Razgovor sa suradnikom:Dar2002

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 16:06, 5. lipanj 2007. (CEST)

Slika[uredi kôd]

Uh, slika je i nepravilno postavljena, uz sva "vrišteća" upozorenja nema potrebne podatke o slici, autoru, dozvoli... Molim te pročitaj uvodni tečaj i obvezno pravila o slikama, a slike koje na bilo koji način krše autorska prava i za koje Wikipedija nema dozvolu svakako brišemo. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 17:19, 5. lipanj 2007. (CEST)

No, prvo pitanje bi bilo da li si ti fotografirala ovu sliku? Osim toga fotografija je postavljena naopako. Eh :-) --Roberta F. 17:23, 5. lipanj 2007. (CEST)

Uh, ova druga slika bi trebala imati dozvolu autora fotografije, dakle, da li fotograf Vlado Kos daje sliku za postavljanje na Wikipediju, dalje nedostaje predložak uz koji se upisuju podaci:

{{Infoslika
|Opis=
|Izvor=
|Datum=
|Autor=
|Objašnjenje=
}}
--~~~~

a i dozvola je kriva, ta dozvola se postavlja samo kod fotografija koje su snimili sami suradnici. --Roberta F. 17:44, 5. lipanj 2007. (CEST)

He, he, slika nije glupa, već je puuno jednostavnije kad ju postavlja autor, odnosno suradnik. S druge strane, zamolila bih te da članak Dario Plevnik uređuješ na stranici za razgovor, na kojoj se sada nalazi, jer ovakav ne udovoljava nekim kriterijima Wikipedije. :-)--Roberta F. 18:05, 5. lipanj 2007. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi kôd]

Hmmm, pa npr. čitajući uvodni tečaj mogla si već uočiti da bi dio na engleskom odgovarao za Wikipediju na engleskom jeziku, a ovdje bi članak ipak trebao biti na hrvatskom. Članke zapravo uređuju sami suradnici i preporuka je zaista pročitati uvodni tečaj. A kako bi trebao izgledati neki članak o glazbeniku, hm, dobar primjer je Frank Zappa. Eto, nadam se da sam sada još malo pomogla. :-)) --Roberta F. 18:42, 5. lipanj 2007. (CEST)

Sređivanje članka[uredi kôd]

Eh, članak Dario Plevnik u ovom trenutku izgleda kao nanizane natuknice, krivo su napisane wikipoveznice, nema niti jednog podnaslova. Ukratko, treba još dosta sređivanja. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 19:43, 6. lipanj 2007. (CEST)