Razgovor sa suradnikom:TheFEARgod

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Zdravo TheFEARgod. Drago mi je što se ne libiš postaviti sadržaje na članke antifašističke konotacije. Moji pokušaji, slični tvojim, nažalost su bili kratkog veka na ovoj Wikipediji. Kako neko ko se protivi svakoj fašističko-nacističkoj kampanji, nadam se da ćemo pokušati zajedničkim snagama sprečiti isto veličanje na ovoj Wikipediji. Dotični administratori bi se trebali stideti svojih postupaka, koji da se čine u demokratskim uslovima, bi bili uzopšteni iz civilizacije na duže vreme. Pozivam te da slobodno uređuješ na srpskohrvatskoj Wikipediji. Svaki tvoj antifašistički doprinos je dobrodošao. Pozdrav, --Pokrajac 16:29, 5 August 2005 (CEST)

E pa: pojam "antifašizam" je isto tolio besmislen kao "antikomunizam". "Antikomunisti" su i konzervativni demokršćanski političari kao Brunning, i socijalistički prvaci poput Hilferdinga, i nacistički prvaci kao Heydrich ili Goering, i liberalni mislioci kao Heyek ili Popper. Prema tome, bili koji "anti" pojam je nebulozan, jer trpa u isti koš nespojljive sastavnice. Tzv. "antifašisti" su i liberali kao Popper, i konzervativni demokršćani kao Schuschnigg- i komunistički prvaci kao Staljin i Berija. Kao što Orwell odavno reče- te "anti" fraze služe samo zagađivanju jezika. Mir Harven 18:07, 5 August 2005 (CEST)
No - ja sam učen po antifašističkim načelima. Meni je pojam smislen i te kako i za njega živim. F**k nationalism. TheFEARgod 17:43, 17 August 2005 (CEST)

Arapski[uredi]

Vidim da detaljno pokrivaš nedavnu američku povijest, pa bi bilo dobro kad slažeš članak malo progooglati po .hr domeni i vidjeti koji je oblik arapskog imena najčešći u medijima te ga koristiti kao primarni (u naslovu članka i tekstu) i ovdje. Recimo, Al-Qaida je puno češće od Al-Qaeda, Moamer (el) Gadafi je najčešći oblik imena libijskog vođe. Također, "Northern Alliance" se prevodi kao "Sjeverni savez". --Elephantus 14:14, 15 August 2005 (CEST)

neznam ja se oslanjam na en.wikipediju i internacionalna imena. Po meni, glavna stranica mora imati općepriznato ˝službeno˝ime dok redirecti mogu biti kakvi će. Na primjer jako bi se zalagao da članak o Kini bude pod imenom Narodna republika Kina a ˝Kina˝ običan redirect. TheFEARgod 14:31, 15 August 2005 (CEST)

Dobro, onda ću promijeniti samo Sjevernu Alijansu u Sjeverni savez. Što se tiče Kine, čini mi se da je u zadnjih deset-dvadeset godina stvoren međunarodni konsenzus o politici jedne Kine (istina, nešto je na to utjecala i rastuća moć i utjecaj Narodne Republike), pa nema više potrebe, kao recimo za Kongo, proširivati naslov zbog više država s istim imenom. --Elephantus 16:28, 17 August 2005 (CEST)

Da te pitam, kako mijenjaš imena stranica? TheFEARgod 17:43, 17 August 2005 (CEST)

Pritisni na ono "premjesti" pri vrhu stranice, upiši novo ime i razlog. Više na meta:Help:Moving a page. --Elephantus 17:50, 17 August 2005 (CEST)

Možda sam se malo zeznuo što sam stavio rovere pod letjelice, ali vidjet ću možda ih obrišem

Dozvole[uredi]

Sve dozvole snimamo ovdje: Wikipedija:Dozvole za korištenje sadržaja, pa molim da dozvolu časopisa Hrvatskog vojnika staviš tu (zajedno s e-mail zaglavljima, iz kojih se vidi datum slanja e-maila).

