Razgovor sa suradnikom:Ognjen

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Treecko 18:32, 23. prosinac 2006. (CET)

Uvodni tečaj[uredi kôd]

Molim te pročitaj uvodni tečaj prije nastavka rada, jer neke članke jednostavno nisi započeo gdje treba, a na svoje suradničke stranice uglavnom postavljamo suradničke okviriće ili napišemo nešto o sebi. Ukoliko imaš neka pitanja, slobodno pitaj, rado ćemo ti pomoći. Pozdrav :-) --Roberta F. 01:29, 24. prosinac 2006. (CET)


Hvala, ali...[uredi kôd]

Tek sam sada shvatio da su neke stavri pogrešne, drugačije od onih nekih drugih. Da, podatak o radiju je definitivno na krivom mjestu! Iako sam ja prošao kroz Uvodni tečaj... :( Nadam se da to neće uzrokovati posebnije probleme! Moje isprike! Ognjen

Premjestila sam članak na zasebnu stranicu, a potpis na stranicama za razgovor i u kafiću ostavljaš tipkanjem 4 ~ ili klikom na karticu "Vaš potpis s datumom" koja se nalazi kao što možeš vidjeti na slici Potpis.gif. Pozdrav :-) --Roberta F. 01:51, 24. prosinac 2006. (CET)


Hvala... once more[uredi kôd]

OK vidio sam da je nema tako gdje sam je krivo stavio. :) Ovo s potpisom - primljeno na znanje. Ja sam počeo uvoditi ranokršćansku literaturu i empirizam.... Ako nije problem može li tko to proivjeriti!(?) --ognjen 01:58, 24. prosinac 2006. (CET)

Religija[uredi kôd]

Pozdrav! Vidio sam tvoje pitanje u Kafiću. Postoji članak Religija koji bi se još mogao dopuniti, a za ostalo možeš pogledati u kategoriji Religija. Nešto članaka o toj temi ima. Neki su od nih dosta dobri, a neke bi trebalo znatno doraditi.--Donatus 09:10, 24. prosinac 2006. (CET)

Nova stranica[uredi kôd]

Kao prvo sretan ti i blagoslovljen Božić :-)). Hmm, nekako ne uspijevaš otvoriti novu stranicu? Pogledaj članak Mit i vidi, da li si u tom članku možda mogao nekako nastaviti svoje pisanje? Tako uobičajeno radimo, kad već postoji neki članak koji je započet, nastavlja se u njemu pisati, ili otvoriš sasvim novu stranicu. Reci, kako ti možemo pomoći? Lijep pozdrav :-) Roberta F. 01:46, 25. prosinac 2006. (CET)

Seliti[uredi kôd]

Obzirom da je tamo postavljena potpunija definicija Mita sasvim sam suglasan da se ono što sam napisao preseli tamo. Na kraju, tako je i logično---> Mit ----> Mitoligija. Da. :) Nadam se samo da je sadržaj kojeg stavljam dovoljno dobar! Lijepi pozdrav! --ognjenognjen

Kao što sam rekao već, da, sasvim je logično to učiniti tako. Mit ---> Mitologija. Još sam "otpadan", he he, ..još se nisam ja uklopio ;) — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ognjen (razgovordoprinosi)

Dobro, ja ću taj tekst preseliti tamo, pa ga ti onda uredi kako treba :-). A s vremenom ćeš se već naučiti. Pozdrav Roberta F. 02:25, 25. prosinac 2006. (CET)

Mnogo falla[uredi kôd]

...eto, što drugo reći!? i... sretan ti Božić. --ognjen

Ognjene pozdrav i čestit Božić. Reci gdje si učio o prirodnim narodima, kako ih nazivaš. Svi narodi posjeduju nekakvu kulturu i tradiciju, razne oblike religija, a one koje zoveš 'prirodnima' imaju veoma bogatu mitologiju i razna komplicirana pravila u svojim društvenim uređenjima. Taj termin pripada 19 stoljeću, potpuno je pogrešan i neprihvatljiv. Danas ga nitko nigdje ne koristi. Mogao bi svoje 'prirodne narode', preimenovati ,jer oni ne postoje. --Zeljko 12:48, 25. prosinac 2006. (CET)

