Razgovor:Operacija Čvrsta stijena

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Operacija Čvrsta stijena.
Rad na člancima
Pismohrane:


Brisanje činjenica s izvorima i nedostatak izvora[uredi kôd]

  • Kad sam vidio ovo prvi tren sam mislio zahvaliti suradniku, ali kad sam pročitao što piše na engleskoj wikipediji i usporedio to s prijevodom, shvatio sam da je dio informacije izostao. Ako se već prevodi, neka se prevede do kraja, jer ovako se razlog razlikovanja imena operacije na hebrejskom i engleskom u našem članku ne vidi, vidi se samo da postoji razlika. Razlog te razlike piše na en wikipediji.
  • Izvori? Koliko je ovo bitno?
  • Ovo je razlog žutog kartona suradniku. Članak koji je Tycoon započeo je koliko sam na brzinu vidio prijevod sa sh wiki, gdje se spominje (kao i u trenutačnoj inačici na en wiki) kao početak eskalacije sukoba 12. lipnja 2014. godine. No u članku na našoj wikipediji, isto tako na en wiki prije tjedan dana pisalo je da je eskalacija sukoba počela mjesec dana ranije: 15. svibnja 2014. godine, uz izvor: http://www.hrw.org/news/2014/06/09/israel-killing-children-apparent-war-crime Na en wikipediji na stranici za razgovor postoji cijela rasprava o tome gdje početi opisivati pozadinu sukoba, ali nigdje nije jasno napisano zašto ubojstvo dva Palestinca valja izbaciti, a suradnik koji je izbacio taj dio s izvorom se u sažetku uređivanja pozvao na konsenzus na stranici za razgovor, gdje se više općenito pričalo nego se konkretno reklo: ovo je suvišno jer - ovo nije suvišno zato i zato.
    • Sve ovo pišem iz sljedećeg razloga: ukloniti skoro 10.000 znakova iz članka (zajedno s izvorima) bez slova obrazloženja je vandalizam. Ako se tekst želi preformulirati, neka se preformulira. Ali izbacivati činjenice potkrijepljene izvorima bez ikakvoga objašnjenja na stranici za razgovor je vandalizam. Lijepo molim, ako se nešto briše postoji ova stranica za razgovor pa tu treba argumentirati razloge, jer kao što nisam na en wikipediji vidio jasno obrazloženje, na našoj wikipediji ispada još gore - nema nikakvoga obrazloženja! To jednostavno ne može tako. SpeedyGonsales 00:04, 8. kolovoza 2014. (CEST)[odgovori]