Razgovor:Sve u 7

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Sve u 7.
Rad na člancima
Pismohrane:


intrizično spolno diskriminirajuć ??[uredi kôd]

Nemam izvora pa nisam ni stavio u članak, ali ovako ide: doktor neurolog koji redovito prati ovaj kviz, došao je do zaključka kako je Sve u 7 spolno diskriminirajući kviz koji svojim konceptom dovodi žene u neravnopravni položaj. Naime, kad bi u kvizu jedino mjerilo bilo znanje, ženski rezultati bi bili izjednačeni sa muškim, no sinaptička struktura ženskog mozga koja je nesklona rizicima i izazovima naprosto je zbunjena prevelikim brojem džokera i mogućnostima podjele novca. Prema njemu, u žensku prirodu je genetski upečena "igra na sigurno" i žena će u ovoj igri, ako nije bar 90% sigurna u odgovor, puno prije posegnuti za rješenjem tipa preskoči/podijeli nego li igrač muškog spola a samim time i ostvariti lošiji konačni rezultat.
Dalje imamo Dugo se sumnjalo da su ženski i muški mozak različiti ali tek je sada nova studija španjolskih znanstvenika dokazala da muškarci imaju više sinapsi koje povezuju moždane stanice u određenom dijelu mozga. Govoreći jednostavnim jezikom, muški i ženski spol imaju različite kognitivne tj. spoznajne funkcije mozga.

Bilo bi odlično ako bi se ovo moglo službeno potvrditi. Ako ne nikom ništa. Setenzatsu.2 (razgovor) 18:49, 22. travnja 2020. (CEST)[odgovori]