Razgovor sa suradnikom:LalaS/Arhiv1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Pitanja - ovdje možete postaviti pitanja tehničke naravi

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, a u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde ~~~~.

Još jednom, dobro došli!--Dalibor Bosits © 12:36, 19. siječanj 2008. (CET)

Dokada???[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.


  1. 19:22, 23. siječanj 2008. (pov) (razl) Srijem‎ (→Stanovništvo) (vrh) [ukloni]
  2. 19:22, 23. siječanj 2008. (pov) (razl) Srijem‎ (→Stanovništvo)
  3. 19:21, 23. siječanj 2008. (pov) (razl) Srijem‎ (→Stanovništvo)
  4. 19:21, 23. siječanj 2008. (pov) (razl) Srijem‎ (→Stanovništvo - odeljak za Zemljopis je nize)
  5. 19:18, 23. siječanj 2008. (pov) (razl) Srijem‎ (→Stanovništvo)
  6. 19:14, 23. siječanj 2008. (pov) (razl) Srijem‎ (→Stanovništvo)
  7. 19:14, 23. siječanj 2008. (pov) (razl) Srijem‎ (→Stanovništvo)
  8. 19:11, 23. siječanj 2008. (pov) (razl) Srijem‎ (vraćen vandalizam od strane suradnika West Brom 4ever)


Andrej Šalov 19:25, 23. siječanj 2008. (CET)

Vandalizam - tko o čemu?[uredi kôd]

Suradniče LalaS:
ovo tvoje minjanje članka [1] bi se dalo shvatit kao vid uređivačkeg rata.
Vidiš li da si stavia poveznicu na članak kojin ne postoji (zračna luka Klisa), odnosno, da si stavia poveznicu netočno napisan naziv članka (Nikola tesla - Teslu si napisa malin slovon). Ovakva minjanja se javljadu kod uređivačkeg pripucavanja (uklanjanje "vandalizma" od suradnika WestBroma), "prominit od onega drugega, samo da ne bude po njegovu".
Drugo, piši članke na hrvatsken književnen jeziku. To se odnosi i na ovu prominu [2] (što je napravia IP 89.110.199.118), očigledno je tvoja. Ni sva tvoja minjanja posli nisu boja (ka ova ovdi[3])...
Shvaćaš li što ti hoću reć? Su nami nećeš moć lipo surađivat, budeš li se dišpetava. Nitko nima koristi od jidnega suradnika. A obišću ćeš samo samega sebe satrat u kut.
Glede tega da si napravia dosta izmina bez provirit, stani. Radi spričavanja nepotribnega zagušivanja diskovneg prostora.
Stoga, ti bis triba ovo učinit: lipo uzmi kemijsku i komad papira, pa u miru prouči šta si sve otipka. Kubura 09:40, 24. siječanj 2008. (CET)

Drugo upozorenje[uredi kôd]

