Razgovor:Lastovci

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Lastovci.
Rad na člancima
Pismohrane:

Ovo bi trebalo promijeniti; naslov je smiješan, a možebitno i uvređujuć. Pojam "Lastovci" označava stanovnike otoka Lastova, a ne 46 otočića arhipelaga. Točan naziv za otočiće u arhipelagu Lastova, kako je i napisano na stranici http://hr.wikipedia.org/wiki/Lastovo , jest Lastovnjaci. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Pjagar (razgovordoprinosi) 19:03, 16. siječanj 2008.

Može bit. Ovisi koji se izvor gledalo. Ja sad gledan školski zemljopisni atlas RH, i piše "Lastovci". Koji je tvoj izvor. Kubura 19:27, 16. siječanj 2008. (CET)

Zaboravio sam na ovo bio, ispričavam se... Izvor su mi sami stanovnici Lastova. Izvanredno dobro poznajem taj otok i znam koliko ih može zasmetati kad ih netko nazove "Lastovčanima" ili sl., a kamoli kad ih netko nazove imenom kojeg oni koriste za otoke u arhipelagu. Dakle, na Lastovu žive Lastovci i Lastovke, a Lastovo je okruženo Lastovnjacima. Ukoliko je potreban pisani izvor-Lastovo kroz stoljeća , autora Antuna Jurice.

"Drugi dio knjige posvećen je sociološkim aspektima života, pa se tu mogu naći podaci o stanovništvu, gospodarstvu, zdravstvu, školstvu, crkvi, graditeljskoj djelatnosti, a svakako je jedno od najzanimljivijih poglavlja ono koje govori o društvenom i privatnom životu Lastovaca, gdje su opisani njihovi svadbeni običaji, odijevanje, stanovanje kao i neki drugi običaji tamošnjeg stanovništva. Na kraju tog dijela knjige je i popis istaknutih Lastovaca." Pjagar