Razgovor o kategoriji:Zagrebačke gradske četvrti

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

To nije u redu tako kategorizirati. Četvrti su službeno određene i ima ih svega 17. Ostalo su naselja ili kvartovi. Te kategorije nema... --Josinj (razgovor) 15:36, 8. lipanj 2009. (CEST)

Da, svjestan sam toga, ali pošto do sada nije bilo mnogo članaka o tzv. kvartovima, onu su se privremeno kategorizrali u ovu kategoriju. U Kategorija:Naselja u Gradu Zagrebu idu samostalna naselja. Nisam siguran za naziv "Zagrebački kvartovi", jer to nije ništa drugo nego tuđica koja označava četvrt. Možda nešto u stilu "Dijelovi Zagreba"? Ne pada mi na pamet ništa drugo. --Ex13 (razgovor) 16:12, 8. lipanj 2009. (CEST)
Predlažem: Zagrebačka naselja, gdje bi ušli svi dijelovi Zagreba (kao naseljenog mjesta, ne Grada Zagreba, znači bez četvrti Sesvete i Brezovica). Svi mjesni odbori u svih 17 četvrti trebali bi imati posebnu kategoriju: Mjesni odbori Grada Zagreba (s podkategorijom za svaku četvrt posebno), iako bi se oni negdje preklapali s kategorijom Naselja u Gradu Zagrebu. --Josinj (razgovor) 15:08, 9. lipanj 2009. (CEST)
Pazi, to sa "naseljem" je problem. Naime, Grad Split činidu naselja Split, Srinjine, Slatine, Žrnovnica... i t.d., a to se razlikuje od pojma "gradske četvrti". Kubura (razgovor) 02:39, 10. lipanj 2009. (CEST)

Josinje, postojidu službene upravne gradske četvrti, ali postojidu i one koje nisu dobile status posebne upravne jedinice.
"Zagrebačke gradske četvrti" su naziv koji je sasvim u redu.
Recimo, šta bi bilo da se sad priorganizira upravni sustav i dvi četvrti se spoji u jednu? Hoćemo li brisat dva članka i pisat novega? Ili jednega priusmirit na drugega?
A šta bi bilo da se ugasi neku upravnu jedinicu? Hoćemo li zato obrisat članak o njoj? Jasno da nećemo. Kubura (razgovor) 03:40, 9. lipanj 2009. (CEST)