Razgovor sa suradnikom:Stanislav~hrwiki

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Hi,

I'm not really familiar with eastern Balcan topics, but, as far as I know, there are some Macedonians in Bulgaria. Do they speak macedonian or bulgarian?

--Ante Perkovic 19:49, 16. svibnja 2006. (CEST)[odgovori]

Prema poslednjem popisu (2001) u Bugarskoj ima 5000 Makedonaca i 3000 govirnika na Makedonskom. (Citavo stanovnistvo Pirinskoj Makedoniji (u BG) je vise od 300 000.). Ja mislim da u Njemackoj ima vise govornika=--Stanislav 15:18, 21. svibnja 2006. (CEST)[odgovori]

Ilindenski ustanak[uredi kôd]

Poštovani kolega

Vaše editiranje članka Ilindenski ustanak nije korektno i nije točno. Vaš doprinos (od 8. srpnja, 17:53) je - "Ustanak je organizirala Tajna makedonska-odrinska revolucionarna organizacija (kasnije Unutrašnja Makedonska Revolucionerna Organizacija, bugarski: Vatrešna makedonska revolucionna organizacija - VMRO). " umjesto starije rečenice "Ustanak je organizirala Tajna makedonska-odrinska revolucionarna organizacija (kasnije Unutrašnja Makedonska Revolucionerna Organizacija, makedonski: Vnatrešna makedonska revolucionerna organizacija - VMRO)."

Vi ste izgleda opsjednuti -time da mijenjate makedonski jezik, za bugarski, a sve drugo Vas izgleda - ne interesira. Tako da sada tekst glasi - NEPISMENO jer "Vatrešna" i "revolucionna" nije ni bugarski ni makedonski ni jedan drugi slavenski jezik, - to je ignorant language.

--vitek (razgovor) 21:26, 10. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

PS Molim Vas budite pažljiviji i nemojte kvariti dobre tekstove

Poštovani kolega vitek. Sve, šta Stanislav je napisao, je verno, jer makedonsku naciju su pronašali ljudi J. B. Tita, kada je on uhapšio vlast, u 1944 g. Do toga, samo ilegalni komunisti su misleli da postoji makedonska nacija, pa i Velika Sovetska Enciklopedija 1974 g. piše da je prvi makedonski pisac Kočo Racin, a on je živio 1930-e godine: Для формирования македонской национальной литературы важное значение имела деятельность выдающегося писателя-коммуниста Кочо Рацина (1908—43) - vidite, 1908? U 1903 prvi makedonec još nije bio rođen. Zato ja vi molim za pažljivost u bugarsko-makedonskom pitanju i zato veren jezik u članku je bugarski. Bogorm (razgovor) 22:55, 7. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
Poštovani kolega Vitek, molim Vas, pogledajte kako je izgledao statuta VMORO-a ovdje. Možete vidjeti da ako je netko opsjednut manija smenu makedonski jezik za bugarski, bili su sami osnivači i glave VMORO (BMORK, TMORO) :). --Stanislav(razgovor) 23:50, 25. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Poštovani kolega Stanislav[uredi kôd]

Dajte se bar potrudite bar malo naučiti hrvatski, hajde da ja shvaćam da ste Vi veliki bugarski patriot i nacionalist, ali nemožete napisati na hrvatskom ono što ste napisali; bugarski: Vatrešna Makedono-Odrinska Revoljucionna Organizacija - VMORO). umjesto; makedonski: Vnatrešna makedonska revolucionerna organizacija - VMRO).

