Razgovor sa suradnikom:Mladenbm

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Registriraš se, i ODMAH naiđeš BAŠ na glasanje za Checkusera s kojim se ne slažeš! Slučajno?? I, kako znaš da netko nekog nagovara?? I sve to prije nego ti je netko uopće stigao poželiti dobrodošlicu, što se inače radi vrlo ažurno!! No, i bez dobrodošlice se, očito, vrlo dobro snalaziš na wikipediji:-) Sve u svemu, meni je to malo neobično :-(( Pozdrav Branka France 16:16, 9. kolovoza 2006. (CEST)

Branka mi je ukrala riječi iz usta :-( --Luka Krstulović 16:20, 9. kolovoza 2006. (CEST)
Ispričavam se za dio gore napisanog. Sad sam vidjela da si napravio niz doprinosa još u travnju, ali te od tada nije bilo ovdje među nama :-( Još jednom - pozdrav Branka France 16:25, 9. kolovoza 2006. (CEST)
Evo, primila sam vašu poruku nakon ove gornje isprike, dakle, nisam ju napisala tek nakon intervencije da ste prijavljeni već oko godinu dana. Ali, zašto nam se intenzivnije ne pridružite? Dobro, sorry, to je doista stvar osobnog odabira, pa tako i vašeg. Ali, kako je ovo doista otvorena zajednica, zašto ne izađete s konkretnim primjedbama na izbor i način rada nekih admina pred zajednicu? Sigurna sam, da smo svi (ja nisam admin, što znate ako nas pratite) mi ovdje spremni na konstruktivni dialog! Branka France 16:33, 9. kolovoza 2006. (CEST)

Još uvijek smatram da ima istine u Brankinim riječima. A ovo što si napisao na Wikipedija:Checkuser nije istina. Prije nego što sam dao glas, pročitao sam i informirao se o pojmu Checkuser ovdje. Ti si također izjavio da si PROTIV zbog toga što se osobe nagovaraju na glasanje da bi se prikupio što veći broj glasova, što također nije istina. Misliš li da je Roberta mene nagovorila da glasam? Nije. I jasno sam se izrazio da se slažem s glasanjem ukoliko (kao što je to Zmaj rekao): Checkuser suradnici, ako su administratori, ne bi smjeli poduzimati nikakve konkretne korake prema suradnicima na temelju podataka koje otkriju o njima. Osim toga svega, svojim si neslaganjem rekao da ne želiš Andreja i Spidija za checkusere na hr.wiki ali nisi objasnio zašto. Samo si rekao kako se ne slažeš sa hr.wiki politikom biranja admin-a i njihovim radom (u poruci Branki). Zašto bi to imalo veze sa glasanjem za checkusere? To stavi na raspravu negdje drugdje. Na Wikipedija:Checkuser napiši koje nekvalitete dva administratora Hrvatske wikipedije (Andrej i Spidi) nemaju da bi postali hr.wiki.checkuseri... --Luka Krstulović 16:45, 9. kolovoza 2006. (CEST)

Nemojte povlačiti svoj glas, zaboga! Pa vaše je pravo da imate svoj stav! (kako je jednom netko puno pametniji od mene rekao: Ne slažem se sa vama, ali ću braniti vaše pravo na drugačiji stav - slobodno parafrazirano) Pozdrav Branka France 17:25, 9. kolovoza 2006. (CEST)

Evo dragi kolega, i ja podržavam to što vam kaže Brankica, dva predložena kandidata su iskusni i uvijek spremno pomoć što god vam zatreba. Takvi će vjeroajtno i ostati prema svima nama, bez obzira kako vi glasovali. Pozdrav od --Zeljko 17:31, 9. kolovoza 2006. (CEST)

Ček juzer zašto i što?[uredi kôd]

Ja kao jedan od predloženih suradnika za Checkuser-a o čemu možeš više pročitai ovdje ću ti ukratko objasniti što je to i zašto ovakvo glasovanje. Checkuseri su one osobe koje će provjeravati sumljive IP adrese i sumljive suradnike koji se pod više suradničkih imena i IP adresa kriju i na taj način vandaliziraju Wikipediju.

Kao što je Zmaj rekao da admini koji su u isto vrijeme i Checkuseri ne bi smjeli koristiti svoje adminsko pravo i blokirati tog/te suradnike. To oni neće ni raditi jer su preozbiljni da bi se igrali sa takvim stvarima. Ja ću to pravilo i napisati. Ne radi sebe nego radi svih ostalih, jer dobro poznajem sebe i način na koji radim a ako provjeriš malo moje doprinose shvatit ćeš o čemu pričam.

