Razgovor sa suradnikom:94.253.130.242

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Neprijavljeni suradniče, o kojoj se stranici radi i koje suradničko ime je blokirano? Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 22:26, 10. ožujak 2009. (CET)

Elisa ili propeler[uredi kôd]

Anonimni suradniče, nema potrebe za etiketiranjem, pogotovo oko nazivlja "vijka".

* propèlēr (propelȇr) m 〈G propeléra〉 (njem. Propeller ← engl. propeller ≃ lat. propellere: tjerati naprijed) 1. tehn. dio propulzijskog sustava broda ili aviona koji pretvara snagu pogonskog stroja u porivnu silu i tako ga pokreće; vijak, elisa
* elìsa ž 〈G mn elísā〉 (fr. hélice ← grč. helíkē: zavoj ) dio brodskog ili avionskog motora, snagu klipnog motora pretvara u vučnu silu; propeler, vijak
Izvor: http://hjp.znanje.hr/index.php?show=main

Lijep pozdrav --Roberta F. 22:42, 10. ožujak 2009. (CET)

Anonimni suradniče (darko B), jedan od problema interneta je što se teško otkriva pravi identitet i ja mogu napisati kako sam po struci krojačica/liječnica/sutkinja/domaćica/novinarka... ukratko, što god mi padne na pamet. U pravilu na Wikipediji suradnici stječu neku vrstu ugleda svojim radom ili navođenjem izvora za svoje tvrdnje, ako žele ukazati na propuste/pogreške već napisanoga. Nitko od nas ovdje ne radi profesionalno, već smo svi volonteri, a najčešće pišemo o temama koje nas zanimaju kao hobi, iako ima suradnika koji pišu o onome što studiraju ili o temama iz svoje struke. Nadohvat ruke nalazi mi se 13 knjiga Tehničke enciklopedije koje "zauzimaju prostor", to što ih je izdao Leksikografski zavod Miroslav Krleža, malo znači onima kojima je hrvatski jezik materinski za veliki dio poglavlja koja su pisana na stranom jeziku i meni gotovo nerazumljiva. Sva sreća što na moru nisam čula previše sporenja oko propele/vijka, no zrakoplovna "svađa" oko dvije strane riječi, čudnija mi je nego sport/šport, jer za ovo ipak ne nalazimo hrvatsku inačicu. Bilo bi ljubazno navesti neku literaturu, rječnike, leksikone za potkrijepu svojih tvrdnji, od kojih bi svi imali višestruku korist. Wikipedija na hrvatskome jeziku tako postaje vjerodostojnija, a svatko koga zanima više o nekoj temi, zna što točno potražiti. Svaki suradnik je dobrodošao, s koliko god vremena imao, ali molimo ga da poštuje barem neka pravila, jer, nažalost, nisu svi suradnici dobronamjerni, ima i namjernih vandalizama. I zato pozivam još jednom na otvaranje suradničkog računa, na taj način lakše komuniciramo, ne preko promjenjivih IP adresa. Komunikacija je vrlo bitna za ovaj projekt, navođenje izvora i što manje sujete. Lijep pozdrav i mirno more :-)) --Roberta F. 23:42, 10. ožujak 2009. (CET)

Veliko i malo ...[uredi kôd]

  • Otvaranje suradničkog računa jedan je od koraka približavanja ovoj zajednici u koju vas pozivam, tako možete poslati email (elektroničku poštu :-)) u kome može biti i radna knjižica i diploma. To nije moguće ako niste prijavljeni suradnik, iako je naravno lako vidjeti da ste korisnik Bneta, ali bez policijskih ovlasti ipak nije moguće doći do vaše kućne ili elektroničke adrese. Naravno, ne trebam presliku vaše radne knjižice, ali lakše je komunicirati s ljudima nego s brojevima.
  • Anonimni suradniče, upozorila bih vas da više ne spominjete bilo čiju nacionalnost niti pretpostavljate suradničku nacionalnost, pogotovo ne s ciljem nečijeg omalovažavanja.
  • Također, zamolila bih pisanje odgovora, mišljenja ... u skladu s pravopisnom normom, jer tekst bez uporabe velikog i malog slova je vrlo nečitak.
  • Nadalje, čak i da vidim sve diplome, ne mogu biti jamac nečije vjerodostojnost. Kao što sam već napisala i opet ponavljam, na Wikipediji surađuju suradnici raznih struka i dobi. Ako doktorima znanosti ne predstavlja napor navođenje referencija, bilješki, literature za članke ili dijelove članka koje pišu, dopunjavaju, zaista ne vidim zašto bi to ikome od nas predstavljalo problem, a time educiramo i naše najmlađe suradnike. Možda se sada činim tvrdoglava u nastojanju uvjeravanja suradnika u važnost navođenja vrela, ali ovo je zajednica od nekoliko tisuća suradnika i nije svaki od njih upoznat sa svime. Pravila postoje da bi svima nama olakšala rad na ovakvom projektu, kako pravila u pisanju, tako i pravila u ponašanju. Kolega Dtom je zapravo vrlo tolerantan suradnik, spreman na suradnju, jedino kao i uvijek, mora doći do neke komunikacije. Svojim radom na temi zrakoplovstva, privukao je nekoliko, danas vrlo kvalitetnih suradnika. Zamolila bih još jednom, pokušajte pronaći zajednički jezik, cilj nam je u konačnici isti - širenje znanja velikoj skupini čitatelja. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 18:08, 11. ožujak 2009. (CET)