Razgovor sa suradnikom:Zbalo13

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Zbalo13, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 14:40, 24. siječnja 2013. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 14:40, 24. siječnja 2013. (CET)

Malo pomoći[uredi]

Jesi li pročitao uvodni tečaj? Kratak je a informativan. Pomoći će ti kako uređivati članke. Samo pitaj ako negdje zapneš. Kubura (razgovor) 06:35, 26. siječnja 2013. (CET)

Potpisivanje na stranicama za razgovor[uredi]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.--MaGaporuči mi 19:01, 13. travnja 2016. (CEST)

Janko Jurković[uredi]

[1] Odakle Vam to da je rođen studenoga? Zapravo ste vratili na vandalizam [2]. Pogledajte prvu inačicu članka i autora [3]. Pogledajte izvor članka http://www.hrt.hr/arhiv/ndd/03ozujak/0320%20Jurkovic.html (Hrvatski književnik Janko Jurković koji je stvarao na prijelazu iz romantizma u realizam rođen je u Požegi 21. rujna 1827. godine, a umro je 20. ožujka 1889. godine u Zagrebu.). Hvala na Vašoj opasci. Kubura (razgovor) 04:54, 14. travnja 2016. (CEST)

Izvor je Matica krštenih RKT župe Požega. Negdje je došlo do pomutnje, ali ne od rujna na studeni nego obrnuto. Žao mi je ako sam negdje prekršio bonton wikipedije, jer sam znanstvenik starog kova koji se bolje snalazi u izvorima nego u okruženju suvremenih komunikacija. Ako hoćete prihvatite ispravku, ako ne, neću više čačkati. Janko Jurković mi je praprapraujak, pa sam ga uvrštavao u obiteljsko stablo koje tenutno proučavam, a zbog krivog podatka u wikipediji sam se natražio njegovog upisa u maticu krštenih, dok nisam slučajno naletio u drugoj enciklopediji naveden studeni, što su i potvrdile matice krštenih. Još jednom, ispričavam se zbog kršenja pravila, malo sam na wikipediji, samo kad uočim krivi podatak nastojim ga ispraviti. --Zbalo13 (razgovor) 08:18, 14. travnja 2016. (CEST)

[4] Aha, shvaćam. Ne zamjerite nam na pedantnosti. Kao što nam uređivanja i ispravke pišu uredni ljudi i intelektualci starog kova, tako nam dođu i zafrkanti koji šaraju po stranicama. Kad uočimo neslaganje s izvorom koji smatramo ozbiljnim, onda sumnjamo da imamo posla sa zafrkantom. No, dogodi se i da ozbiljni izvor pogriješi. Hvala na obavijesti. Kubura (razgovor) 05:48, 15. travnja 2016. (CEST)

I jedan savjet: kad namjeravate odgovoriti osobi s kojom se dopisujete na Wikipediji, odgovorite mu na njegovoj stranici za razgovor, jer tako će Vaš sugovornik znati da je primio poruku, u suprotnom za Vašu će poruku na Vašoj stranici znati samo ako slučajno naleti.
Stoga, kako se to napravi? Primjerice, evo kod mene u potpisu vidite ono "razgovor". Kad otvorite tu stranicu, odgovor pišete na dnu stranice. Srdačni pozdrav. Kubura (razgovor) 05:51, 15. travnja 2016. (CEST)

Hvala, nastojat ću se ufurati u dobre običaje i primjerenu komunikaciju i ne više ulijetati ovako kao 'slon u staklanu'. U svakom slučaju Vaša je pedantnost pohvalna i baš zbog toga vrijedno je truda pomoći Vama i Vašim kolegama kada se tako nešto dogodi. Lijep pozdrav --93.139.147.134 06:21, 15. travnja 2016. (CEST)

Nema na čemu. Ako Vam bude trebala pomoć, samo pitajte, bez straha i ustručavanja. Kubura (razgovor) 06:25, 15. travnja 2016. (CEST)