Razgovor o kategoriji:Ekonomska geografija

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Kategorija:Ekonomska geografija.
Rad na člancima
Pismohrane:
   Ovo je razgovor o kategorizaciji wikipedije.

PROTIV PROTIV brisanja --Ex13 (razgovor) 09:25, 28. travanj 2009. (CEST)

PROTIV PROTIV. --Ante Perkovic (razgovor) 10:01, 28. travanj 2009. (CEST)

U principu, ja sam za to da jedino ostane Kategorija:Zemljopis po državama, kako s naslovima kategorija, tako i s člancima. Ex13, što ti misliš? --Ante Perkovic (razgovor) 10:01, 28. travanj 2009. (CEST)

Tko želi pisati zemljopis pisat će zemljopis, tko želi pisati geografija pisat će geografija, a ovakve izmjene nemaju smisla, jer se isto tako netko može zainatiti i ići ispravljati sve u geografija. Nebih se dalje upuštao u raspravu oko geografije i zemljopisa. Činjenica je da djeca u školi uče geografiju. Zašto je to tako (tko je koga nasamario, koji tuđičari su preuzeli Ministarstvo, koji su se infiltrirali u redove jezikoslovaca, tko je tkoga potplatio, i sve ostale teorije jezikoslovne zavjere, uključujući i one da neprijatelj s istoka nikad ne spava) - nije na suradnicima wikipedije da raspravljaju. Za to postoje forumi, odnosno drugi načini borbe, a jedan je i slanje upita Vijeću za normu hrvatskog standardnog jezika (osnovano odlukom onog istog Ministarstva koje je u školu uvelo geografiju).
Tko se želi baviti hrvatskim zemljopisom, može mi se pridružiti u dopunjavanju članaka o hrvatskim otočićima, hrvatskim naseljima, i još štošta toga Hrvatskoga -Ex13 (razgovor) 10:37, 28. travanj 2009. (CEST)
Ex13, slažem se oko slobode pisanja, istu politiku već imamo oko sport/šport. Nek svatko piše kako hoće, ali nek nitko ne ispravlja druge.
No, nije to cijela priča. I kod s/športa smo morali prelomit kad su u pitanju bili naslovi kategorija, tako da u jednom trenutku moraš reć jel crno ili bijelo. Kod sporta je još bilo lako jer su sport/šport iste riječi, sinonimi, no kod zemljopis/geografija je ostalo nerješeno pitanje jesu li ti sinonimi ili ne.
Što se tiče naslova kategorija, kad su u pitanju grane, kao ekonomska geografija, slažem se da "ekonomski zemljopis" nema baš neku tradiciju, ali nešto je različita stvar kod "zemljopis Hrvatske". Kategorija:Zemljopis po državama ipak nešto lakše sjeda u uho i vidim da je nitko nije pokušao mijenjati (i nadam se da neće, prije dogovora). Opet kažem, ja nisam isključiv, ni zaluđen jednom opcijom, samo naglašavam da bi bilo lijepo kad bi se o tome malo raspravilo, te donio neki dogovor. Ja ni ne moram sudjelovat u raspravi, što se mene tiče, ali bi jako volio vidjeti razmjenu mišnjenja i neki zaključak. --Ante Perkovic (razgovor) 11:01, 28. travanj 2009. (CEST)
Jedini zaključak koji ja vidim jest taj da zaključka biti neće i ne vidim smisao daljnjeg raspravljanja. --Ex13 (razgovor) 11:03, 28. travanj 2009. (CEST)
OK, nastavit ćemo bez tebe. --Ante Perkovic (razgovor) 13:12, 28. travanj 2009. (CEST)