Razgovor sa suradnikom:Rade Nagraisalovic~hrwiki

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Pitanja - ovdje možete postaviti pitanja tehničke naravi

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, a u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde ~~~~.

Još jednom, dobro došli!--Dalibor Bosits © --19:28, 4. ožujak 2008. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--D tom 09:58, 26. ožujak 2008. (CET)

Prijevod[uredi kôd]

Članak je gotovo u cijelosti bio na srpskom osim nekoliko riječi, sada je bolje, ali još uvijek nije preveden, a za prijevod sa srpskog jezika na hrvatski nije dovoljno nekoliko riječi zamijeniti ili ijekavizirati. Kao što je gore preporučeno, tekst uređuj u nekom od programa za uređivanje teksta, a pri radu se posluži nekim od pravopisnih priručnika hrvatskoga jezika. Osim toga, tablica s detaljnim podacima o umrloj djeci (novorođenčadi, ne bebama), zapravo njihovim majkama, je također neprimjerena. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 11:01, 26. ožujak 2008. (CET)

Donatus je preveo sto je trebalo. Ostalje jos srediti izvore. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:13, 27. ožujak 2008. (CET)
Preveo sam zapravo samo prve dvije rečenice. Vjerojatno ima i nakon njih nešto, nisam gledao.--Donatus (razgovor) 09:41, 27. ožujak 2008. (CET)
Evo, sad sam preveo cijeli tekst i sredio još neke sitnice. Kao što je rekao Pancho, potrebno je još srediti izvore.--Donatus (razgovor) 09:59, 27. ožujak 2008. (CET)

Izvori[uredi kôd]

Bok,

Prijevod ti, za sada, ide nelose, vjerujem da ce se doraditi uskoro, no problem je i u izvorima - clanak jos nema poveznica (linkova) na vanjske vjerodostojne izvore (vidi Wikipedija:Literatura). Bez izvora, clanak ne moze ostati. Srecom po clanak, imas 14 dana za sredjivanje. Pozdrav :) --Pancho W. Villa (razgovor) 11:27, 26. ožujak 2008. (CET)

Ne bi htio cjepidlaciti, ali pokusaj naci i neke vanjske izvore. Neki od izvora koje do sad spominjes se nisu bas iskazali u nepristranosti u 1990-im godinama. Slika sa groblja je dovoljna da vecinu nas uvjeris da se smrt tih beba zaista i dogodila, no za detalje ce ti ipak trebati i poveznice na neke vanjske izvore, ne na forume, blogove, lobisiticke stranice i slicno (ne kazem da ima takvih u tvojim referencama, ali znam iz iskustva sa slicnim clancima da se mogu pojaviti). Pozdrav :). --Pancho W. Villa (razgovor) 11:33, 26. ožujak 2008. (CET)

Avion[uredi kôd]

Svi avioni su zrakoplovi i bilo kakvo mijenjanje u tekstu bilo je nepotrebno.--D tom 21:07, 13. travanj 2008. (CEST)

Filozofiranje[uredi kôd]

Rade, onda se napiše helikopter ili zrakoplov, ne tjeraj mak na konac. Riječ bebe se rabi u razgovornom jeziku, ali u standardnom hrvatskome jeziku govori se o novorođenčadi, ako se radi o djeci do mjesec dana, zatim o dojenčadi ili djeci. Druge bebe su dječje igračke u obliku djeteta, lutke. Toliko o bebama i avionima. Tablica je neprimjerena, jer se na Wikipediji protivimo člancima koji podsjećaju na tekstove iz crne kronike ili nepotrebnom zadiranju u nečiju privatnost osoba koje nisu javne. Lijep pozdrav --Roberta F. 21:27, 13. travanj 2008. (CEST)

Your account will be renamed[uredi kôd]

03:05, 18. ožujka 2015. (CET)

Renamed[uredi kôd]

10:16, 19. travnja 2015. (CEST)