje...[uredi]

[3] Bolje ikad nego nikad Face-grin.svg Iskreno, stvarno ne znam zašto mi je toliko dugo trebalo da se latim toga... Valjda sam tad još uvijek bio na "Vi" s pravopisom pa nisam vidio gdje pišem gluposti... --Pajo Pajimir 15:13, 23. ožujka 2019. (CET)

Brisanje nečega[uredi]

Nastavno na tvoju poruku: tako sam napravio na ostalim stranicama za koje sam htio da ih se obriše. Čim stranicu otvoriš u imenskom prostoru modul, okvir za uređivanje je drugačiji i softver mi ne da snimiti {{bris}} nego mi javlja grešku u dokumentu. Na primjer pokušaj stvoriti Modul:Bezveze i snimi kao jedini tekst {{bris}} . Već na Prikaži promjene javljat će ti u dnu Error: [1:0] Unexpected symbol '{' near '{', a kad pokušaš i takvo snimiti, javit će ti sustav iskočnom porukom Postoje pogrješke u dokumentu. Jeste li sigurni da ga želite spremiti? i ništa od snimanja. Neće snimiti, okvir će i dalje stajati otvoren a na vrhu stranice će stajati Error: Lua error at line 1: unexpected symbol near '{'. . Nije bilo drugog izlaza nego zatražiti onim putem brisanje.--🌖 Stijenor NGC 🌌 ( Razgovor) 20:23, 27. ožujka 2019. (CET)

Muke s Rokom[uredi]

Bok!

Ovako, malo sam zbunjen jer se ovoga prije nisam laćao, pa da pitam za stručan savjet... Naime, ova slika nema nikakvu licenciju, što treba napraviti? Treba li ju obrisati? --Pajo Pajimir 12:54, 8. travnja 2019. (CEST)

Zahvaljujem! Face-smile.svg --Pajo Pajimir 11:38, 11. travnja 2019. (CEST)

Discord Wikipedija[uredi]

Pozivamo Vas da se priključite HR-Wikipedia Discord? Lijep pozdrav. --Kraljnnm (razgovor) 19:11, 14. travnja 2019. (CEST)

Ispravak. Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 19:48, 17. travnja 2019. (CEST)
[4] Zašto i drugi suradnici bi mogli upotrebljavati nečije nagrade, pogotovo onih suradnika koji nisu aktivni, odnosno odustali od Wikipedije? Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 14:26, 20. travnja 2019. (CEST)
Nagrada je nađena kod suradnika E.colija i bilo bi lijepo kad bi se to moglo upotrebljavati i za ostale povratnike na Wikipediji na hrvatskom jeziku. Molio bih Vas da se ne bunite na kreiranju Vaših nagrada koje niste registrirali u predložcima ili na suradničkoj stranici. Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 14:30, 20. travnja 2019. (CEST)
Ja se ispričavam. Smijem li Vas zamoliti smije li se ta nagrada registrirati u predlošcima tako da i drugi suradnici mogu upotrebljavati takvu nagradu za suradnike koje su se vratili Wikipediji? Uostalom neke lijepe tradicije moraju nastaviti. Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 14:51, 20. travnja 2019. (CEST)

Odg.: Razgovor:Mate Jerković[uredi]

[5] Mislim da IP-suradnici ne bi trebali uklanjati poruke administratora. Također vjerujem da se ne radi o "novom" suradniku. --Mateo K 01 (razgovor) 22:24, 25. travnja 2019. (CEST)

[6]
 • a) Ako smatraš navedeno vraćanje nepotrebno, onda me "revertiraj"
 • b) Nije to moj način šale --Mateo K 01 (razgovor) 16:07, 26. travnja 2019. (CEST)

Pomoć[uredi]

U ovaj predložak pokušavam ubaciti kao ovdje fiksni parametar (govorili smo o tome još 2017. godine), ali mi nešto ne ide. Viška mi bude {{#if:- - - |, a ni ne radi kako treba. Može pomoć? Face-smile.svg--Man_Usk recider 18:56, 14. svibnja 2019. (CEST)

Nemam pojma kako, ali izgleda da sada radi.--Man_Usk recider 21:28, 14. svibnja 2019. (CEST)

Fifi i cvitna ekipa[uredi]

Ne bih ja, ali mi u tom trenutku neki grmoviti nije dao drugačije i još me podučio tko to nama ispred nosa šetka LaughingOutLoad.gif --Roberta F. 15:45, 18. svibnja 2019. (CEST)

Osnovne škole[uredi]

Zašto onda Srbi pišu članke o osnovnim školama? Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 19:56, 23. svibnja 2019. (CEST)

Pišu i Englezi ? LP--Uspjeh je ključ života (razgovor) 20:00, 23. svibnja 2019. (CEST)
Bolje pogledajte ovo prije nego li napište nekakvu glupost. Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 20:02, 23. svibnja 2019. (CEST)
Ja Vas itekako dobro razumijem gospodine MaGa. Ali, Wikipedija nije mjesto za raspravu jer kao što vidite gospodine MaGa Osnovne škole iz Srbije i Mađarske nalaze se i na en.wiki, pa zašto se ne bi nalazile i naše Hrvatske osnovne škole..., Naši profesori i ravnajtelji to zaslužuju. Siguran sam da bi i rad stručnih službi u osnovnim školama poboljšao i to ne samo u osnovnim. Wikipedija je utjecajna enciklopedija, ali je neki suradnici uporno blokiraju gospodine MaGa. Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 20:25, 23. svibnja 2019. (CEST)
Sve je u redu samo mi nije jasno zašto mi niste prije rekli, jer pravila o osnovnim školama i člancima s jednom nigdje ne pišu? Nadam se da će sljedeći put neki suradnik koji to zna mi to reći brzo, prije nego što napravim 100 članaka o tome ;). Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 12:54, 24. svibnja 2019. (CEST)

Zašto brišete moje doprinose?

Dijagrami na hrvatskom[uredi]

Ajde. --Zeljko (razgovor) 18:21, 9. lipnja 2019. (CEST)

 • najmanji stupanj zabrinutosti --Zeljko (razgovor) 19:30, 11. lipnja 2019. (CEST)

Evo ti naše službene nazive za ovo:

 • Izumrla (EX) (orig .Extinct)
 • Izumrla u prirodnim stanštima (EW) (orig. Extinct in the Wild),
 • ugrožena (EN) (orig. Endangered)
 • Kritično ugrožena (CR) (orig. Critically Endangered)
 • Osjetljiva (VU) (orig. Vulnerable)
 • Ovisna o zaštiti (CD) (orig. Conservation dependent)
 • Gotovo ugrožena (NT) (orig. Near Threatened)
 • Najmanje zabrinjavajuća (LC) (orig. Least Concern)

--Zeljko (razgovor) 20:48, 11. lipnja 2019. (CEST)

Pitanjce[uredi]

Pozdrav, meštre!

Ne želim ispasti picajzla, ali ako se slažeš s ovim prijedlogom, molio bih te da uposliš bota da na članke o albumima dodaje predložak {{naslov u kurzivu}} ondje gdje ga nema. Ako smatraš to prevelikim podvigom, možeš onda i samo na člancima koje smo otvorili ja i Dvanaesti. Dakako, ako se slažeš. Ako smatraš da nije potrebno, nikom ništa. Hvala ti unaprijed! --Pajo Pajimir 19:41, 15. lipnja 2019. (CEST)