Razgovor sa suradnikom:LukaS

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Pitanja - ovdje možete postaviti pitanja tehničke naravi

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, a u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde ~~~~.

Još jednom, dobro došli! --MayaSimFan 20:17, 6. lipanj 2008. (CEST)

Luka, ne mora članak imati obvezno sliku. Provjerit ću još...--Vatrena ptica (razgovor) 16:16, 16. lipanj 2008. (CEST)

Ovdje, no nisam provjerila je li ijedan od njih 3G IPhone. Ne bude li, pročitaj pravila, jasna su i sažeta. --Vatrena ptica (razgovor) 16:21, 16. lipanj 2008. (CEST)

Proviri i u ostalu seriju članaka Pomoć:Sadržaj/Slike i mediji, slobodno ostani ovdje, zabavno je i poučno uređivati i pisati nove članke.--Vatrena ptica (razgovor) 16:23, 16. lipanj 2008. (CEST)

Kak' ide s člancima?--Vatrena ptica (razgovor) 14:42, 19. lipanj 2008. (CEST)

Super hvala, to ide kod mene na mahove :) kad uhvatim vremena samo popunim ovo o čemu znam i što volim. Ova Wikipedia je zabavna skroz :D LoOka (razgovor) 14:37, 10. lipanj 2009. (CEST)

Prikaži ...[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Jure Grm, 11. dana mjeseca lipnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 23:18.

Hvala na sugestijama Jure, Primio na znanje. Od sada prije koristim Preview. LoOka (razgovor) 10:09, 12. lipanj 2009. (CEST)

Vanjske poveznice[uredi]

Sto se tice clanka o iPhone, molim da pogledate pravila, jel su vanjske poveznice uredjene po pravilniku wikipedia. Niti mackorisnik site, niti iphone-hrvatska.com , nisu forumi nego portali koji nude informacije o iPhone uređaju.


///Prvo molim te se potpiši kada mi ostavljaš poruku da znam sa kim razgoavaram.

Oprosti ali NISU u skladu sa pravilima, iPhone-hrvatska koji je forum (vbulletin) koji broji ravno 36 članova ( sada provjerio) i sadrži 4 vijesti NE MOŽE se uzeti kao enciklopedijski ( a ovo je enciklopedija) relevantan izvor podataka. MacKorisnik sam maknuo nakon tvoje pritužbe, da se izbjegne daljnji sukob. Molim te da prekineš sa uklanjanjem mojih promjena, ako želiš pomoći oko uređivanja članka na wikipediji super, dobrodošao si ali ako namjeravaš samo dodavati linkove na svoj forum radije nemoj. http://hr.wikipedia.org/wiki/WP:NIJE


da ti citiram :

1. Zlatno pravilo Wikipedije koje se tiče vanjskih poveznica glasi: postavljajte samo najbolje. Nemojte odabirati bilo koje stranice koje su povezane s temom, već samo one koje su najbolje i najopsežnije na internetu -

iPhone hrvatska tu NE SPADA u najbolje i najopsežnije, prema tome NE spada u vanjske poveznice. Jednog dana možda, ali do tada molim te prekini sa dodavanjem jer ovo nije tvoje privatno igralište i lak način kako dovući ljude na site.

isto tako

2. Ne postavljajte poveznice na Usenet (newsgrupe), forume, stranice obožavatelja, MySpace i slične stranice (npr. Facebook i dr.) . Oni nude između ostalog informacije koje su u pravilu bez izvora i kao takvi nisu pogodni za članke na Wikipediji. Iznimka su takve stranice na kojima npr. glazbeni sastavi imaju svoje službene stranice ili stranice obožavatelja koje sadrže korisne informacije o temi.

MacKorisnik još i prolazi jer se spominju izvori informacija ( linkovi na originalan izvor informacija), ali iPhone hrvatska definitivno ne. Dakle molim te da ne poništavaš promjene.


Isto tako 3. Ne postavljajte poveznice na stranice koje često mijenjaju sadržaj. Kod ovakvih portala poput webportala ili blogova sadržaj se često mijenja i suradniku nije predvidljivo što može od tih informacija očekivati. Iz ovoga su izuzete webprezentacije koje za predmet imaju sam članak, te posebno uglednih i pouzdanih institucija.


Da zaključimo, Nisu u skladu sa pravilima, niti MacKorisnik niti tvoj forum LoOka (razgovor) 10:25, 12. lipanj 2009. (CEST)

Mala napomena[uredi]

Ako želiš poslati nekome poruku, ostavi je na njegovoj stranici za razgovor. Tada će taj suradnik odmah vidjeti poruku. Lijep pozdrav. Ako treba nešto pomoći, pitaj. --Valentina (razgovor) 10:07, 12. lipanj 2009. (CEST)