Razgovor:Stanislav Radonjić

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Stanislav Radonjić.
Rad na člancima
Pismohrane:

Točnost[uredi kôd]

1. Navodi se da je bio "prvi crnogorski guvernadur", što je netočno (vidi čkanak Guvernadur s izvorom);

2. Navodi se kako je na Bijelim poljanama ostvario "prvu pobjedu Crnogoraca nad Turcima (pod njegovom komandom)". Zbunjujuća formulacija, tim prije jer nije navedena nekakva druga, treća li 50-ta pobjeda b"pod njegovom komandom".

--Markus cg1 (razgovor) 11:51, 4. lipanj 2009. (CEST)

Odgovor na zbunjenost suradnika Markusa[uredi kôd]

1. Navodi se da bio prvi crnogorski guvernadur izabran za guvernadura od crnogorskog naroda "Zbora", za razliku od dotadašnjih Vukotića guvernadura koje je birala i postavljala Mletačka Republika.

2. Navodi se kako je ostvarena prva pobjeda crnogorske vojske nad turskom vojskom, a pod njegovom komandom.(Dok je vladika Vasilije pobjega iz zemlje od straha, uostalom kao i svi njegovi poslije njega vladike). I da više nikada poslije toga se nije uhvatio mača, dovoljno je i ovo bilo. Nije li?

S toga molim da ne budete više zbunjeni nečim ovakvim, ima drugih stvari koje su daleko "zbunjujućije", kao što je na primjer vaše inzistiranje na tomu da je kaluđer Rade Tomov 1832. godine "ukinuo" guvernadurstvo. On tada kao kaluđer niti je imao tu vlast, niti je izdat bilo kakav oficijelni akt o tom ukinuću. 1832. godine, je učinjen ZLOČIN nad guvernadurom i njegovom obitelji i krađa imovine. Inače, ono što se pokušava "izmanipulisati" da je guvernadurstvo ukinuto, trebalo bi da glasi, da je guvernadur Vukolaj Radonjić 1830. godine suspediran sa funkcije guvernadurstva. Dok se ne pronađe bilo kakav zvanični dokument o ukinuću, a ne samo odgovor na pismo koje se "tumači" svakojako... biće ovako.