Razgovor sa suradnikom:Ivica Smolec

  Izvor: Wikipedija

  Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

  Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

  Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

  Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Button sig.png na alatnoj traci.

  Još jednom, dobro došli!


  Damirux 20:18, 27. kolovoza 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]


  Književnice[uredi kôd]

  Nisam ja stavio članke o književnicama, nego sam ih preuredio da zadovoljavaju razinu wikipedije. Slike možete staviti ako imate dozvolu autora ili same književnice. Damirux 23:27, 29. kolovoza 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]

  Literatura[uredi kôd]

  Na kraju se ipak mogu složiti s tobom. Ne bih želio da me smatraš jezičnim čistuncem pa bi ti želio reći sljedeće. Ja sam išao u osnovnu školu u doba rata i imao stroge profesorice iz hrvatskog, jako osjetljive na pravopisne i gramatičke pogreške, a osobito na srbizme (bio je rat pa je to bilo razumljivo). Ni sam ne znam koliko sam puta iz sadržajno dobroga sastavka dobio ocjenu, a nekad i dvije ocjene niže zbog toga, tako da je na kraju to i meni počelo smetati. Na fakultetu, kad sam jednom pisao veliki seminarski rad neke stvari sam vrlo dobro znao iz glave tako da nisam za taj dio citirao literaturu. Mentorica me je upitala zašto tu nisam citirao literaturu, a ja sam joj rekao baš to, da sam to napisao iz glave jer to znam. Ona je rekla da se u takvim radovima ništa ne piše iz glave, nego da svaki podatak i tvrdnja mora biti potkrijepljena literaturom. Vratila mi je rad, pa kad sam i za to područje citirao literaturu sve je bilo u redu. I ti si studirao pa znaš o čemu govorim. Zbog tih mojih iskustavamalo sam previše zagnjavio u vezi gramatike i literature, jer wikipedija ipak nije studijska, a niti znanstvena institucija, iako bih ja želio da se tome makar približi. Ti si sigurno vrlo dobar stručnjak za svoje područje i kao takav vjerodostojan i bez navođenja literature. Pozdrav! Flopy, 08:52, 14. rujna 2006.

  Na nama je da se trudimo i da doprinesemo, koliko možemo, u područjima koja poznamo. Što se tiče gramatike i pravopisa, ako nismo jezični virtuozi, uvijek će netko moći u našim tekstovima pronaći poneku grešku. Makar i iz inata. :) --Ivica Smolec 18:38, 21. rujna 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]
  Istina, kao na primjer - ja. Face-devil-grin.svg Pridonijeti, a ne doprinijeti. Face-grin.svg--Abyssus 18:56, 21. rujna 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]
  Face-grin.svg Hvala, Abyssus!--Ivica Smolec 16:35, 22. rujna 2006. (CEST).Odgovor[odgovori]

  Obavijest za slike[uredi kôd]

  Nuvola apps important.svg
  Stop hand.svg
  Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

  Suradniče,

  Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

  Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

  Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

  Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

  Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

  Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

  Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

  Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

  Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

  Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
  Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.