Razgovor Wikipedija:Prikaži kako će izgledati

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

39+ izmjena u članku [[Harry Potter i Princ miješane krvi (igra)]].

U situacijama kad suradnik načini 39 izmjena u jednome danu, kao u slučaju članka [[Harry Potter i Princ miješane krvi (igra)]], trebalo bi razmisliti o brisanju članka, te vraćanju zadnje inačice u kojoj je sudjelovao začetnik članka.

Zašto? To bi bila mjera obeshrabrivanja takvoga ponašanja, kao u slučaju prethodno navedenoga članka, tako i u slučaju [[Kalodont]].

Vraćanjem zadnje inačice koju je načinio začetnik članka (registrirani suradnik) isti bi suradnik ostao prvi u povijesti izmjena, ali bi istodobno ostao bez onoga broja izmjena koje je bespotrebno načinio.

Isto bi vrijedilo ako je suradnik dobio {{NS-prikaži2}} odnosno {{NS-prikaži!}} te za izmjene nastale tijekom 24 sata od započinjanja članka. Provedba bi ovisila o dobroj volji administratora. Ovo je samo ideja, zamisao. Ništor više od zamisli. Ne očekujem izjašnjavanje već samo sudjelovanje u raspravi ako se želi sudjelovati u raspravi. Hvala. -- Bugoslav (razgovor) 00:25, 1. srpnja 2011. (CEST)

Početnici ponekad često snimaju jer se tek upoznavaju s Wikipedijom. Obeshrabrivati početnike brisanjem njihovih prvih doprinosa bilo bi vrlo neprijateljski. Također i brojne upozoravajuće poruke pri prvom susretu s projektom mogu djelovati odbojno i zastrašujuće. Zaključavanje članka na kratko vrijeme bi trebao biti prvi izbor. "Zapamtite kako novopridošlice često ne shvaćaju kako se stare izmjene nekog članka spremaju. Pa će često, nakon što se njihovo uređivanje obriše ili poništi, paničariti, započeti uređivački rat ili napustiti Wikipediju zbog pogrešne pretpostavke kako je njihov višesatni trud izbrisan. Ljubazno objasnite novopridošlicama kako njihova uređivanja nikada nisu izgubljenja i kako ih se uvijek može izvući iz starih izmjena nekog članka. " --Roberta F. 03:05, 1. srpnja 2011. (CEST)