Razgovor:Zetska država

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Zetska država.
Rad na člancima
Pismohrane:

Duklja[uredi kôd]

Ja se osječam kao Crnogorac, ali sam isto naveo, da Duklja nije crnogorska zemlja. Razlogi za to su, da nacija Crnogorci nismo postojali prije dinastije Crnojevići, zato nemamo pravo, da pišemo, da je to crnogorska zemlja. Isto važi za Rašku. Raška nije srpska zemlja, nego južnoslovenska zemlja. Do 19. vijeka su stanovnicima Raške svi rekli Raščani ili Raci, a država Srbija je počela postojati tek u 19. vijeku i zato nemamo pravo, da nacinalno opredjelujemo nacije prije 19. vijeka.

Pozdrav, Marko — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 84.255.193.151 (razgovordoprinosi)

To je glupost, Raška, Duklja, Zeta, Zahumlje, Paganija, Neretva, Vojvodina Serbska, Kosovo i Metohija... su istorijske SRPSKE oblasti koje i danas žive u našoj tradiciji. Tako se i navodi u literaturama sve do onog momenta kada počinje stvaranje novih nacija od Srba i otimanje SRPSKE istorije. U analima Ajnhardana primjer nema:Hrvata, Bošnjaka, Crnogoraca, Sjevernih Makedonaca nego samo Srbi — Sorabos. A takvih primjera je bezbroj! Cosmic danceR (razgovor) 19:10, 8. rujna 2021. (CEST)[odgovori]

Analima učenog Ajnharda* Cosmic danceR (razgovor) 19:11, 8. rujna 2021. (CEST)[odgovori]

Ja se jako čudim, zašto je u članku napisano, da je Zeta crnogorska zemlja, kad tada Crnogorci još nijesu postojali kao nacija. Crnogorci su nastali teku u 15. ili 16. stoljeću, kad se je država sa imenom Zeta promijenila u Crna Gora. Do tada su bili Zećani. Termin "Zeta je srednjevjekovna crnogorska država" je treba micat i staviti "Zeta je srednjevjekovna država" bez "crnogorska". Termin "crnogorska" je politički i nema što da radi u članku o istoriji.

Pozdrav, --89.212.52.4 22:38, 13. rujna 2011. (CEST)[odgovori]

Ovo je isto kao da sad Podgorici poričemo povijest iz vremena dok se zvala Titograd. Kao da je to bio neki drugi grad koji nema nikakve sveze s Podgoricom.
Valjda su Vulkanci u 15. stoljeću došli, teleportirali ća stare Zećane i teleportiranjem donijeli narod Crnogoraca i po njima se prozva Crna Gora. Ta dajte.
Niti su Zećani isparili, niti su onda Crnogorci nastali ni od čega. Kubura (razgovor) 03:21, 26. rujna 2011. (CEST)[odgovori]