Želim ti dobrodišlicu .--Zeljko 12:50, 25. prosinac 2006. (CET)


Prirodni ili primitivni[uredi kôd]

Hvala! Blagoslovljen bio i tebi! O njima sam učio na FFDI u Zagrebu. Mi smo redovno koristili taj pojam. Da, slažem o njihovoj mitologiji, pravilima, uređenjima, etc. No, sama pravila, uređenja, mitologiju sada, pod općenitim pojmom "mita", a kasnije i "društvenog uređenja" nije bilo potrebno uređivati detaljnije. Možemo ih nazvati "primitivnima", ali to nisam učinio iz razloga što u današnjem jeziku taj pojam predicira negative kategorije.

Dobro neka onda bude prirodni, ionako John C. Mohawk, nedabno preminuli poglavica Seneca svoje Indijance naziva 'natural people'. --Zeljko 13:24, 25. prosinac 2006. (CET)

Gle....[uredi kôd]

Eto, dogovoreno. Hm, nisu oni iz 19.st. uvijek bili u krivu. :)) --ognjen

Bok opet Ognjene. Lijepa je ona slika ,ali će je obrisati Vidi ovo All materials on this website are the exclusive property of your host, with these exceptions:"Good Show" written and © by Larry W. McCrehin. Moraš paziti na ova autoska prava. Meni se uopče ne sviđaju, ali što ćeš.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Zeljko (razgovordoprinosi)

Daklem...[uredi kôd]

znači, oni je zaštitili i napravili ekskluzivu! pa, neka su... nisam vidio, a i da sam vidio... ne bi znao... tako da bi se opet trebalo brisati. ubuduće ću napraviti svoje slike od prikupljenih "sirovina". će to ići? --

Sekta, sljedba, kult[uredi kôd]

Bok! Kod sekte i sljedbe proces bi trebao biti sljedeći. Ako misliš da je bolji tekst onaj u članku Sljedba, kopiraj ga i njime zamijeni tekst u članku Sekta. Nakon toga, ja ću obrisati članak Sljedba i napraviti preusmjeravanje na s članka Sekta na članak Sljedba. Na taj ćemo način sačuvati i povijest izmjena članka Sekta koji je stariji. Usto, kako u članku Sljedba, tako i u članku Kult, tekst ne može počinjati podnaslovom »Etimologija«, nego nekom kratkom definicijom tipa: Sljedba je... i Kult je...--Donatus 15:08, 26. prosinac 2006. (CET)

Shvatio. Promijenio sam tako da članci ne počinju s "Etimologija", a i kopipejstao sam dijelove članaka. Ipak, ja bi zadržao i samu definiciju koju sam unio (sekta/slejdba), kao i onaj dio koji je već ranije bio uređen, a stojio pod "Općenito" jer ipak malo podrobnije, iako općenito, objašnjava pojam.

Ok. Samo gledaj da članak ne počinje s podnaslovom, nego s podebljanim naslovnim pojmom, gdje god je to moguće. E, još nešto. Kad odgovaraš nekome, onda je najbolje da pišeš na njegovu stranicu za razgovore, jer tako će sigurno vidjeti da si mu odgovorio. I, dok se u člancima ne potpisujemo, u razgovorima se obavezno potpisujemo tako da napišemo četiri znaka ~~~~ ili klikom na desetu ikonicu slijeva iznad polja u koje upisuješ tekst, kao što vidiš na donjoj slici.

