Razgovor:Seoba Germana

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Seoba Germana.
Rad na člancima
Pismohrane:

Germanska plemena naseljena oko rimskog limesa nastojala su prijeći na drugu stranu i stupiti u službu Carstva, a ne ga osvojiti ili pretvoriti u novo carstvo.

bez veze... nisu htjeli postat njihove sluge nego robovi... Ali je bilo problema... Rimljani su žestoko protestirali... i htjeli su stupiti u službu Germana i da se klanjaju germanskom kralju, etc... Hajde to lijepo briši --Zeljko (razgovor) 17:41, 14. travanj 2008. (CEST)

Točke i zarezi nisu na svojim mjestima. Tko ne pozna povijest Germana ne bi mogao saznat da je Rim pao 476. pobjedom Odoakara nad Romulom, već bi (zog točke koje nema) dobio neku trugu godinu, onu što stoji ispred ,. Ne može se govoriti o seobi Germana, jer su bili politički nepovezana skupina plemena koja su se širili iz raznih razloga, ekspabzojom, svaka za svoj račun, poglavito zbog osvajanja a ne protjerivanjem poput Slavena... Ovo može biti tek podnaslov germanske povijesti (ali ne kao seoba) , i to kada se tekst uredi i povezane rečenice. --Zeljko (razgovor) 18:52, 14. travanj 2008. (CEST)