Razgovor:Vukašin Brajić

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Vukašin Brajić.
Rad na člancima


Za brisanje članka[uredi]

 1. ZA ZA brisanje, životopis osobe još ne udovoljava kriterijima. --Roberta F. 21:48, 15. veljača 2009. (CET)
 2. ZA ZA brisanje, imali smo već ovakav slučaj.--Uskboy 22:17, 15. veljača 2009. (CET)
 3. ZA ZA slažem se --zhile 22:20, 15. veljača 2009. (CET)
 4. ZA ZA --Phantom (razgovor) 22:21, 15. veljača 2009. (CET)
 5. ZA ZA brisanje -- Sauly  07:19, 16. veljača 2009. (CET)
 6. ZA ZA brisanje -- Mislim, nemojmo pretjerivati Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:24, 16. veljača 2009. (CET)
 7. ZA ZA - stvar je samo kriterija Wikipedije, svaka čast Vukašinu Brajiću, ali Wikipedija nije Facebook pa da se otvaraju fan stranice. Kad zavrijedi uvrštenje (čitaj: počne karijeru mimo ovog reality showa, izda album itd) onda se slažem da se o njemu napiše članak. U međuvremenu - ne. --Mario Žamić (razgovor) 13:29, 16. veljača 2009. (CET)
 8. ZA ZA --frk@ 13:47, 16. veljača 2009. (CET)

Protiv brisanja[uredi]

 1. PROTIV PROTIV brisanja --Annna83 (razgovor) 10:29, 16. veljača 2009. (CET)
 2. PROTIV PROTIV brisanja --Nikolina007 (razgovor)
  PROTIV PROTIV brisanja --Angelnfs (razgovor) - Glas ne može biti važeći, novoprijavljeni suradnik ne može glasati --Lasta 11:44, 16. veljača 2009. (CET)

Komentari:[uredi]

Može li netko reći koji je problem sa ovim člankom? Hvala. --Annna83

Naravno, problem je u kriterijima i u onom što ne spada u Wikipediju. Bilo bi dobro da to pročitaš i onda ako ti nešto nije jasno slobodno pitaj, ovako ovi glasovi protiv nemaju smisla ;-).--frk@ 13:47, 16. veljača 2009. (CET)


Pa kriterijumi su relativan pojam, npr, "Google tražilica (s rezultatima na relevantnim službenim stranicama)", na hrvatskom sajtu nove tv ima njegov profil i njegova biografija. Ne znam čemu toliko striktne odredbe, ja sam mislila da Wikipedia treba da bude raznovrsna i zanimljiva. Ali izgleda sam se prevarila... Hvala ti na pojašnjenju. --Annna83 (razgovor) 14:12, 16. veljača 2009. (CET)

za glazbenike u pravilu imamo jedan najbitniji kriterij, a to je da imaju objavljen bar jedan studijski album. znači, dok ga ne objavi, prema kriterijima, članak ne može biti uvršten. ovo s googleom vrijedi za neke druge slučajeve --zhile 14:16, 16. veljača 2009. (CET)

A, ok, sorry, to pravilo nisam stvarno našla. Snimio je promotivni studijski cd PGP - RTS-a, to je relevantna izdavačka kuća, je li to pod kriterijumima? Ili je striktno određeno da mora biti album sa određenim brojem pesama? --Annna83 (razgovor) 14:41, 16. veljača 2009. (CET)

da, nisam baš sve čitao, al čini mi se da to ne piše u kriterijima, trebalo bi dopisati. mislim da bi trebao biti "pravi" album, a ne neki promotivni sa 2-3 pjesme. nadam se da shvaćaš zašto se (još) ne može uvrstit članak, jer bi po toj logici netko mogao reći: a zašto taj i taj demo bend nije uvršten, a ovaj je. eto, toliko --zhile 14:55, 16. veljača 2009. (CET)

Razumela, mada meni ne bi smetalo da ti koji to pitaju napišu članak o tom bandu. Mada mislim da ovaj ima dosta relevantnosti i po popularnosti i prepoznatljivosti i da nije napisan u obliku fan članka, ako jeste, rado bi to ispravili; mada to ništa ne spada pod te kriterijume... Ne pravi se problem na drugijm wikipediama, ne znam što bi ovde. Ali ok, verujem da je tako po pravilima ako vi kažete. --Annna83 (razgovor) 15:42, 16. veljača 2009. (CET)

Pošto mi je rečeno da mogu navesti još neke argumente da ovaj članak ostane na hrvatskoj Wikipediji, Annna83 i ja bismo željele ukazati na neke na koje smo naišle pa ako ste voljni ponovno razmotriti situaciju..
Budući da ste nam u više navrata ostavljali link "kriterij" u kojem nema detaljno razrađen kriterij za glazbenike (samo ste nam usput rekli da je to album, i rečeno je da ne važi što je snimio promotivni cd zato što se to ne razlikuje od ostalih demo bendova, ali ipak mislimo da ima razlika između studijske koje je izdala velika izdavačka kuća i demo verzije), kao što ste i sami rekli "google tražilica nije adekvatna u ovom slučaju, a kriteriji koji važe nisu upisani", potražili smo iste na engleskoj Wikipediji koja ime detaljno razrađene kriterije za glazbenike i oni kažu slijedeće:
"A musician or ensemble is notable if it meets any one of the following criteria:...It has been the subject of multiple non-trivial published works whose source is independent from the musician or ensemble itself and reliable:...includes published works in all forms, such as newspaper articles, books, magazine articles, online versions of print media, and television documentaries" - (možete pogledati u reference za "online versions of print media", naravno bio je i u novinama i u magazinima, a imamo i dva dokumentarca o njemu koje bismo mogle staviti u vanjske linkove)
"...Has won or placed in a major music competition..." (ako OT nije značajan, prošao je natječaj za Beoviziju - kao naša Dora)
"Has been the subject of a half hour or longer broadcast across a national radio or TV network." (u uvodnom dijelu članka piše da se show prikazivao na šest nacionalnih mreža i naravno, u mnogo dužem terminu od pola sata, a i nakon OT-a imamo mnogo primjera kao što su: emisija Centralni zatvor na FTV-u, novogodišnji program RTRS-a, kao i dokumentarac koji je sniman za istoimenu televiziju...)
Članak smo dodatno uredile, nadopunile referencama..
Hvala! Pozz! :) Nikolina007 (razgovor) 16:27, 25. veljača 2009. (CET)

Kriteriji Wikipedije na hrvatskome jeziku[uredi]

Kriteriji Wikipedije na engleskome jeziku, su njihovi kriteriji, Wikipedija na hrvatskome jeziku ima svoje kriterije. Nešto što je relevantno na Wikipediji na hrvatskome jeziku ne mora biti relevantno na Wikipediji na engleskome jeziku. Neki članci postoje na hrvatskome jeziku, ali ih na Wikipediji na njemačkome jeziku brišu i to je potpuno razumljivo, jer ne udovoljavaju kriterijima Wikipedije na njemačkome jeziku. --Roberta F. 11:41, 26. veljača 2009. (CET)

Mi smo to potražile jer ste nam još jednom ostavili link za kriterij u kojem nema kriterija koji navodite. Ali ok, hvala na odgovoru. Nikolina007 (razgovor) 12:06, 26. veljača 2009. (CET)