Razgovor o predlošku:Nemam razdvojbu

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Predložak:Nemam razdvojbu.
Rad na člancima
Pismohrane:

Počesto se ukaže potreba za poveznicom ili naslovom stranice koja predviđa razdvojbu.

Evo što raditi u pojedinim situacijama:

  1. Doreen Massey (geografkinja) - u trenutku pisanja, nije bilo članka o drugoj D.M., pa ni razdvojbe. Problem nastaje kad netko drugi poželi staviti poveznicu na ovu geografkinju, no taj ne može znati da postoji istoimena političarka, pa će se dogoditi da postoji crvena poveznica na [[Doreen Massey]], a članak o osobi postoji na Doreen Massey (geografkinja). Kako to riješiti?
    Najbolji način je napisati odmah i razdvojbu na Doreen Massey (ja sam to napravio). Naravno, to je gnjavaža i ti bi izgubio pola vremena pišući o geografiji, a pola pišući razdvojbe i to nitko od tebe ne traži.
    Drugi najbolji način je Wikipedija:Buduće razdvojbe (WP:BR), svojevrsna to-do lista za te stvari
  2. Pišeš članak i postavljaš poveznicu na nepostojeći (zamislimo to za potrebe primjera) članak [[Doreen Massey (geografkinja)]] jer znaš da postoji i političarka. No, sutra netko može napisati članak o njoj na Doreen Massey i tvoja će poveznica vječno ostati crvena. To se rješava sa dva načina:
    Prvi: WP:BR
    Stari i kraći način - {{nemam razdvojbu}} ili još kraće {{newdsm}} (=new disambiguation). {{nemam razdvojbu}} je nevidljiv, i služi samo da bi se stranica našla na popisu članaka koje koriste taj predložak. Moja je zadaća da prekopam sve ove stranice, pobrišem {{newdsm}} i umjesto toga dodam redak na WP:BR, što je preglednije.

--Ante Perkovic (razgovor) 11:02, 20. travanj 2009. (CEST)