Razgovor:Marijan Beneš

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Marijan Beneš.
Rad na člancima
Pismohrane:

Info[uredi kôd]

http://www.boks-savez.hr/hbs/otisao-veliki-sampion-marijan-benes/

  • Boksač kojeg su po specifičnom stilu boksa sa spuštenim rukama znali po cijelom svijetu u svojoj je karijeri nizao uspjehe od četiri naslova prvaka Jugoslavije, te amaterskog i profesionalnog naslova Europskog prvaka, do neslužbene titule Prvaka svijeta.
  • Zbog svog hazarderskog stila u svojoj je karijeri imao niz povreda, a brojni suparnici, s kojima je susrete završavao prekidom prisjećali su ga se kao najjačeg udarača. Nažalost zbog tog beskompromisnog stila, tijekom profesionalne karijere izgubio je i oko.
  • U karijeri je nastupio na 299 amaterskih i profesionalnih mečeva, a omjer koji je ostvario je fantastičan: 272 pobjede, 16 poraza i 11 neriješenih.
Na što se misli s neslužbenom titulom prvaka svijeta ? Proglašen od novinara ?? 213.149.51.126 09:06, 17. veljače 2019. (CET)
Poštovani IP 213.149.51.126, u članku na hrvatskoj wikipediji nije nigdje unešen takav podatak budući da nije ni činjenica/istina da je boksač Marijan Beneš ikada bio nositelj titule svjetskog prvaka po bilo kojoj federaciji. Premda se 1980. godine borio za WBA titulu ali je poražen u toj borbi protiv uganđanina Ayuba Kalule. Na što su autori "novinskog" članka na koji se referirate mislili nemam pojma. Novinarski senzacionalizam? Marijan Beneš se borio 394 puta, imao je 309 pobjeda, odakle ti drugi podaci, nemam pojma. Tako pokazuje statistika na službenim stranicama boksačkih federacija. --Domjanovic (razgovor) 19:58, 18. veljače 2019. (CET)