Pokušao sam ti poslati e-mail, no nije prošlo. Otkad je mediawiki softver prešao na verziju 1.6, potrebno je ovjeriti e-mail adresu da bi suradnik mogao dobiti e-mail putem wikipedije. SpeedyGonsales 18:46, 21. travnja 2006. (CEST)


Hvala, sređeno. SpeedyGonsales 19:12, 21. travnja 2006. (CEST)

Slika:AnteGotovinaMadrid.jpg[uredi]

Hi TheFEARgod!

I'm Pasqual from Viquipèdia (the Wikipedia in Catalan). I join you because I need to know the license of the image that you upload for Ante Gotovina.

Please, give me any answer to my Catalan user talk. I speak Catalan, Spanish, French and I can understand Esperanto and obviously English, make your choise :)

Friendly,

–Pasqual Talk (81.38.27.39) 21:07, 23. srpnja 2006. (CEST)

OK! Thanks! –Pasqual Talk (81.38.27.39) 23:55, 23. srpnja 2006. (CEST)

!!![uredi]

Dobrodošao nazad! Trenutno ti i suradnik Tycho Brahe radi oko tih novih planeta i planetoida, pa ako zatreba pomoć u vezi ovoga slobodno se obrati njemu. --Andrej Šalov 18:56, 24. kolovoza 2006. (CEST)


Davnu poruku da ti se javim na mail s en wiki nisam mogla provesti:-( Ako hoćeš, javi mi se na moj mail sa suradničke stranice. Pozdrav Branka France 05:10, 11. rujna 2006. (CEST)

Obavijest za označavanje slika[uredi]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče TheFEARgod,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:58, 15. studenog 2006. (CET)

O novostima[uredi]

Dogovor je da u novosti na Glavnoj stranici ne stavljamo vijesti iz crne kronike, jer bismo ih onda svaki dan samo time mogli puniti, pa sam uklonio tvoj dodatak.--Donatus 16:11, 9. studeni 2007. (CET)

Može biti ali nije za wikipedijine novosti, bar dok se drugačije ne dogovorimo.--Donatus 19:06, 9. studeni 2007. (CET).

Obavijest za slike[uredi]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.


Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.


Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Image -> Slika[uredi]

Možeš li u umjesto Image stavljati Slika u galerijama i slično. Lijep pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 10:07, 26. travanj 2008. (CEST)

pa šta nemate bot-a da to sredi. Lakše je ovako, copy-paste tehnikom.--TheFEARgod (razgovor) 14:57, 30. rujan 2008. (CEST)

Narmerova ploca[uredi]

Bok. Bolje je reci Narmerova ploca nego Narmerova paleta. Jer zapravo je rijec o ploci, a ne o paleti. Paleta je prijevod s engleskog, a u hrvatskom se koristi u par poznatih znacenja: slikarska paleta, paleta boja, gradjevinska paleta. Takodjer, recto i verso strana ploce bi se trebale prevesti kao prednja i straznja strana. Lijep pozdrav ;)--Fhms (razgovor) 21:39, 28. lipnja 2009. (CEST)

paleta se koristi u izvorima na hrv. jeziku. --TheFEARgod (razgovor) 21:42, 28. lipnja 2009. (CEST)
Ok, Grga Novak 1967. Pretpostavljam da je u novijim izdanjima ploca. Pogledaj pa razmisli kakav je to predmet, bi li se to zvalo plocom ili paletom. Pozz--Fhms (razgovor) 21:53, 28. lipnja 2009. (CEST)
što se tiče literature koju imam, evo još jedna http://www.superknjizara.hr/index.php?content=&page=knjiga&id_knjiga=16994 (2005). Također na predavanjima na mom faxu je nazvana tako. --TheFEARgod (razgovor) 11:17, 29. lipnja 2009. (CEST)