Razgovor:Užička republika (1974.)

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Užička republika (1974.).
Rad na člancima
Pismohrane:


Jugoslovenski film[uredi kôd]

Film nije srpski, nego jugoslovenski, isto kao Neretva, Sutjeska i mnogi drugi, a koje analfabete tretiraju kao vlasništvo neke od republika nastalih iz SFRJ. To je kao kada bi neko napisao da je Marko Kraljević pre 650 godina napasao svog konja Šarca na livadi pored Titovog Drvara. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 94.189.186.183 (razgovordoprinosi) 20:38, 13. rujna 2016.

Nekoliko upadica. Film "Neretva" je hrvatski iako to neki analfabeti tretiraju drugacije (pogledaj razgovor na stranici tog filma). Drugo poredjenje sa Markom Kraljevicem je do kraja asinhrono. Istina, on je bio turski vazal i mogao je s Turcima ici u osvajanje novih teritorija, no kako znamo da je Bosna "šapatom pala" tek 1463. godine, dakle 68 godina poslije smrti Kraljevica Marka onda ne vidim poantu u cijeloj toj prici, mada legende govore da je Sarac mogao popiti kao i Marko. Postoji jedna stvar koja je gora od analfabeta a to su mediokriteti, sto je lijepo opisano u 7. Wittgensteinovom postulatu. Pozz--El hombre (razgovor) 20:53, 13. rujna 2016. (CEST)[odgovori]

Jugoslovenski film[uredi kôd]

Medalje na Olimpijskim igrama - Mateje Svet, Jura Franka, Miroslava Cerara, Đurđe Bjedov, Sabana Trstene, Anta Josipovica, Slobodana Kacara... - pripadaju Jugoslaviji, a ne Sloveniji, Hrvatskoj ili Srbiji. Zato su Neretva, Sutjeska, Uzicka republika, Vrhovi Zelengote, Most, Valter brani Sarajevo i drugi... - jugoslovenski filmovi, drzave koje hvala Bogu vise nema, ali koja je 100 % finansirala te filmove. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 94.189.186.183 (razgovordoprinosi) 20:06, 14. rujna 2016.