Razgovor:Parlamentarni izbori u Crnoj Gori 2020.

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Parlamentarni izbori u Crnoj Gori 2020..
Rad na člancima
Pismohrane:

Svaka čast autoru članka, sačuvali ste titulu najmanje neutralne Wikipedije. Korišteni su najnepouzdaniji izvori, a riječi poput "velikosrpske" nemaju veze sa temom i ne mogu biti dio enciklopedijskog članka. Još jednom, svaka čast. I da, također bih vam se zahvalio što ste me banovali sa hr.wiki Discord-a, jer sam Srbin, što je naravno opravdano. --Serbian Nickmen (razgovor) 21:25, 6. rujna 2020. (CEST)[odgovori]

@Serbian Nickmene , ne čitaš poveznice. Pridjev "velikosrpski" se odnosi na počinitelje provokacija i inih uznemiravanja pripadnika manjina u Crnoj Gori. [1] "Natpis "Poletjela crna ptica Pljevlja biće Srebrenica“ osvanuo je u srijedu na prostorijama islamske zajednice u Pljevljima u Crnoj Gori". [2] "Reis Kavazović: prijetnje Bošnjacima u Crnoj Gori podsjećaju na devedesete...Zabrinut sam zbog činjenice da je protumuslimanska i protubošnjačka retorika koja se mjesecima tolerira u javnom prostoru počela postajati osnova za nasilne napade organiziranih skupina koje više i ne kriju svoju zločinačku agendu. Sve podsjeća na povratak ideologija koje su devedesetih na ovim prostorima već dovele do zločina i genocida". Vijest je prenijela HINA, izjavu je dao glavni vjerski poglavar. SDA u BiH dala je izjavu "Sa velikom zabrinutošću pratimo izljeve mržnje, netrpeljivosti i ksenofobije koje na ulicama crnogorskih gradova ispoljavaju pristalice velikosrpskih političkih stranaka, a čija su meta prevashodno Bošnjaci...velika su opomena za ono što bi moglo uslijediti ukoliko velikosrpska ideologija, uz pomoć drugih opozicionih stranaka, uspije zavladati Crnom Gorom."[3]. [4] Sarajevski odvjetnik Senad Pećanin, bivši novinar i izdavač, porijeklom iz Crne Gore: "U gradovima crnogorskog primorja, gdje sam boravio, svako malo formiraju se automobilske i kolone kamiona ukrašene srpskim, ruskim i četničkim zastavama, puca se u zrak iz pištolja i automatskog oružja, ispaljuju topovski udari i petarde, pale baklje, kliče Ratku Mladiću i Kosovu, vrijeđaju Crna Gora i crnogorski lideri..." Govori o "provokativnoj automobilskoj koloni okićenoj srpskim i crkvenim zastavama" koja je iz Podgorice stigla u centar obližnjeg gradića Tuzi u kojem žive brojni Albanci, ..""Najkritičnija situacija je u gradovima sa značajnim procentom stanovnika koji pripadaju nacionalnim manjinama – Bošnjacima, Albancima i Hrvatima. Osim njih, na meti su i etnički Crnogorci." [5]"Vijesti ...o maršu za “slobodu”, maršu u organizaciji prosrpskih stranaka u Crnoj Gori, maršu iz kojeg dopiru glasovi mržnje, prijetnje nacionalnim manjinama, pa i Hrvatima u Crnoj Gori, prijetnje iz Beograda o ugrozi samostalnosti Crne Gore...".
Koje bi to "pouzdane" izvore trebalo prenijeti? Glasilo Srpskog četničkog pokreta? Američki Srbobran? Glas srpskih četnika? Pomoravlje? Vidovdan? Glas Cera? Vasićeva Sloboda ili smrt? Ravna gora? Glas Oplenca?
Prijetnje manjinama uz onakve riječi i ikonografiju dovoljan su argument.
Što tu nije velikosrpsko? Kubura (razgovor) 04:24, 7. rujna 2020. (CEST)[odgovori]