Razgovor Wikipedija:Što je najpotrebnije

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Wikipedija:Što je najpotrebnije.
Rad na člancima
Pismohrane:

Zmaj tvrdi sljedeće:

Pravila Wikipedije dopuštaju prevođenje tuđih stranica (to piše pod točkom 4.1. u Contributing FAQ). To znači da za većinu članaka ne morate izmišljati toplu vodu, nego je dovoljno da prevedete ili preradite englesku, njemačku, francusku ili neku drugu kvalitetnu stranicu Wikipedije čiji jezik znate.

Ipak, najpotrebnije (i najvažnije) su stranice koje se tiču isključivo hrvatskih tema. Dakle: hrvatski jezik, povijest, književnost, umjetnost, znanost, a pogotovo hrvatske teme koje nisu zastupljene nigdje drugdje na internetu. Ako ikako možete, koristite raspoloživu literaturu (ali nipošto nemojte doslovno prepisivati zbog autorskih prava!). Potrudite se da vam članak bude što točniji i zanimljiviji.

Dodajte ovdje svoje komentare!

Denny odgovara:

Zmaj ima potpuno pravo. Ali nitko ne odlučuje o kojim temama ćete pisati! Nitko se ne smije ustručavati pisati o onome što ona ili on hoće - bez obzira što mi kažemo da hoćemo isticati hrvatske teme...

To jest tako, jer je ovo jedina hrvatska slobodna enciklopedija koja postoji.

A evo što se meni još čini nužno: Prevesti User Interface.

Ja sam poćeo s time, ali će to još trebati dosta vremena. Ako vam se nešto ne sviđa na prijevodu, samo pišite bolji prijedlog.

I: ono što je apsolutno najpotrebnije jesu suradnici!! Tražite ih, ljudi, pričajte o wikipediji! Pozovite prijatelje da surađuju!