Jer ono Vaše Revoljucionna nije ni bugarski mi makedonski ali niti hrvatski - Vi jednostavno ne poznajete niti jedan od tih jezika dovoljno dobro, to je napisano POLUPISMENO. Zato Vas molim, nemojte Više kvariti uredno napisane tekstove, u protivnom morat ću tražiti administratore da Vas blokiraju. --vitek (razgovor) 01:54, 27. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Poštovani kolega Vitek. Slažem se da ne govorim i pišem dobro hrvatski. Ja se ispričavam za tо, ali to ne daje vam razlog za optužbe za nacionalizam. Činjenica je da je ova organizacija imala Ustav, koji je bio pisan književnim jezikom Bugarski. Prema pravila pravopisa u to vrijeme ponekad se piše - Революциона, prema današnjem pravopisa uvijek - Революционна (Revoljucionna). Što vam smeta ovdje? Mislim da mi dugujete ispriku za prekomjerno neprijateljstva, ali ovo je moje osobno mišljenje. Vi odlučujete. Pozdrav, --Stanislav (razgovor) 17:01, 29. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pažnju na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj Wikipediji - hrvatski jezik. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, molimo vas odaberite odgovarajuću inačicu Wikipedije gdje je taj jezik službeni. Hvala na razumijevanju.--Bugoslav (razgovor) 15:14, 27. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Ispričavam se zbog moje pogreške i se nadam na razumijevanju. Moje pogreške nisu namjerni. Znam da su kriteriji za pisanje ovdje visoki i tako sam smanjio svoje sudjelovanje. U svakom slučaju, ne želim nikoga da iritiram (čak i kad ja sam iritiran od prekomjerne neprijateljstva i optužbe da sam polupismen i na Bugarkom/Makedonskom - Možete vidjeti iznad).--Stanislav (razgovor) 17:37, 29. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Sagudati[uredi kôd]

Današnja Republika Makedonija se ne naziva Egejska Makedonija. Stoga brisanje izmjene.--Braco (razgovor) 16:47, 8. studenog 2010. (CET)

Naravno, nema spora o tome. To su dva različita dijela zemljopisnoj regii Makedonija. Drugi se nalazi u modernoj Grčkoj. Točno tamo gdje su živjeli sagudati.Stanislav (razgovor) 16:55, 8. studenog 2010. (CET)

Molim izvor da nisu živjeli i na području današnje R. Makedonije.--Braco (razgovor) 17:01, 8. studenog 2010. (CET)

Makedonija (razdvojba). Shvatio sam da je problem terminologije. Izvor je lokalizirao ovog plemena u današnjoj Grčkoj, tj. Egejska Makedonija. To je ono što mi imamo sad. Kako možemo dokazati negativne činjenice? Stanislav (razgovor) 17:06, 8. studenog 2010. (CET)

Ako ćeš mijenjati postojeći članak onda je potrebno dokazati da Sagudati nisu živjeli i na području današnje Republike Makedonije jer ja takvo što ne nalazim nigdje. Ako su živjeli i na području R. Makedonije i na području Egejske onda to treba uz relevantne izvore tako i navesti.--Braco (razgovor) 17:35, 8. studenog 2010. (CET)

Pronašao sam ovaj članak [1] u kojem se kaže da su Draguviti, Brsjaci, Sagudati, Rinhini, Strumljani, Smoljani i Velegeziti činili savez plemena koja se smatraju precima današnjih Slavena iz Republike Makedonije. Ne nalazim ništa drugo.--Braco (razgovor) 17:54, 8. studenog 2010. (CET)

Mislim da je ovaj izvor (ovo nije znanstveni tekst) uglavnom može potvrditi verzija o Egejskoj Makedoniji: Smoljani and one part of Draguviti settled on the Rodopi Mountain Range; Sagudati and the other part of Draguviti inhabited the area north of Thessaloniki.Stanislav (razgovor) 18:05, 8. studenog 2010. (CET)
Istina je da postoje manje popularane verzije ([2]) prema koji osim u Egejskoj Makedoniji Sagudati su živeli i u nekim dijelovima Vardarske Makedonije, tj. u današnje Republike Makedonije. Stvar je u tome da sad nismo dužni dokazati to. U članku imamo izvor (koji ni sam dodao ja) i mislim da moramo da smo ispravni s njim. Ako smo iskreni s izvorom i teksta, možemo razmišljati o poboljšanju. Prema meni nije tako komplicirano. Bar ako ne uzmemo u obzir moj jezički problem :) Stanislav (razgovor) 18:11, 8. studenog 2010. (CET)

Mislim da si u pravu. Ne pronalazim ništa što potvrđuje da su Sagudati živjeli i na području današnje R. Makedonije. Dodaj Egejsku a za R. Makedoniju ću ubaciti predložak da se traži izvor.--Braco (razgovor) 18:13, 8. studenog 2010. (CET)

Evo ja sam izmjenio [3].--Braco (razgovor) 18:14, 8. studenog 2010. (CET)

Hvala!Stanislav (razgovor) 18:17, 8. studenog 2010. (CET)

Your account will be renamed[uredi kôd]

03:16, 18. ožujka 2015. (CET)

Renamed[uredi kôd]

10:18, 19. travnja 2015. (CEST)