Razgovor:Stjepan Ostoja

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Stjepan Ostoja.
Rad na člancima
Pismohrane:


Hrvatski kralj[uredi kôd]

Ako želiš reći da je on bio Hrvat, onda tako i napiši, sadašnja rečenica "Stjepan Ostoja († 1418.), hrvatski [1] kralj i ban Bosne u dva navrata" implicira da je bio hrvatski kralj. Što će Habsburgovci reć? --koora (razgovor) 15:59, 8. srpnja 2020. (CEST)

Kako implicira? Hrvatski kralj Bosne ne znači da je on bio kralj Hrvatske. Slična sintaksa ti je u Normanskom kralju Engleske. --Čeha (razgovor) 18:55, 8. srpnja 2020. (CEST)
Da, to jeste i jedan od problema korištenja ove terminologije. Po prvi put u 2020. se ovo radi, zanimljivo. Uglavnom, ova izmjena [1] također se teško nalazi u drugim hrvatskim izvorima: [2] Mhare (razgovor) 18:42, 8. srpnja 2020. (CEST)
Referenca je tu, ne bi trebao imati problema s njom. Niti ponavljati istu stvar na n članaka. --Čeha (razgovor) 18:53, 8. srpnja 2020. (CEST)
Referenca ne govori ništa o Stjepanu Ostoji. Ponavljanje na člancima nije neki specijalan poziv za raspravu, više ukazivanje na činjenicu da izrečeno u članku ne odgovara onome što piše struka, što je uvriježeno u literaturi (svjetskoj, evropskoj, hrvatskoj, te i bosanskohercegovačkoj, a među kojim je velik broj Hrvata). Mhare (razgovor) 21:29, 8. srpnja 2020. (CEST)
Referenca govori o zemlji na kojoj vlada. Ako je Northumbrija bila anglosaksonska kneževina, onda je njen vladar anglosaksonski knez.
Uporno ignoriraš referencu i pokušavaš ignorirati etničku komponentu.--Čeha (razgovor) 03:40, 9. srpnja 2020. (CEST)