Razgovor:Zetska država

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Zetska država.
Rad na člancima


Duklja[uredi]

Ja se osječam kao Crnogorac, ali sam isto naveo, da Duklja nije crnogorska zemlja. Razlogi za to su, da nacija Crnogorci nismo postojali prije dinastije Crnojevići, zato nemamo pravo, da pišemo, da je to crnogorska zemlja. Isto važi za Rašku. Raška nije srpska zemlja, nego južnoslovenska zemlja. Do 19. vijeka su stanovnicima Raške svi rekli Raščani ili Raci, a država Srbija je počela postojati tek u 19. vijeku i zato nemamo pravo, da nacinalno opredjelujemo nacije prije 19. vijeka.

Pozdrav, Marko — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 84.255.193.151 (razgovordoprinosi)

Zeta[uredi]

Ja se jako čudim, zašto je u članku napisano, da je Zeta crnogorska zemlja, kad tada Crnogorci još nijesu postojali kao nacija. Crnogorci su nastali teku u 15. ili 16. stoljeću, kad se je država sa imenom Zeta promijenila u Crna Gora. Do tada su bili Zećani. Termin "Zeta je srednjevjekovna crnogorska država" je treba micat i staviti "Zeta je srednjevjekovna država" bez "crnogorska". Termin "crnogorska" je politički i nema što da radi u članku o istoriji.

Pozdrav, --89.212.52.4 22:38, 13. rujna 2011. (CEST)

Ovo je isto kao da sad Podgorici poričemo povijest iz vremena dok se zvala Titograd. Kao da je to bio neki drugi grad koji nema nikakve sveze s Podgoricom.
Valjda su Vulkanci u 15. stoljeću došli, teleportirali ća stare Zećane i teleportiranjem donijeli narod Crnogoraca i po njima se prozva Crna Gora. Ta dajte.
Niti su Zećani isparili, niti su onda Crnogorci nastali ni od čega. Kubura (razgovor) 03:21, 26. rujna 2011. (CEST)