Razgovor:Stega

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Stega.
Rad na člancima
Pismohrane:

NIJE PETAR AUTOR STEGE, to su samo nagađanja i to neosnovana u cilju PREUVELIČAVANJA njegove ličnosti. NE ZNAM ZAŠTO JE TO TOLIKO STALO NEKIMA. Sramota i bruka je ZA OVU NAŠU CRNU GORU imati u SVOJOJ DRŽAVI SAMO JEDNU OBITELJ koju treba VELIČATI DO NESLUĆENIH RAZMJERA, a pri tom zaboravljati da su NAJOBIČNIJI ZLOČINCI koji su svoje UMJEĆE prikazali upravo na OBITELJI CRNOGORSKIH GUVERNADURA RADONJIĆA. I ne samo na njima. Ne zaboravimo i abata Dolćija i ....

  • Stega je proizišla iz zakletve katunskih glavara, koju je u zakonsku formu ukalupio ruski komesar đakon Aleksije,

a prvopotpisani je guvernadur Jovan Radonjić, kao i serdar Ivan Perović, knez Vuko Bogdanović i ostali svi glavari od sve Crne Gore (Branko Pavićević: Petar I Petrović Njegoš, str. 165-166). Petar je samo ugradio riječi koje se često ponavljaju: IZDAJNIK, JUDA, VUK BRANKOVIĆ itd" (Dušan Lekić: Op. cit., str. 106). Vladičinog potpisa NEMA, ne zato što nije umio pisati pa je umjesto njega pisao ruski đakon Aleksije, već zato što NIJE IMALO SMISLA DA SE ON SA SVOJIM OVLASTIMA MIJEŠA U SUD I ZAKONE.

Na osnovi čega se tvrdi da je Petar autor Stege, kada NEMA njegovoga potpisa? Ko je to sa sigurnošću ustvrdio? Dajte nam to na uvid, kada to TAKO SMIJELO tvrdite![uredi kôd]

  • Na osnovi čega se tvrdi da je Petar autor Stege, kada NEMA njegovoga potpisa? Kakav dokaz za to suradnik koji ovo tvrdi ima, ako ga nijesu imali ni svi znanstvenici i povjesničari koji su o ovom NAGAĐANJU I IZMIŠLJOTINI pisali?
  • Objavite JAVNO scan ili kopiju potpisa Petrovog ili nekog zvaničnog dokumenta koji dokazuje autorstvo! Ili prekinite pisati ovakvu IZMIŠLJOTINU!

Smiješno da smiješnije ne može biti: ruski emisar đakon Aleksij postao i ODVJETNIK (u vašem članku stoji tako). Dokle ćete ići sa izmišljotinama?[uredi kôd]

Sada je ruski emisar đakon Aleksij postao i ODVJETNIK[uredi kôd]

Pored toga što se izmišlja da je autor Stege Petar, najsmiješniji dio je sljedeći (a takav u vašem članku stoji): ..." a pravnički je formulirao ruski emisar đakon Aleksij."

  • Veoma me interesira dokle ste u stanju ići sa izmišljotinama, a pri tom ne dopuštati nekakvo drugačije istinito pisanje?