Razgovor:Tomislavgrad

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Tomislavgrad.
Rad na člancima


Pod "Poznate osobe" Ako su nekome gluposti Anice Martinović ili onog novinarčića zaslužile ući u Wiki tada će onaj tko ovo uređuje morati našto naučiti o rodnom kraju. Ima tu još imaee zbog koji se duvnjaci stide, a ne da im dajemo mjesto u enciklopediji. Ja ću to izbrisati, ali bolje bi bilo da to izbriše onaj tko je prijavljen kao suradnik. Pozdrav! Drago Tadić

Obrisao sam Bovo[uredi]

U spisku naseljenih mjesta netko je na originalan spisak dodao "Bovo". Riječ je o zaseoku, dakle NE o naseljenom mjestu. Obzirom da je široka dijaspora iz navedenog kraja odlučna da svaku svoju čuku nazove naseljenim mjestom, netko im mora stati u kraj...

--Boris Godunov 00:00, 13. ožujak 2008. (CET)

Ne radi se o zaseoku nego selu, jer je nastalo neovisno o bilo kojem drugom selu. Točan naziv je Buhovo (kao i selo kod Širokog Brijega, odakle mu stanovnici potječu), iako se Bovo koristi u narodu, koji gotovo i da ne koristi glas H. pošto ja nisam iz tog sela, ovo je, ajmo reć objektivno!!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 77.237.99.44 (razgovordoprinosi) 01:17, 8. travanj 2008.

Ova stranica nije mjesto osobne niti seoske promocije, kao niti mjesto promičbe. Vanjski linkovi trebaju dati samo izvore gdje se mogu naći drugi podaci o Tmislavgradu kao što su članci i fotografije pa sam ja izbrisao one linkove koji su stavljeni. I tomislavcity nam ne daje ništa o statistici, povijesti niti kulturi pa i njega brišem. Dakle, ponudite stranice koje nude dodatne informacije o ovom kraju, a ne reklamirajte svoje stranica, kao niti rasprave o sadašnjosti i budućnosti.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 78.134.171.17 (razgovordoprinosi) 20:36, 12. travanj 2008.

Izbrisan i tomislavgrad-online jer sadrži reklame. Dakle, sve što na sebi ima reklame - BRIŠE SE!!!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 78.134.171.17 (razgovordoprinosi) 20:38, 12. travanj 2008.

Tko je izbrisao onih nekoliko vanjskih linkova koji daju dodatne informacije o Tomislavgradu i zašto?

Ne znam zašto je Roberta dopustila "osvetnicima" da brišu sve vanjske poveznice i zbog toga ZABRANJUJEM korištenje bilo čega s mojih stranica i stavljanje poveznice na moje stranice. Wikipedia nije mjesto "obračuna", ako su nekomu skinute stranice zbog reklama. Pozdrav! Drago Tadić.

Buško jezero[uredi]

Buško jezero NIJE najveće umjetno jezero u Europi, ni blizu najvećeg. ajde skini tu glupost

Radio Tomislavgrad[uredi]

Bilo bi u redu u linkove staviti [1] stranice Radija Tomislavgrad. Hvala!


Zdravko Mamić kao i zoran mamić rođeni u bjelovaru, podrijetlom iz mamića donjih kod gruda. antonija šola iz zagreba vlado šola iz dugog sela Lana jurčević iz zagreba, roditelji rodom valjda iz imotskog

kakva je ovo analogija dodavanja poznatih osoba po prezimenu, ako im prezime postoji u tomislavgradu, ne znači da su oni podrijetlom iz njega...

Bošnjaci[uredi]

Nije bilo nikakvih "Bošnjaka" 1991. i ranije, nije dobro koristiti anakrone nazive već isključivo one koji su se izvorno pojavljivali u popisima stanovništva. 89.164.47.17 00:34, 31. svibanj 2009. (CEST)

Crkva ili bazilika?[uredi]

Je li "velika crkva" sv. Nikole Tavelića, crkva ili bazilika? Imate li neke informacije o toj crkvi? Pozdrav --Litany (razgovor) 20:25, 7. lipanj 2009. (CEST)

Bazilika je oblik građevine iz rimskog doba sa središnjom lađom i dvije bočne. to je dakle i crkva i bazilika — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 193.198.221.193 (razgovordoprinosi)

Osim toga, u zadnje vrijeme (Par stoljeća) "Bazilika" je defnirana kao crkva posebne važnosti. U mostarsko-duvanjsokj biskupiji postoji jedna katedrala (i može postojati samo jedna, budući da je katedrala ona crkva u kojoj biskup stoluje. A jedina bazilika se nalazi upravo u Tomislavgradu, budući da je TG nekad bio sjedište biskupije, dakle mjesto gjde je nekad biskup stolovao, a danas u nazivu biskupije stoji i naziv duvanjska, kako se važnost i uloga ovog kraja ne bi zaboravila. Zbog toga je crkva u TG od strane Vatikana proglašena bazilikom. Lijepi pozdrav! --M. Stanic (razgovor) 22:13, 26. travnja 2012. (CEST)

Gospodarstvo[uredi]

Pozdrav!

Citajuc ovaj clanak, oko mi je zastalo na temi "Gospodarstvo" Mislim da su tu nuzne izmjene, jer ovo je pisano prije par godina, dok je danas situacija nesto bolja i postoje druge stvari vrijedno spomena, koje u ovom kontekstu nisu spomenute. Ja bih rado sudjelovao u poboljsanju kvalitete clanka, no taj isti je zakljucan. Kako da doprinesem clanku i wikipediji opcenito? Hvala na odgovoru! --M. Stanic (razgovor) 21:06, 28. veljače 2012. (CET)

Zaštita članka uklonjena. Preporučam proučiti uvodni tečaj na vašoj stranici za razgovor.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 21:33, 28. veljače 2012. (CET)