Potpis.gif

Nadam se da te ne gnjavim.--Donatus 18:06, 26. prosinac 2006. (CET)

Ognjene, ako nisi znao, Kada postavljaš sliku upišeš ovo |thumb|, nakon čega se slika smanji. --Zeljko 20:57, 26. prosinac 2006. (CET)

pomalo[uredi kôd]

nije bit u wikipediji tko će imati više članaka i/ili doprinosa, već tko piše kvalitetnije članke. zato bih vas zamolio da se suzdržite pisanja članaka neenciklopedijskog sadržaja i/ili stila kao u vašem članku spoznaja. zahvaljujem, --West Brom 4ever ® 21:25, 26. prosinac 2006. (CET)

oggy[uredi kôd]

poz iz Lekenika ;) Th dalibor 21:32, 26. prosinac 2006. (CET)

U-huu[uredi kôd]

tebi taođer! (napisao bi ja ovo s mekšim "đ", al, pogodi, -nema! :) ognjen 21:34, 26. prosinac 2006. (CET)

Podsjetnik[uredi kôd]

Bok. Što se tiče podsjetnika na članke koje planiraš napisati možda bi mogao napraviti ToDo listu kao što su npr. Slafkova i Treeckova s popisom svih članaka koje imaš u planu. Pozdrav --MayaSimFan 21:39, 26. prosinac 2006. (CET)


kant je napravljen izvrsno. pohvale, --West Brom 4ever ® 19:18, 27. prosinac 2006. (CET)

Škorpion[uredi kôd]

Vidim da si se razbacao na sve strane :-)), pa te je već i teško loviti :-)). No, već ćemo nekako :-). Dvotočku koristimo za uvlačenje, ali ju ne koristimo baš u tekstovima, tako da sam ih uklonila u članku Škorpion, a zamolila bih te da pogledaš kako se npr. rade reference i da ih navedeš kada nešto citiraš, jer je u tim slučajevima poželjno navoditi izvor, radi mogućnosti provjere vjerodostojnosti. Pogledaj kako sam napravila u članku Sufizam. Lijep pozdrav :-)) Roberta F. 23:44, 27. prosinac 2006. (CET)

IRC[uredi kôd]

Kako bi bilo da dođeš i do IRC-a, kad god radim na Wikipediji sam i tamo, a suradnici najbrže uče zahvaljujući direktnoj komunikaciji. Pozdrav :-)) --Roberta F. 01:21, 28. prosinac 2006. (CET)

Jesi proučio i Wikipedija:IRC, pogotovo o tehničkim podacima, bitno je da odabereš Poslužitelj: irc.freenode.net , a Kanal: #wikipedia-hr i mislim da ćeš me naći :-)) --Roberta F. 01:40, 28. prosinac 2006. (CET)

Trilobiti[uredi kôd]

Pozdrav! Vidjeh da si postavio novu sliku za trilobite, ali vidim da si je preuzeo sa jednog drugog sitea, a ne sa neke druge wikipedije. Obično kada imamo dozvolu od nekog site za korištenje njihova sadržaja i slika, navodimo to na stranici za dozvole, kao što primjerice imamo dozvolu za korištenje slika Pokémona. Ne znam ako uopće imaš dozvolu za preuzimanje te slike trilobita na našu wikipediju, pa bi bilo dobro da to prvo sredimo. Dakle, imaš li dopuštenje ili ne? :)

Inače, slika koju si postavio nema nikakav opis, pa bi bilo dobro da je malo središ. Postavljaš ovaj okvir o slikama u podnaslov Opis na stranici Slika:Trilobiti.jpg.