Nemoj kaubojski vraćat.
Tekst mora bit pisan na hrvatskom. Ovo te upozoravam po drugi put (ovo je samo moje upozorenje).
Ne moramo mi na hr.wiki gubit vrime privodeć sa srpskeg jezika i čistit za drugima općenito. Nismo došli radit na hr.wiki za čistit za nadobudnim suradnicima koji mislidu da znadu hrvatski.
Nije to samo: "razlika samo u nikoliko riči", zaminit ekavske oblike u ijekavski". Ima tu malo više riči koje se ne rabidu na hrvatskom, tu je cila sintaksa (što je velik posal sređivat), istozvučnice koje nisu i istoznačnice, neodređeni glagolski oblici prema uporabi prezenta di ga se u hrvatskom uopće ne rabi, i t.d..
Nami je to isto ka da si pisa na arapskon. Ne moramo to imat na svojim stranicami, štoviše, ima se pravo potpuno uklonit.
Pogledaj šta si ovdi minja [4]:
- opet je ispalo "tebi se ne sviđa", pa si vratia na prijašnju inačicu.
- opet si vratia gomilu teksta na srpskom, čak i ondi di se ispravilo.
- šta ti smeta "Hrvatskoj" na prvom mistu?
- šta si uklonia odlomak o nazivima?
- šta si uklonia odlomak o upravnoj organizaciji?
- šta si uklonia odlomak o gradovima?
- šta si uklonia velik dil sadržaja u odlomku o stanovništvu?
- opet si ubacia predložak "točnost", bez ikakveg objašnjenja.
- provociraš ovdašnju zajednicu sa uklanjanjem redaka koje govoridu o srpskoj agresiji na Hrvatsku. Znamo mi dobro s koje su strane došle granate i tko nan je doša palit i ubijat po državi i posli se hvalit po medijiman. A mine su ostale od srpskih snaga, koje su posijale gomilu minskih polja i otišle, bez popravit šćetu šta su napravili. Rat je zgotovia, nisu se vratili maknit ća ono šta su posijali. Mi dobro znamo di smo svoje stavili, pa smo svoje lako i makli.
Ovo si napravia uređivački rat. Vratia si na svoj oblik sa gomilom teksta koji nije na hrvatskom, ignoriravši upute i upozorenja nakon tvojih prithodnih pogrišaka.
Opet ne provjeravaš svoja minjanja.
Prvo, ponovljeno uređivačko ratovanje (opisano gore).
Šta si ovdi činia [5]? Admin te upozoria na proviravanje izgleda članka.
Šta je ovo [6]? "Stari vijek" minjaš sa "Stari period"? Pa ti uopće ne shvaćaš značenje riči. Daljnji tekst je opet pisan na srpskom.
Iduće uređivanje [7]. "Srednji vijek" u "srednji period". Potvrđeno nepoznavanje hrvatskeg povisničarskeg nazivlja i hrv. jezika.
[8] za ovu jednu rič ti "trošiš" još jedno uređivanje i zauzimješ diskovni prostor? Opet ne proviravaš kako će izgledat.
Jesi li ovo moga učinit u gornjim uređivanjima [9]?
Opet nepoznavanje hrvatskog jezika i pravopisa. Opet nam se podmeće tekst na srpskom. [10]. Još si jedno uređivanje "potrošia" na dodavanje samo jedne rečenice.
Opet si potrošia još jedno uređivanje zbog pola rečenice. Što je najgore, ne razumiš značenje riči u hrvatskon jeziku. [11].
Piši enciklopedijskim načinon [12].
Nepoznavanje hrv. jezika i pravopisa [13].
Opet nepotribno dodatno uređivanje [14]. Opet nisi koristia prikaz kako će izgledat.
Ista stvar [15].
I dalje je tekst na srpskom [16] i pun pravopisnih pogrišaka.
Teški vandalizam [17]. Brisanje cileg i to velikeg odiljka (izbrisa si 9334 kB!!!), onega koji govori o Hrvatima u Srimu. To je vrlo zlonamirno.
Opet tekst na srpskome. [18].
Opet nepotribno dodatno uređivanje, [19]. Pa ti za svaku rič - novo uređivanje!. Ti uopće nisi pogleda kako će izgledat. Zar Wikimedija mora kupit cili novi poslužitelj za snimat tvoja uređivanja? Zar pinezi od donacija moraju ić za to?
Ma je li ti to nas povlačiš za nos [20]? Nepotribno dodatno uređivanje, i još ustrajno pišeš na srpskom. Ne mere tako. Ne iđe oto tako uovdi, rodijače.
Gomila nepotribnih uređivanja, koja se trebalo izbignit, samo da se rabilo prikaz kako će izgledat. Ignorira se administratorki naputak, koji je ujedno i upozorenje. Ustrajno pisanje na nehrvatskom jeziku na Wikipediji na kojoj se piše na hrvatskom jeziku. Naputke si dobia tri puta (na dobrodošličnoj poruci, zatim od admina, i posli od mene). A ako znaš pisat na Wikipediji, onda si toliko bistar da možeš razumit uređenost Wikipedije, da je organizirana po jezicima, pa to smatraj naputkom pri naputka, odnosno, moralo ti je bit poznato da se na drugoj wikipediji piše na drugom jeziku (ako dođeš na mađarsku wikicu, članke se piše na mađarskom, svako ustrajanje na suprotnom znači pravit se blesav). I to si ignorira, štaviše, nastavia si još gore.
Smatram tvoje ponašanje trolovskim i vandalskim. Kubura 08:43, 25. siječanj 2008. (CET)

