Razgovor sa suradnikom:Legalis

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 23:32, 12. lipanj 2007. (CEST)

Što Wikipedija nije[uredi kôd]

Svakako preporučujem čitanje što Wikipedija nije, jer članak Hrvatski pravni portal Legalis.hr neće moći ostati kao zaseban članak, ali imamo stranicu Hrvatski internetski portali, pa preporučujem premještanje skraćenog dijela teksta na tu stranicu, dok se o samoj udruzi može napisati članak koji će biti u kategoriji hrvatske uduge. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:51, 12. lipanj 2007. (CES


hvala roberta na dobrodoslici. malo se teze snalazim ali skontat cu ja to nekako. molim upute oko ovih primjedbi da je stranica previse nalik reklami. pozdrav --Legalis 01:21, 13. lipanj 2007. (CEST)

Svaki suradnik treba malo vremena da se uključi u rad na Wikipediji i prouči pravila, koja najčešće učimo tijekom rada. Ujutro ću ja ili neki od administratora pogledati tekstove, eventualno oblikovati. Obično dajemo neko vrijeme suradniku kako bi se snašao i ponudimo pomoć. Problem s ovim tekstom je što zaista nalikuje na reklamu, ali ako je neprofitna udruga, onda su pravila malo blaža, jer i svi suradnici Wikipedije poklanjaju svoj trud i vrijeme. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 01:42, 13. lipanj 2007. (CEST)


Rado cemo prihvatiti sugestiju. Legalis jest neprofitna udruga koja besplatno pruza pravnu pomoc. Istina je, ucimo se tijekom rada. Evo ja lutam po wikipeiji i trazim neku udrugu kao ogledni primjerak sto ne bi bila reklama. S obzirom da nista ne prodajemo, vec sve sadrzaje dajemo besplatno na koristenje... ne znam kako da oblikujem tekst. Vidim sada da GONG ima svoju stranicu na wikipediji koja je sadrzajno zapravo vrlo slicno strukturirana. Mozda da mi konkretnije ukazete u cemu se kod nas ocituje raklama a kod npr. gonga ne. Hvala Roberta na trudu --Legalis 01:49, 13. lipanj 2007. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi kôd]

Pročitajte svakako wikipedijin ovudni tečaj, jer članak Legalis nije u skladu s Wikipedijinim standardima. Članci ne smiju biti prepisani izravno sa neke internet stranice bez dozvole, jer je to onda kršenje autrorskih prava. Stoga će članak biti obrisan u skladu s pravilima wikipedije. Zahvaljujem -- Kingstone 93 00:34, 13. lipanj 2007. (CEST)

Dozvole[uredi kôd]

Za sliku logotipa treba odabrati jednu od ponuđenih dozvola, a predložak s opisom sam dodala kod slike. Za dozvolu prenošenja sadržaja, dovoljno je napisati tko, u čije ime i u kojoj funkciji daje dozvolu na stranici za razgovor pripadajućeg članka, a ako dajete dozvolu i za preuzimanje vaših sadržaja, onda se dozvola upisuje među Wikipedija:Dozvole za korištenje sadržaja prema primjerima ostalih dozvola. :-))--Roberta F. 02:02, 13. lipanj 2007. (CEST)


Ajme meni koliko licenci! ko se tu snadje, svaka mu cast. Angazirati cu kolegu urednika, inace strucnjaka za autorsko pravoa, da to prouci. --Legalis 02:08, 13. lipanj 2007. (CEST)

Ma nije strašno, obično sve više internetskih stranica koje slobodno daju svoje sadržaje stavljaju neku od ovih dozvola. :-)) --Roberta F. 02:13, 13. lipanj 2007. (CEST)