Razgovor:Sjenica (Srbija)

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Sjenica (Srbija).
Rad na člancima
Pismohrane:

U urbanoj jezgri postoje cetiri dzamije i jedna crkva.Grad ima oko 80% Bosnjaka,te je urednik stranice,koji je postavio sliku crkve,morao promisliti i "nacionalno ekvivalentno" postaviti i sliku glavne gradske dzamije.Ako su vjerski objekti uopce od vaznosti,jer tko procita tekst,gdje se navodi oko 75% Bosnjaka u opcini,a vidi sliku crkve,sto ce pomisliti? Govorim o strancima,na primjer,koji i ovim nacinom uce hrvatski.Uce iz krivih izvora.

Zelim reci da ovakvom tendencijom hrvatska Wikipedia gubi na relevantnosti i ispravnosti,a ulazi u tendencioznost,sto joj uopce ne treba.Isto mislim i za bosansku i srbijansku verziju. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 77.46.223.163 (razgovordoprinosi)

Klasično sjedenje u zapećku i komentiranje svih što prolaze ulicom... Ne postoji urednik stranice, svi koji to žele su urednici cijele Wikipedije. Poštovani anonimni suradniče, prijavite se, doprinosite, izmijenite i ovaj članak, a ne komentirati, kako ovo, kako ono, te na ovoj, te na onoj Wikipediji.--MaGa 22:06, 24. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Nistine[uredi kôd]

"Po zapisima iz 1809. godine Karađorđevi ustanici su boravili u Sjenici gdje su počinili genocid nad domaćim stanovništvom. Poklano je od 2500 do 3000 Bošnjaka u tom malom gradu."

Ovo jednostavno ne odgovara istini i zato očito nema niti jednog izvora.

Ovo je samo u opšte poznatom duhu kojim se uglavnom pišu članci na hrvatskoj vikipediji u vezi odrednica vezanih za Srbiju i Srbe i onda se svašta napiše pa se, kao što je ovde slučaj, ne navede niti jedan jedini izvor ili se kao izvor navede pisanje na nekom opskurnom sajtu ili paškvile odredjenih tzv. novinara.

Ili, navesti kako je Sjenica "okupirana" 1912 godine...


109.93.203.153 21:47, 19. lipnja 2021. (CEST)[odgovori]