Razgovor:Lev Davidovič Landau

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Lev Davidovič Landau.
Rad na člancima
Pismohrane:


Gomilanje nepripadnoga sadržaja[uredi kôd]

Uvod: iako sam ovdje objasnio, primio sam ovaj upis.

Wikipedija na engleskome jeziku (w:en:Wikipedia:Content forking) navodi već u prvom odlomku citirane wikipedijine smjernice o sadržajno ovisnim stranicama (člancima).

Stranica je mojom izmjenom dovedena u stanje sukladnosti sa smislom wikiteksta i wikipedije kao enciklopedije u kojoj su sadržaji beskrajno puno više povezaniji da bi u bilo kojoj zamislivoj stvarnosti zahtijevali gomilanje sadržaja po nepripadnim stranicama.

U članku o Thomasu Alvi Edisonu ne uvrštavamo detaljni opis njegovih izuma, jer je riječ o životopisu, a ne o članku o električnoj žarulji.

Nije to prvi put da primjećujem takvo dupliciranje, primjer. Zamislimo situaciju gdje bi netko svim nobelovcima u njihov životopis uvrštavao općeniti opis institucije koja ih je nagradila, općeniti opis procedure izbora kandidata, navodila sve koji su te godine dobili tu nagradu. Ipak imamo predložak {{Nobelova nagrada za fiziku}}, koji može biti ugniježđen u neki vršni predložak, pa je opet sve svakome dostupno za pročitati.

Mislim da bi ovisno o tijeku ove rasprave trebalo u svim sličnim slučajevima isto postupiti i ukloniti suvišno dupliciranje sadržaja kojima u članku o životu i radu pojedinaca nije mjesto. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 1,46; 1. veljače 2017. (SEV)

Slažem se da nema smisla duplicirati stvari. Lev Davidovič Landau jedan je od najpoznatijih fizičara u povijesti, stoga ćemo se morati prihvatiti posla da mu unaprijedimo članak. To se svakako neće postići kopiranjem već postojećeg sadržaja iz drugih članaka sa Wikipedije (konkretno: suprafluidnosti). --Everett57 (razgovor) 01:56, 1. veljače 2017. (CET)[odgovori]
Potpuno se slažem da treba unaprijediti članak i zato je ostavljeno nekoliko crvenih pojmova. Moja ideja je da pamtimo znanstvenike po najznačajnijim doprinosima, i po tome se oni najviše pamte. Zato mislim da se tu ne radi o gomilanju činjenica, nego o suprafluidnosti na kojoj se danas puno radi u svijetu. Da sam imao malo više sreće bavio bih se time u Švedskoj, pa bi i dodao puno stvari oko toga, ali i ovako tema će se sigurno nadograđivati. Moram dodati da sam na sličan način preuredio članak o Nikoli Tesli i vidim da se manje-više većina ljudi slaže oko toga. Zato ne vidim razloga da se tako i o drugim znanstvenicima ne piše tako. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 03:36, 1. veljače 2017. (CET)[odgovori]