Razgovor:Saharci

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Saharci.
Rad na člancima


Naziv naroda je upitan. --Ante Perkovic


Nije upitan nego ne postoji, ja sam ga izmislio. Oni su zapravo Sahrawi (nema hrvatskog naziva), porijeklom su od Beni Hassana i obično ih nazivaju Hassaniya ili Sahrawi.

  • Tekst je vezan uz plemena iz Zapadne Sahare.
  • Trebalo bi stranicu preimenovati ili u Sahrawi ili Hassaniya i prilagoditi ga cijeloj njihovom etnitetu a ne da ostane ogrničen na stanovnike Zapadne Sahare. Što kažeš Ante? --Zeljko 00:35, 11. svibnja 2006. (CEST)

Ovu zbrku sam ja otpočela, nehotice. Slijedeći poveznice po de.wikipediji sam naišla na nešto i počela s prijevodom, a kasnije više nisam mogla pronaći. Željko je iza toga "vadio" moje "fleke". Hajde, Željko, molim te popravi to nekako. Javi ako mogu bilo kako pomoći. Premjestit ću na novo ime, samo odaberi koje, pa te molim da onda to prilagodiš. Može?? Branka France 01:44, 11. svibnja 2006. (CEST)

Glupost od 'Zapadni Saharci' treba vratiti na stranicu tamo gdje je i bila, pod Sahrawi. Neko je htjeo na silu da bude hrvatski naziv, a on ne postoji. Ante je pravo napisao, upitan naziv. Nije samo upitan nego je i glupost. Tko je još u Hrvatskoj čuo sa Sahrawe i njihova plemena, pa da im dajemo nepostojeća imena, a imaju svoje . --Zeljko 09:48, 11. svibnja 2006. (CEST)

Saharci[uredi]

Elephantus je savjetovao pogledati kako su stvar riješili Slovenci. Oni imaju Saharec, Saharka, DARS. Uvijek treba pogledati kako je kod Slovenaca, a ne kako je kod Engleza. Kod nas je živući pojam naziv Saharci, koji mogu živjeti i izvan Zapadne Sahare — dok god se takvima priznaju. -- Bugoslav (razgovor) 16:07, 31. prosinca 2010. (CET)

Naziv Saharci nema etnički vrijednost nego se odnosi na stanovnike Sahare, sve, a ne samo na Sahrawije, koji obuhvačaju točno određena plemena i etnički je termmin. --Zeljko (razgovor) 02:25, 12. ožujka 2012. (CET)