Prijeđi na sadržaj

Razgovor sa suradnikom:Marko Pecarevic

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!


Damirux 03:55, 12. rujna 2006. (CEST)[odgovori]

Znaš li engleski jezik ili bilo koji drugi, npr. njemački, pogledaj ovdje ili ovdje.--Vatrena ptica (razgovor) 17:07, 26. lipanj 2008. (CEST)

Da, htjela sam ti reći da svakako ima više jezika.--Vatrena ptica (razgovor) 17:23, 26. lipanj 2008. (CEST)

Usput, par primjedbica:

  • Vanjske poveznice nećemo stavljati unutar članka, to je... zabranjeno. umjesto njih stavljaj fusnote, čiji se kratki članak nalazi ovdje, ako ne želiš pročitati, objasnit ćemo ti - vrlo sažetim rečenicama.
  • Stavljaj kat. (kategorije) jednostavnim upisivanjem [[Kategorija:]], npr. u članku 'Ekološka poljoprivreda', kategorija 'Poljoprivreda' i 'Ekologija'.
  • Trebaju nam malo duži članci, slobodno dopuni ako o temi znaš nešto više

Pozdrav. :-) ;-)--Vatrena ptica (razgovor) 17:50, 26. lipanj 2008. (CEST)

Ekologija[uredi kôd]

Bok,

Vidim da si pobrisao dio teksta.

Sto planiras s njim? Iskoristiti ga za neku drugu stranicu?

--Pancho W. Villa (razgovor) 09:13, 27. lipanj 2008. (CEST)

Slika:Protected-areas-within-the-region thumbnail.jpg[uredi kôd]

Bok,

Ne nalazim dokaza da je Slika:Protected-areas-within-the-region thumbnail.jpg javno dobro. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:34, 27. lipanj 2008. (CEST)

Dobar dan![uredi kôd]

Poštovani! Nedavno sam čitao vašu reportažu u slobodnoj Dalmacija od 13.04.2004 sa otoka Visa. Sve je lijepo i interesantno, smeta mi samo nešto, tako pišete Vi: " Viški Navarone

Da je Vis nedvojbeno podsjećao na čuvenu njemačku ratnu utvrdu u kamenim klisurama pokrajine Navara u zapadnim Pirenejima (Topovi Navarone), svjedoči mirnodopski arsenal teškog naoružanja jugovojske. Tako su u potkopu na rtu Stupišću provirivale cijevi topova 90 mm i raketne lansirne rampe obala — more. Na Barjacima i Novoj Pošti prijetili su topovi od 88 mm, dok je potkop Jastog na Novoj Pošti bio sklonište torpednih i raketnih čamaca. Talež je u svojoj utrobi nosio topove od 130 mm, potkop u Češkoj vili sve moguće vrste podmorskih mina, dok su Carvene Stine bile pozadinsko komandno mjesto i ratna bolnica. Tunel na Radino Brdo bio je mjesto radio-relejnog centra, a u uvali Stonca podzemna skladišta goriva, ulja i maziva te još brojni drugi podzemni tuneli kao rezervna zapovjedna mjesta pojedinih nižih zapovjedništava od kraja Drugog svjetskog rata do prestanka militarizacije otoka, iščitali smo iz bogate riznice podataka Dražena Gazije, odakle epitet otoku Bojni brod."

Moje pitanje je, gdje tačno i kada su Nijemci imali ratnu utvrdu u kamenim klisurama pokrajine Navarra ?

Lijepi pozdrav, Andrej(86.61.64.244 20:32, 4. siječnja 2015. (CET))[odgovori]