Razgovor:Milka Trnina

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Milka Trnina.
Rad na člancima
Pismohrane:

Valjalo bi istaknuti da je po ovoj čokolada Milka dobila ime, navodno se autor zaljubio u nju :)) Čitao nekidan u 24 sata.. --Ivan Štambuk 20:46, 17. travanj 2007. (CEST)


Baš sam malo istraživo. Milka Trnina je počela službeno pjevati 1882. godine, dok 1883 odlazi u svijet. Naprotiv 1883. godine Philippe Suchard imao je 86 godina i sumnjam da se mogao zaljubiti u Trninu, koliko god dobro pjevala Wagnera - tome u korist ide prilog da je "Milka" čokolada nastala tek 1901. godine u tvornici Kraft Foods' (Suchard's Company) koju je, istina koju je osnovao prije spomenuti Philippe Suchard. Dakle treba tražiti drugog krivca za čokoladu. Smatram da je to Carl Russ-Suchard inače zet Philippea Sucharda koji je tih godina vodio Kraft Foods' i pokrenuo brand "Milka" čokolade. Servus Meditatus 01:41, 7. studeni 2007. (CET)

Milka Trnina - pitanje braće i sestara[uredi kôd]

Uočavam da se opetovano ponavlja podatak kako je Katarina (Milka) drugo dijete u obitelji. Pored toga, spominje se 'stariji brat'. Mislim da ovi podaci ne odgovaraju istini. U matičnim knjigama rođenih RKT župe Križ upisane su kao rođene 20. 5. 1860. dvije sestre blizanke, Julijana i Franciska. Jolijana je umrla šest mjeseci kasnije, a za Francisku nisam našao podatke. No budući se u Milkinom životu kasnije ne spominje ta sestra, bit će da je i ona umrla u djetinjstvu. Milkin pak brat, Emilije (ponekad Milko ili Milan), rođen je 1869., upisan u knjigu krštenih 3. 8. 1869., te je bio oko pet godina mlađi, a nikako stariji. Ovi su podaci dostupni u matičnim knjigama RKT župe Križ, u knjizi krštenih 1856. - 1878., u Državnom arhivu. Budući sam knjige konzultirao putem portala koji iziskuje članstvo, nisam u mogućnosti postaviti link na internetski izvor. Budući su podaci vjerodostojni, predlažem da se unese promjena u članku. --Zbalo13 (razgovor) 13:55, 24. travnja 2016. (CEST)