Razgovor:Svetoslav Suronja

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Svetoslav Suronja.
Rad na člancima
Pismohrane:

Nije Suronja "prodao" ništa Mlečanima za 100.000 dukata, već Ladislav Napuljski 1409. godine. Dakle, čitavih 400 godina razlike. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 193.198.8.211 (razgovordoprinosi)

Svetoslavići[uredi kôd]

Taj dio treba maknuti jer nije Krešimir III. optužen za ubojstvo svog brata već Petar Krešimir IV. // Codex Diplomaticus (razgovor) 11:39, 30. listopada 2012. (CET)[odgovori]

Još jednom, podatak da je Krešimir III. optužen da je ubio brata nije točan. U Korčulanskom kodeksu jasno piše Aleksandar II. (...) čuo je o Krešimiru, vladaru Hrvata, da je u zloj namjeri dao ubiti svoga brata Gojslava i (zato je) poslao legata Majnarda, pobožna naime čovjeka, da svojom mudrošću ispita da li je to tako. Taj došavši primi od njega (Krešimira) opravdanje tako što mu se (Krešimir) zakleo s dvanaest svojih župana da nije odgovoran za taj zločin pa je on (Krešimir) pomiren ponovno stekao vlast nad tom zemljom od strane svetoga Petra apostola. Aleksandar II. bio je papa od 1061. tako da se taj podatak može odnositi jedino na Petra Krešimira IV., a nikako ne na Krešimira III. Tirpimir (razgovor) 19:15, 13. studenog 2012. (CET)