Razgovor:Znanstvena fantastika

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Znanstvena fantastika.
Rad na člancima
Pismohrane:

Istina je da je Douglas Adams ostavio trag, ali treba onda dopuniti tipove SFa, sa SFom od čijeg čitanja boli želudac (od smijeha). --SpeedyGonsales 04:43, 22 Sep 2004 (CEST)

Svakako. Očekivao sam da će se netko toga prihvatiti da ne moram ja. ;o) Pozdrav! Krešimir Ižaković 09:29, 22 Sep 2004 (CEST)


He, netko je dopunio tipove zf-e, ali mu nešto gadno ne valja s pravopisom :-) To sam sredio, i maknuo sam slijedeću formulaciju iz tipova:
"ZF je često bio eksperimentalan žanr koji je izbjegavao definicije. Autori su često uzimali dijelove drugih žanrova kao što su horror, tehno trillere, krimiće, fantasy i ukomponirali ih u zf. Moglo bi se reći da na nekoj apstraktnoj razini da je ZF nad-ideja koja povezuje druge ideje u književnom djelu."

i mislim da bi je trebalo malo bolje formulirati, pa može doći gore u definiciju znanstvene fantastike. SpeedyGonsales 21:47, 22 Sep 2004 (CEST)

Evo me na Wikipediji nakon podulje pauze. Hmmm...sudeći prema duljini nabrajanja primjera za razne motive SF-a, slučajnom namjerniku moglo bi se učiniti da su seksualne teme, posebice u "perverznim" izvedbama, dominantna tema ZF-a. :-) Predlažem koautoru da skrati taj dio te da napiše detaljan članak naslovljen sa Seks u znanstvenoj fanastici. Živjeli!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Brumiko (razgovordoprinosi)

Teme i motivi znanstvene fantastike[uredi kôd]

Predlažem da se ovaj dio izdvoji iz članka. Mislim da ima dosta sadržaja za novi (kao npr. de:Themen und Motive in der Sciencefiction, en:List of science fiction themes ili pt:Temas da ficção científica). --Dubby 11:14, 19. travanj 2007. (CEST)

Ja sam "krivac" za dio o Erotici, ali kako je cijela stranica natrpana temama, očigledno se nije u početku smatralo da bi svaku temu trebalo posebno izdvojiti. S druge strane nisam kriva što drugi nisu o ostalim temema više napisali, a ja sam dodala koliko sam dodala o Erotici (što nije nikako previše) i Cyberpunku, između ostalog. Naravno da bi bilo najbolje kada bi se svaka tema za sebe izdvojila, jer bi onda bila pokrivena i međuwikipoveznicama. Pa stoga predlažem da pogledate svi koji ste sudjelovali u ovom članku, odnosno, barem mi koji češće ovdje nešto dodajemo, da pokušamo onda izdvojiti što više toga, a da nam na neki način ostanu sačuvani naši doprinosi. Što mislite o tome? --Roberta F. 21:35, 19. travanj 2007. (CEST)
OK. Mislim da je dobro tako kako je Roberta počela. --Dubby 21:57, 28. travanj 2007. (CEST)