Razgovor:Organizacija za europsku sigurnost i suradnju

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Organizacija za europsku sigurnost i suradnju.
Rad na člancima
Pismohrane:


Nepismenost[uredi kôd]

Znam da je hrvatska Wikipedija u rukama HDZ-a, ali možete biti malo pismeniji. Naime, u imena gradova, regija i država koja sadrže više od jedne riječi, obje riječi se pišu velikim slovom (osim ako je jedna od riječi nije imenica) Pa se tako piše Slavonski Brod, ali je Biograd na Moru/ Frankfurt na Majni. S tim u svezi se piše Crna Gora, a ne Crna gora kako ste vi napisali.

Nadalje, ne piše se Madžarska, već Mađarska. Madžarska je istočna inačica i koristi se u Srbiji, BiH, i Crnoj Gori, dok se u Hrvatskoj piše Mađarska, dok u slovenskom jeziku je moguća i jedna i druga varijanta.

82.214.103.12 08:34, 11. ožujka 2016. (CET) La doga; 11.03.2016. 82.214.103.12 08:34, 11. ožujka 2016. (CET)[odgovori]

Ne znam u čijim ste Vi rukama (niti me nešto posebno zanima), ali toliko pisanje ovdje umjesto ispravljanja Crne gore u Crnu Goru jednostavno zapanjuje da sam u sumnji da je to sve napisao netko iz samog vrha HDZ-a, jer tko bi drugi i mogao pisati na hrvatskoj wikipediji koja je u rukama HDZ-a. Svima ostalima je pristup uskraćen, desnim, lijevim, zelenim, smeđim, niskim, previsokim, malo pismenim, previše pismenim, (nestalo mi epiteta), a pogotovo ako su u šumi, na moru ili u bazenu.--MaGaporuči mi 18:30, 12. ožujka 2016. (CET)[odgovori]