Nitko nikoga ne nagovara na glasovanje ZA ili PROTIV predloženih osoba/suradnika, pa ni Roberta. Ako si primjetio a nisi ona obavještava suradnike da glasaju. A to je isto kao da je netko postavio obavijest u Mediawiki:Sitenotice i pozvao suradnike na glasovanje. A ako si pročitao što piše u članku sa Mete vidiš da piše da se traži 70-80% glasova ZA predložene suradnike i da minimalno mora biti 25-30 suradnika koji su glasovali.

Ako si primjetio a jesi da su svi suradnici glasovali ZA predložene to je tebi možda sumljivo, ako ti je to sumljivo imaš drugostepeni sud na Meti pa se njemu obrati. To isto možeš napraviti za sva glasovanja za administratore, kao i za ostala glasovanja na ovoj Wikipediji na koja sumljaš.

Prvo pitaj što ne razumiješ i što ti je čudno, pa onda reagiraj. Ako ne znaš engleski pitaj suradnike koji znaju i pročitali su što piše na Meti o Checkuserima.

Kažeš nakon što si povukao svoj glas PROTIV Povlačim svoj glas, šteta što Zajednica ne reagira tako promtno u nekim drugim slučajevima. U čemu to zajednica ne reagira promptno? Možda nešto znaš što mi ne znamo?

Wikipedija je slobodna enciklopedija na kojoj se ljudi dogovaraju oko nekih stvari, ona nije demokracija. Kad se mora glasovati onda se glasuje, nitko nikoga ne prisiljava hoće li ili neće glasovati kao što niko nikoga ne prisiljava da glasuje ZA ili PROTIV nečega što je predloženo.

Možda se bojiš da je ovo glasovanje najmešteno da bi otkrili tko pod kojim suradničkim imenima doprinosi (možda ih i ti imaš više), ja ću ti reći što se mene tiče, baš me briga pod kojim imenom /imenima doprinosiš sve dok ne radiš vandalizme ili kršiš neko od Wikipedijinih pravila. Nije namjena Checkusera da kontrolira suradnike već da provjerava, ali to si več pročitao pa mi se ne da ponovo pisati.

Možda je tebi čudno otkud novi administratori,suradnici, pravila, Wiki zajednica na hrvatskom jeziku raste i narasla je od tvog zadnjeg doprinosa pod ovim imenom. Rast zajednice povlači za sobom dogovorena pravila za lakši rad.

Ako sumljaš ili imaš zamjerke na moj i Speadyjev rad kao administratora, suradnika, ljudi, budi doljedan i napiši zašto nismo za tu/te funkcije a ne ovako kao malo dijete povući glas i reći što tako ne reagirate u ostalim stvarima. Najlakše je baciti kamen i onda se sakriti u gomilu, treba biti čovjek i u ovom slučaju suradnik i reći ja sam to napravio zazo i zato jer zato i zato.

Ja nemam ništa osobno protiv nikoga na Wikipediji pa ni protiv tebe, glasovanje je tu postavljeno da se zajednica izjasni. Ako se ti ne slažeš sa predloženim nitko ti neće zamjeriti. Za reakcije suradnika ne mogu odgovarati koje su gore napisane ali primjetio sam da im nisi odgovorio, kad su te pitali zašto nakon toliko vremena si se pojavio i prva stvar koju si napravio glasovao protiv.

Možda si ljut, možda uvrijeđen, možda misliš da si bolji od nekoga, da imaš više znanja, reci ljudima i odgovori im pa će znati tko si i koliko znaš. Možda se bojiš otkriti nešto. Možda ovo i ono ali to su tvoje stvari.

I ponovit ću nitko nikome ne brani raditi i doprinositi na Wikipediji dok je njegov rad u skladu sa dogovorenim pravilima zajedničkog rada, kao i u skladu sa pravilima koje je donijela Meta, Zaklada Wikimedija, Jimbo ili je izglasana na ovoj Wikipediji, a ako suradnik krši pravila dužnost ostalih je da ga upozore.

Ova zajednica ne radi ništa prije nego se konzultira, provjeri, pročita, sazna ili slično međusobno. Ako imaš sumnji i smatraš da ova zajednica nešto ne radi a trebala bi raditi imaš Wikipedija:Kafić pa tamo potakni raspravu.

Srdačan daljnji rada na Wikipediji na hrvatskom jeziku

--Andrej Šalov 18:53, 9. kolovoza 2006. (CEST)

Celje[uredi kôd]

Jesi li siguran da je Drnovšek drugi predsjednik Slovenije? Ja nisam sigurna, ali izvor podatka mi je bio [1] pa te molim da provjeriš. Pozdrav Branka France 12:07, 12. kolovoza 2006. (CEST)

Hvala[uredi kôd]

Hvala na pohvali i na savjetu! --Matija 15:40, 14. kolovoza 2006. (CEST)

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Mladenbm,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:30, 15. studenog 2006. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.


Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.


Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.