Žuti karton[uredi kôd]

Žuti karton



Vaše uređivanje članak Srijem ne poboljšava, nego pogoršava. Brišete savršeno valjani odlomak, mijenjate ga tekstom koji nije hrvatski standardni jezik. Poneku pogrješku nekome tko ne živi u Hrvatskoj možemo tolerirati, ali brisanje savršeno dobrog teksta smatramo vandalizmom. Lijep pozdrav! SpeedyGonsales 13:04, 25. siječanj 2008. (CET)

Ono što je uklonjeno su originalne izmišljotine, koje ili nemaju veze sa životom (ne postoji niti jedan jedini izvor), ili su napisane esejski. Takav tekst uopšte ne odgovara Wikipediji i protiv njezinih pravila je. Ja pretvaram onaj esej baziran na originalnom izmišljanju u historijski enciklopedijski članak. Ako nešto nije na hrvatskom, molim lijepo ukazati ŠTO to točno.
1. sa životom
2. uopšte
3. historijski
Što se tiče esejistike, očito vam se ne sviđa napisano, i uprkos upozorenju administratora idete to brisati. Stoga ćete dobiti jedan dan vremena za razmišljanje o načinu suradnje na članku Srijem. SpeedyGonsales 15:09, 25. siječanj 2008. (CET)

Zadnja tvoja izmjena na članku Srijem.

(sad) (pret) 14:33, 25. siječanj 2008. LalaS (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (14.672 bajtova) (→Srednji period - napisat ću, ali izgleda da je Kubura spreman samo kriticizirat poboljšavanje na bolje, a nimalo pomagati :) pa zato evo bar malo) (ukloni ovu izmjenu)

Admin te upozorava o tvom radu u istom članku.

Nakon toga nema izmjena na članku (osim ove jer izgleda da ne želiš raspraviti i kvalitetno ispraviti eventualne nedostatke u članku.

Na stranici za razgovor istog članka također nema izmjena osim ovog komentara.

Nekoliko suradnika je pokušalo raspraviti ovaj nered oko članka ali pretvrdoglavost je donijela blokadu. Stranice za razgovor članaka postoje da se na njima raspravi ono što je potrebno. A nepotrebne izmjene i uklanjanja pojedinih izmjena samo pogoršavaju situaciju.

Znači, raspravi sa sudionicima, zajedno, i dopuni članak, ako ti netko sugerira da nešto radiš krivo (a očito jesu) vidi gdje griješiš i popravi to.

I na kraju što se tiče jezika na ovoj Wikipediji. Ovo je Wikipedija na hrvatskom jeziku. Članci se izričito pišu hrvatskim književnim jezikom, na stranicama za razgovor članaka, na stranicama za razgovor sa suradnicima te u Kafiću dozovljen je i neknjiževni hrvatski jezik.


