Razgovor:Srednjoamerička košarkaška prvenstva

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Srednjoamerička košarkaška prvenstva.
Rad na člancima

Kao što imamo Košarkaška SP (svjetska prvenstva), EP (europska prvenstva), tako sam radi preglednosti stavio SAMP (Srednje AMeričko Prvenstvo). Zašto ne SAP? U nas je to bila kratica za Socijalistička Autonomna Pokrajina.

A i lakše je čitati i otipkati:

  • Košarkaško SP
  • Košarkaško EP
  • Košarkaško SAMP

nego kobasice od

  • Svjetsko prvenstvo u košarci
  • Europsko prvenstvo u košarci
  • Srednjeameričko prvenstvo u košarci.

Eto razlike u preglednosti. Kubura 11:40, 7. listopada 2005. (CEST)

Eto i razlike u mogucnosti razumijevanja o cemu se uopce radi u clanku. --Ante Perkovic
Neki jezici forsiraju kratice preko svake mjere da je to načisto bolesno (npr. američki engleski, na njihovoj wikipediji ima kratica skoro više od korisnih članaka :-), a ni rusi sa sovhozima i kolhozima nisu daleko). Hrvatski književni jezik poznaje kratice (HV, MUP, F1 itd.) no ne valja pretjerivati, barem na wikipediji u imenima članaka. U tekstu članka je dozvoljeno rabiti kratice (štaviše i očekuje se, a ne ponavljati kobasice), no imena članaka trebaju biti što je više moguće deskriptivna, jasna. SpeedyGonsales 21:22, 11. listopada 2005. (CEST)


Portoriko[uredi]

Stvar sam već objasnio na "Pravopisnim pitanjima":

ovo je gramatičko pitanje: "na Puerto Ricu" ili "u Puerto Ricu"? Oprosti što gnjavam. Jakob stevo 13:15, 9 Jun 2004 (CEST)
Ovisi. Ako govoriš o otoku, onda je "na Puerto Ricu". Ako govoriš o državi Portoriko, koja sadrži otok Puerto Rico i još dva otoka, onda je "u Portoriku". --Zmaj 15:28, 15 Jun 2004 (CEST)

Zmaje, u redu. Ja sam prepravio Portoriko u Puerto Rico, jer za Puerto Rico imamo napisan članak. Po meni, može i Portoriko, Puerto Rico i Puertoriko. Ma može i Bogata Luka :))) . Kad imamo Velu Luku, Šipanjsku Luku, Banju Luku, Dolnju Luku, Malu Luku, Prvić Luku, Luku Dubravu, Malu Luku, Luku Rovensku, Dračevu Luku, Luku, Radonju Luku, Luku Desnu, Luku Lijevu, Luku Krmpotsku, Luku Ludbrešku, Luku Vrbovečku ... može i Bogata :))) Kubura 14:33, 12. listopada 2005. (CEST)

Clanak Puerto Rico zapravo ne postoji, ako uzmemo u obzir da je tamo samo redirect na nepostojecu stranicu Portoriko. No, s obirom da na na template:Sjeverna Amerika pise "Portoriko", uopce nema dileme koji naziv treba koristiti. --Ante Perkovic 14:45, 12. listopada 2005. (CEST)

Stavio sam poveznicu na stranicu koja mi nije davala "crveno". Nisam očito primijetio da imamo poveznicu na nigdje.Kubura 14:53, 12. listopada 2005. (CEST)