Razgovor:Sljedba

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Sljedba.
Rad na člancima
Pismohrane:

Istina je da bi se sadržajno mogla sasvim uklopiti, ali kako onda definirati sljedbu, a koja se kao pojam koristi. ILI, može se preseliti s time da se pod sljdba postavi recirekcija na sektu.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ognjen (razgovordoprinosi)

Naravno da bi se ostavilo preusmjeravanje na sljedbu. U svakom slučaju, kad imamo definicije koje počinju kao ovdje »Sljedba ili sekta je...« imamo samo jedan članak o tome, uz preusmjeravnje s jednog pojma na drugo. U ovom slučaju, potrebno je uklopiti tekst iz članka »Sljedba« unutar teksta u članku Sekta, budući da je ovaj drugi stariji. Nakon toga možemo razmisliti o tome koji je naslov bolji od ta dva.--Donatus 08:20, 26. prosinac 2006. (CET)

sljedba je čisto hrvatski naziv. pojam sekte dolazio od lat. secta, a što znači trag, put, a od sequi što znači slijediti. sad, ako smo prohrvatski raspoloženi odna ćemo brisati članak o sekti i subsumirati ga pod sljedba, a ako nismo... je, obrnuto. svakako, uredim to u skorijem vremenu. ...nakon ručka, recimo! :)

samo kult, kao što se spominje u članku o sekti nikako ne spada. sekta može imati kult ovoga ili onoga, ali nije ekvivalent za kult. kult je nešto drugo. kult je, poopćeno, religiozni obred ili služenje božanstvu.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ognjen (razgovordoprinosi)

Sve mi je to jasno o nazivlju, samo se sve treba raditi prvo na starijem članku, pa ga onda eventualno prebaciti na bolji naslov. Mišljenja sam da je bolji naslov »Sljedba«, te da bi s naslova »Sekta« trebalo napraviti preusmjeravanje. No to se lako napravi poslije. Isto tako, jasno da sekta i kult nisu jedno te isto. Kult treba poseban članak.--Donatus 14:59, 26. prosinac 2006. (CET)

tako je[uredi kôd]

pa da, to sam i ja mislio... samo.... ovaj rad na već postojecoj strani/kartici.... to ne kontam.... zašto on kada će se ionako raditi nova...(??), ali ok. da, nisam ni spomenuo da je kult nešto kao sljedba/sekta.... he he...NIKADA.... ognjen 22:07, 26. prosinac 2006. (CET)