Razgovor:Luk (oružje)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Luk (oružje).
Rad na člancima
Pismohrane:

Ovo se nije smjelo razdvajat... luk i strijela su nerazdvojni dio jedne cjeline. Lijepo to vratite onako kako treba bit. --Zeljko 22:04, 7. veljača 2008. (CET)

Ili oslobodite članak luk i strijela, da se može napisati... ono što imamo nije ništa. --Zeljko 22:06, 7. veljača 2008. (CET)

Slažem se da luk nemože bez strijele, ali strijela može bez luka, npr. kod samostrela. Članak je razdvojen, jer sam primjetio isto na drugim wikijima. Članak Luk i strijela je bio totalno neuređen, newikipediziran itd. Ako imaš što za dodat, možeš sam maknut redirect na Luku i strijeli [1], iako bi bilo bolje da pišeš odvojeno --Suradnik13 11:02, 8. veljača 2008. (CET)

Ali može luk i strijela bez samostrela. Ta bi dva rastavljena članka trebalo spojiti, jer luk nije oružje, to je luk i strijela. Tvoj člank je dobar ali raskomadan. Znači ili ga spojiti ili osloboditi mjesto za članak o oružju luk i strijeka. Stoj mi dobro suradniče13. --Zeljko 11:40, 8. veljača 2008. (CET)

Goli luk i Instinktivni luk[uredi kôd]

Isto ili različito? Istraživanje na webu rezultira informacijom u članku "goli luk (engl. barebow) - instinktivno streličarstvo/gađanje, pa se ponekad naziva i instinktivan luk (engl. instinctive bow)". ALI Hrvatski streličarski savez vodi rekorde i za goli luk i za instinktivni luk https://www.archery.hr/rekordi. To je nešto što bi se trebalo razjasniti u ovome članku. Setenzatsu.2 (razgovor) 23:37, 25. prosinca 2021. (CET)Reply[odgovori]