Razgovor:Socijalistička radnička partija Hrvatske

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Socijalistička radnička partija Hrvatske.
Rad na člancima
Pismohrane:

Čemu promjena u mome tekstu? I to još takova koja nije u skladu s našim jezikom. Po meni je u redu "protukapitalistička" i "antikapitalistička", ali "anti-kapitalistička" ne znači ništa. Neka mi netko objasni, molim lijepo. Brunislav 08:03, 21. prosinac 2006. (CET)


Evo, sređeno je, sad ne izgleda kao reklama.

--78.0.92.231 09:39, 8. rujan 2007. (CEST)

Revizija i Osuvremenjivanje članka[uredi kôd]

Poštovani Kubura, primjetio sam da su ti moje izmjene stale na žulj, zbog toga iznjet ću ti ovdje svoj raport u čemu su se sastojale i zbog čega su nastale: a) Sve informacije prisutne u članku zastarijele su u smislu da nije unijeto ništa nastalo nakon 2008. godine. b) Ogromna težina je data marginalnim polemikama unutar SO, koji je u međuvremenu promijenio ime u MS. Sa druge strane neki podaci o raspravama unutar partije su izostavljeni. c) Kao unutarnja poveznica stavljen je "ljevi ekstremizam" ijako SRP i njegovi članovi nikad nisu osuđeni pa niti osumnjičeni za kaznena dijela vezana uz nasilje dok je sa druge strane prešućeno da je bilo mnogih napada na imovinu i na članove SRP a posebno dva vrlo teška na bivšeg predsjednika Stipu Šuvara. Sa druge strane nije bilo poveznica sa Savezom Komunista Jugoslavije i Hrvatske čiji su članovi naknadno osnovali SRP. Na kraju hoću reć da svi članci vezani za političku ljevicu na hr wikipediji su u dalekom nesrazmjeru sa dostupnom historijografijom i uglavnom inferiorni en wikipediji te po bilo čemu ne zaslužuju da budu konzervirani u postoječem stanju. S poštovanjem. Raskiy (razgovor) 16:23, 15. studenog 2011. (CET)

Nisi me obavijestio da si mi ovdje ostavio poruku. Sasvim sam slučajno naletio na nju dok sam patrolirao.
Što se tiče točnosti Wikipedijâ i "inferiornosti", en.wiki je daleko iza hr.wiki. Engleska vrvi stereotipima i slijepo prepisivanim tekstovima, doslovno vidiš isti tekst 500 puta prežvakan "da bi ispao nešto drukčiji".
Inače, što se tiče samozvane ljevice, za mene će biti prava i iskrena ona ljevica koja porezima opali inozemne trgovačke lance koji isisavaju novac iz Hrvatske prodajom nekvalitetne i/ili dampingirane robe iz svojih zemalja, dok hrvatski proizvođači kvalitetnih proizvoda pate zbog dampinga i planskog nestavljanja na police. Poštovat ću onu ljevicu koja stane na kraj svim nepotrebnim inozemnim konzultantima koji nam isisavaju teško zarađeni novac iz Hrvatske. Poštovat ću onu ljevicu koja porezom opali sve one banke koje drsko isisavaju ekstradobit iz Hrvatske, a rade s hrvatskim novcem, dok diljem svijeta gube. Poštovat ću onu ljevicu koja dođe prosvjedovati pred ustanove EU i MMF-a (ako treba, i blokira i prekine pregovore) zbog hrvatskih poduzeća koja su othranila naraštaje i (ne)izravno izgradila blagostanje svog kraja i šire, a sad zbog propadaju zbog neograničenog uvoza robe (koju njihove države obimno subvencioniraju, a nama to isto brane "jer to je protiv tržišne utakmice, država se ne smije miješati u gospodarstvo") iz te iste EU i svijeta, a koja (ne)izravno propadaju zbog savjeta, zahtjeva, očekivanja, zapovijedi i prijetnja tih istih ustanova. Kubura (razgovor) 13:14, 23. studenog 2011. (CET)