Razgovor o kategoriji:Skijaši

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Kategorija:Skijaši.
Rad na člancima
Pismohrane:

Kako me upozorila Duh Svemira, konstatiram nepreciznosti vezane uz skijanje, nordijsko skijanje i Kategorija:Skijaši:

  • Skijanje se dijeli na alpsko i nordijsko. Nordijsko je ono skijanje u kojem se koristi vez koji čvrsto povezuje samo nožne prste za skiju, ali ne i petu, a tu spadaju skijaško trčanje, skijaški skokovi i telemark. Skijaško trčanje je još sastavni dio natjecanja u biatlonu. Dakle, postojeći članak na hr-wiki nordijsko skijanje treba gotovo u cijelosti preseliti pod skijaško trčanje (koje je trenutno samo preusmjereno na nordijsko skijanje), a sam članak nordijsko skijanje napisati iznova. Sadašnje stanje je posljedica čestog poistovjećivanja ta dva naziva, iako je u stvarnosti jedan sport podvrsta drugog (skijaško trčanje je samo jedna disciplina nordijskog skijanja). Kako sam ja odgovoran za unos te greške u članak nordijsko skijanje, ja ću to i ispraviti.
  • Sličnu logiku moramo dakle upotrebiti i za sportaše u tim sportovima: imamo glavnu Kategorija:Skijaši, ispod nje moraju ići Kategorija:Alpski skijaši i Kategorija:Nordijski skijaši. Kod alpskih skijaša ne preporučam daljnje podkategorije, jer velika većina alpskih skijaša vozi sve ili barem većinu disciplina (slalom, spust, veleslalom, Super-G, kombinacija) pa razvrstavanje nema smisla. Kod nordijskih skijaša bi onda imali Kategorija:Trkači na skijama, Kategorija:Skakači na skijama, te Kategorija:Biatlonci.
Još bi kod nordijskog skijanja trebalo napomenuti da postoji i Nordijska kombinacija (skakanje i trčanje), što je isto olimpijska disciplina. Duh Svemira 22:02, 7. siječanj 2007. (CET)

Ako nema dobrih kontra argumenata, ja bih uredio članke i kategorije u skijanju prema gornjim opisima.--ivelimir 21:48, 7. siječanj 2007. (CET)

Svaka čast na brzoj istrazi :-) Mislim da to nitko neće napraviti bolje od tebe (bar za sada) :-) Pozdrav Duh Svemira 21:57, 7. siječanj 2007. (CET)