{{Infoslika
|Opis=
|Izvor=
|Datum=
|Autor=
|Objašnjenje=
}}

  • Iza Opis upisuje se kratak opis slike
  • Iza Izvor upisuje se izvor slike (vlastita produkcija, slika sa Interneta sa punom poveznicom na sliku, slika skenirana sa točnim ISBN -om)
  • Iza Datum upisuje se datum kada je slika napravljena
  • Iza Autor upisuje se ime autora te slike
  • Iza Objašnjenje upisuje se dopunsko objašnjenje za sliku

Javi ako trebaš pomoć!--Treecko 14:54, 29. prosinac 2006. (CET)

Noćna ptica[uredi kôd]

Zar i ti? :-)) --Roberta F. 04:58, 30. prosinac 2006. (CET)

Ne vidim te na x-chatu? Međuwikipoveznice? Nova lekcija? :-)) --Roberta F. 05:03, 30. prosinac 2006. (CET)

OK[uredi kôd]

uglavnom su ti kategorije dobre, ja sam dodao još jednu na štednja. nego, moraš staviti interwiki. ako treba pomoć s interwikijem, viči. --West Brom 4ever ® 15:11, 30. prosinac 2006. (CET)

Interwiki[uredi kôd]

evo pomoć :) dakle, odi na naprimjer članak trilobiti. klikni uredi i pogledaj na samo dno članka. tamo ti piše ovo:

<!--interwiki--> [[bg:Трилобити]] [[ca:Trilobit]] [[de:Trilobiten]] [[es:Trilobita]] [[fr:Trilobita]] [[it:Trilobita]] [[he:טרילוביטים]] [[lt:Trilobitai]] [[nl:Trilobieten]] [[ja:三葉虫]] [[no:Trilobitt]] [[pl:Trylobity]] [[pt:Trilobita]] [[ru:Трилобиты]] [[sk:Trilobity]] [[sl:trilobiti]] [[sr:Трилобити]] [[sh:Trilobiti]] [[fi:Trilobiitti]] [[sv:Trilobit]] [[zh:三葉蟲]]

što je sada to?? sada se vrati na članak kao takav. vidjet ćeš na lijevoj strani popisane razne jezike. ti jezici vode na trilobite, ali na drugim jezicima, jer i oni imaju članak o trilobitima x). to ti je interwiki. nadalje, tvoj posao je otići na engleski jezik i tamo staviti [[hr:Trilobiti]], osim ako već netko nije prije stavio. botovi će onda staviti hrvatske trilobite na druge wikipedije. ako opet treba pomoć, viči opet. --West Brom 4ever ® 15:25, 30. prosinac 2006. (CET)

super te ide, samo malo upozorenje. ne brini, ništa strašno, svima se događa. fali ti engleski interwiki na svim interwikijima po člancima. npr razum. samo tako naprijed! --West Brom 4ever ® 15:35, 30. prosinac 2006. (CET)
ček ček. stani malo. falivaš. moraš otići na englesku wikipediju i naći članak, pa onda staviti interwiki. ako triba šta, viči. --West Brom 4ever ® 15:37, 30. prosinac 2006. (CET)

vrlo jednostavno, na engleskom jeziku ti egzotični jezici već su stavljeni i to ti je to. interwiki uzmeš sa engleskog ili bilo kojeg drugog većeg jezika kojeg poznaješ. --West Brom 4ever ® 15:40, 30. prosinac 2006. (CET)


molim, kolega. samo viči ako šta još zatreba. --West Brom 4ever ® 15:44, 30. prosinac 2006. (CET)

x)[uredi kôd]

Sorry, tek sam sad vidio poruku. Ti si znači noćna ptica? ;) Uglavnom, kemijske jednadžbe možeš pisati normalnim načinom, primjerice kao što je to napisano u članku o smogu ili fotosintezi. Nema neke razlike, samo ih malo odvoji od teksta da se razumije da se radi o jednadžbi. Eto, nadam se da sam ti pomogao... Uživaj! :)--Treecko 15:53, 30. prosinac 2006. (CET)

Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Stop hand.png

Slika/e će biti obrisana najkasnije 8. siječnja 2007. ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 19:49, 1. siječanj 2007. (CET)


Ognjene, evo ti doprinos što si radio na wikipediji, možeš ga pratiti na ovoj adresi

Drugi korak[uredi kôd]

