Razgovor:Oksimoron

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Oksimoron.
Rad na člancima
Pismohrane:

Korisnik Abyssus izbrisao/-la je dio mojih intervencija u članku "Oksimoron", i vratio na staro.

Prva rečenica tako sada opet glasi: " 'Oksimoron' [...] posebna je vrsta antiteze u kojoj se spajanjem antonima stvara proširuje značenje pojma.

Moja je verzija bila: " 'Oksimoron' " [...] posebna je vrsta antiteze, u kojoj se dodavanjem antonima proširuje sadržaj pojma.

Molim da mi netko objasni izraz "spajanjem antonima stvara se proširuje značenje pojma".

Dalje, članak navodi primjere oksimorona iz književnosti. Dodala sam Vladana Desnicu, kojega je Abyssus izbrisao/-la. Je li hrvatski književnik Vladan Desnica nepoćudan, ili je taj primjer iz nekog drugog razloga bio suvišan, ili loš?

Ispričavam se još jednom ako ovim postom načinjem suvišnu temu, jer Roberta me već upozorila da Wikipedija nije forum, imajte razumijevanja, još sam friška ovdje.

Hvala.

Ygraine 13:55, 2. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Slažem se s Ygraine, mislim da je "stvara proširuje" zaista nejasno, i možda nedovoljno redigirano. To sam promijenio. U Desnicu se ne pačam, zasada (iako je "zimsko ljetovanje" zbilja oksimoron). --- filologanoga 21:44, 2. travanj 2007. (CEST)


Joj fala, pao mi je kamen sa srca! Uopće ne shvaćam što se dogodilo!! Al dobila sam zadovoljštinu:) Ygraine 21:50, 2. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Započnite raspravu o stranici Oksimoron

Započnite novu raspravu