Razgovor:ORJUNA

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku ORJUNA.
Rad na člancima

Organizacija jugoslAavenskih nacionalista[uredi]

Srbi kažu "sloveni", pa onda i "jugosloveni" (iako je država "Jugoslavija" od 1929.). za razne institucije koristila su se alternativno oba oblika. U ovom slučaju, međutim, koristilo se isključivo "jugoslAvenski"; pregledao sam nekoliko knjiga i leksikona i uvijek tako piše. Osnovana je u Dalmacija, mnogi, vjerojatno većina osnivača bili su Hrvati. U Srbiji je imala malo utjecaja.--Fausto 16:44, 17. listopada 2006. (CEST)

Dileme s kategorizacijom[uredi]

Čini mi se da je kategorizacija pod "Srbi u Hrvatskoj" dvojbena. Mnogi, možda i većina osnivača i članova bili su Hrvati(trebalo bi pokopati po litareturi da se utvrdi točno, sigurno negdje ima; Hrvoje Šošić u svojem "Hrvatskom političkom leksikonu" piše da su skoro svi bili Hrvati, ali on općenito nije baš pouzdan izvor).--Fausto 15:24, 19. listopada 2006. (CEST)

Ovo je istina. Ova organizacija je najviše hrvatska šporkarija i sramota. Kubura 10:00, 31. listopada 2006. (CET)

katastrofa[uredi]

Ovo je strašan tekst. Prepun je kvalifikacija poput "zadrti naum" i slično. Izgleda kao kolumna Milana Ivkošića u Večernjem listu. Dajte malo pazite na to.

Strasno i potpuno nekonstruktivno je popljuvati jedan clanak i prozvati Kolumnista a ne biti u stanju sudjelovati u razvitku clanka u pravcu koji bi bio i za tebe prihvatljiv. Dakle ne postoji volja za rijesavanje toga sto te muci? --Croq (razgovor) 23:31, 28. listopada 2009. (CET)

Članak[uredi]

Vidim da je počeo rat kod ovog teksta, koji nije potreban ni poženljan. Naime, objektivno prikazivanje povijesti znači svako stajalište potkrijepiti relevantnim dokazima. Molim, ubuduće svaki navod potkrijepite dokazima, inače će biti izbrisan, također, pisanje treba biti s neutralnog stajališta, nikako s navijačkog. Kako dio teksta očigledno nekome smeta, isti će biti privremeno obrisan dok se ne potkrijepi referencama. --Lasta 10:07, 17. veljača 2009. (CET)