Andrej Šalov 11:57, 27. siječanj 2008. (CET)

Pitanje[uredi kôd]

Dakle Napustio sam wikipediju, jer na njoj vlada autokratija pojedinih članova koji zlostavljaju novajlile i nameću svoje osobne želje, misli i volju. [21] je samo sredstvo pritiska? Odlučite želite li raditi ili ne, jer ako želite raditi onda ćete ovakve ispade izbjegavati (i ukoniti postojeći), ako ne želite raditi, neće vam biti odgovoreno. SpeedyGonsales 17:54, 29. siječanj 2008. (CET)

Koji to svi?
I što sve piše na wikipediji, na koju se to wikipediju odnosi, na en, de, sr ili hr; ili na sve njih zajedno? SpeedyGonsales 18:00, 29. siječanj 2008. (CET)

reference[uredi kôd]

Tvrdnja mora biti nečim potkrijepljena, ona o Paštrovoćima potvrđena je člankom doktora Jovana Vukomanovića. Kao takva se ne smije brisati. Suprotna tvrdnja mora biti isto potvrđena sa stručne strane, ali se ostale reference ne smiju brisat. Pa ti sada briši ako želiš. --Zeljko 17:59, 29. siječanj 2008. (CET)

Evo, mirno smo cijelu stvar rasčistili. Smiri se. Tako sam se i ja mnogo nervirao kada sam došao na wiki prvi puta, ali "sazreo sam". Vjerujem da ćeš i ti. --NI 20:06, 29. siječanj 2008. (CET)

Pažnja[uredi kôd]

Lijepo ti je rečeno (tj. napisano) da na Wikipediji postoje pravila ponašanja. Radi ovoga [22] moram izreći tjedan dana hlađenja. SpeedyGonsales 11:17, 30. siječanj 2008. (CET)

Vandalizam[uredi kôd]

Ovo minjanje [23] se smatra vandalizmon. Uklonia si odlomak bez objašnjenja. Nekonstruktivno ponašanje (ponovljeno!).
I ovdi isto [24]. Tebi se nije svidilo, pa si maka, bez objasnit.
Da ne govorin o glupiranju (ne mogu to nazvat drugin ričiman) [25].
Ovdi si još uklanja poveznice [26], što se smatra vandalizmom.
Ponovia si ignoriranje upute: proviri kako će izgledat, pa onda snimi. Ne mere tuo tako.
Mi ti rečemo, ne čini tako, a ti opet isto. I to ne jednom. Jasno si dobia upute za rad u dobrodošlici, i još te ekipa upozorila potlan, i suradnici i administratori. A na prvoj stranici ti lipo piše, na glavnoj [27], "U izradi hrvatskog izdanja mogu sudjelovati svi koji pišu i govore hrvatskim jezikom.".
Već ti se lipo reklo, nitko ni doša na wikicu za gubit vrime sa suradnicimi koji ne znadu hrvatski. Ti hrvatski moraš znat za pisat članke po Wikipediji na hrvatskom jeziku, shvati to. A ako želiš razgovarat sa inim suradnicima hr.wiki, nastoj pisat na hrvatskom, jer ćeš vrlo lako naletit na neobadavanje, i to sa punin pravon - nehrvatski jezik je nehrvatski jezik, on nije hrvatski, bia on arapski, mađarski ili laoški (čim naletimo na nehrvatski tekst, ne zanima nas šta piše dalje). Ekipi još diluješ ka' da ih zaj*baješ. Ako ne shvaćaš uređenost Wikipedije, pojdi na Wikipediju koja je na tvom materinjen jaziku pa piši ondi, ondi te neće nitko ispravljat. Ali ćedu ti isto prigovorit zbog gomilanja nepotribnih snimanja, virojatno ćedu i pri izgubit živce s tebon.
Tvoja zadnja tumačenja gornjih odlomaka (na razgovoru o članku Srijem [28]) pokazivadu kako se uporno i ustrajno izmotavaš i praviš blesav (ali ti blesav nisi, to nimalo!) i činiš po svoju (na krivi način, što je trolovsko ponašanje). Ti isto ka' da ne shvaćaš sadržaj od članka i razliku između ispravljanje stila kojim se napisalo članak i brisanja cileg sadržaja članka ili jedneg odlomka (što je vandalizam). Kubura 15:30, 30. siječanj 2008. (CET)