Bok, Ognjen! Aj molim te u članku Drugi korak vanjske poveznice stavi na dno po naslov »Vanjske poveznice«, a ne u tekstu kao što si to sad napravio.--Donatus 15:56, 30. siječanj 2007. (CET)

Nisi trebao brisati ono s mojih stranica. Uopće nije probelm.--Donatus 12:25, 11. veljača 2007. (CET)

Eh, dok sam skužio uopće o čem pričaš. Jel vidiš da je to bilo 11. veljače? Znaš koliko se toga tu dogodilo u međuvremenu? Radi kako hoćeš, samo bojim se da ćeš imati gadnu opoziciju oko parafilije.--Donatus 19:24, 27. veljača 2007. (CET)

Ponekad[uredi kôd]

No i ovo malo ulijetanje me obradovalo, navrati još koji put. Puno lijepih pozdrava :-)) --Roberta F. 14:27, 8. lipanj 2007. (CEST)

He, he, nešto se malo gombaš. Ah, nadam se da je kauč ugodan i da imaš svoje omiljene papuče sa sobom :P. Puno pozdrava :-)--Roberta F. 14:42, 8. lipanj 2007. (CEST)

Lekenik[uredi kôd]

Odkad tebe nisam vidio! Doduše, nije ni mene baš bilo. Nagurala mi se hrpa posla za ljeto. Ovo sa zahvalom Lekeniku i Maloj Gorici na kraju filma nisam znao.--Donatus 18:56, 31. srpanj 2007. (CEST)

Na Cipru i u Grčkoj! Odlično. Doduše, bila je organizirana grupa, a ja više volim sam lunjati okolo, al to mi je u planu za budućnost. Sad sam još uvijek u Jeruzalemu. Završavam rad na tekstu doktorata. Moram glavninu posla završiti do 4. 9. kad se vraćam u HR i ostajem bar do sredine zime.--Donatus 19:01, 31. srpanj 2007. (CEST)

Tempo jest gadan, al lakše je kad znam da se kraj bliži. Ti si još na radiju? Kad će se ostvariti ono obećanje o streamingu koje stoji već mjesecima na webu? To je valjda jedini radio iz okolice koji bar obećaje tako nešto :)--Donatus 19:07, 31. srpanj 2007. (CEST).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

predložak[uredi kôd]

Predložak:Radio postaja--Uskboy 20:18, 12. srpnja 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Manusk ti je ukazao na predložak, ja sam bio marljiviji, stavio sam ga i popunio. Ako sam što zeznuo, molim ispravi. SpeedyGonsales 20:32, 12. srpnja 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Predlozak[uredi kôd]

predlozak nije trebao tako izgledati, vec kao onaj na en.wiki (također RTL).... ali nesto nisam dobro napravio. dugo me tu nije bilo, predugo... i zapravo sada ne mogu dokučiti kako to napraviti. moje isprike!!! Ognjen ognjen (razgovor) 20:42, 12. srpnja 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Dobrodošlica[uredi kôd]

Ognjene, baš mi je drago što ponovno vidim tvoje ime u Nedavnim promjenama. Ako možeš navrati na IRC, prisjeti se i kako se dođe to tamo :-))) --Roberta F. 22:37, 12. srpnja 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Hvala[uredi kôd]

na dobrodoslici!! svratio sam samo promijeniti jedan detalj, ali eto me jos pomalo cackam... ahhh, bili su to lijepi dani kada sam imao vrmena baviti se ovime... mozda bi jos i sada samo bi trebao provesti dosta vremena zezajuci se sa greskama... sukladno propisima... sad vidim da sam zaboravio kako se radi i ono sto sam znao... jedva sam poruku poslao :D nadam se da si dobro... kao i ostatak ekipe... Donatus posebno! :D

Jesmo, dobro smo, proslijedih mu poruku. Navrati ipak barem ponekad. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:31, 12. srpnja 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]