Razgovor sa suradnikom:Tomahawk

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Wikipedija[uredi kôd]

Wikipedija je enciklopedija, pa stoga na njoj imaju mjesta samo članci od nekoliko kartica, ne cijele knjige, tome služe wikiprojekti Wikiknjige, ukoliko se radi o autorskim djelima (od nule), ili WikIzvor, ako se radi o djelu u javnom vlasništvu, kamo pak spada prijevod časnog Kurana na hrvatski jezik.

Ja osobno nisam premjestio prijevod Kurana s wikipedije na wikizvor kad sam ga prvi put vidio jer kao administrator ne radim stvari polovično, ako bi stavio prijevod tamo, onda bi preveo i Glavnu stranicu, i malo se aktivirao tamo, a u zadnje vrijeme nemam vremena za to. Zato sam ostavio kako jest, da neki marljiviji suradnik wikipedije popravi.

Tako je User:Mir Harven napravio zapravo dio moga posla (uklonio prijevod sa stranica wikipedije kamo takvo što ne spada), jedino nije napravio ono što bih ja, a to je stavio dotični tekst tamo kamo spada.

Nadalje, što se zbiva na susjednim wikipedijama me ne zanima, na hrvatskoj se NE TOLERIRAJU osobni napadi, i ako je netko dobio suprotan dojam zbog prezaposlenosti administratora u zadnje vrijeme, moram napomenuti da se vara. Hvala na pažnji. SpeedyGonsales 23:31, 20 kolovoz 2005 (CEST)


Wikizvor[uredi kôd]

Ovdje treba biti hrvatski prijevod Kurana časnog, molim ne više stavljati ga na wikipediju, jer takvom sadržaju nije mjesto ovdje. Ista poveznica stavljena je na kraj članka Kuran, pa svatko koga to zanima može doći do dotičnog sadržaja. SpeedyGonsales 19:53, 22 kolovoz 2005 (CEST)

Hvala, SpeedyGonsales! --Tomahawk 20:16, 24 kolovoz 2005 (CEST)Mitras

Drago mi je kad mogu pomoći.
Hrvatski prijevod Biblije trebao bi biti na ovoj stranici, dok sam stavio poveznicu na njega i na Bible (nek' se nađe), i na Biblija.
Kratka uputa: Wikizvor je jedan poslužitelj za sve jezike svijeta (za razliku od wikipedija, koje svaka ima svoj predmetak, hr, en, de, fr...), pa je članke koji bi mogli postojati na srodnim slavenskim jezicima uputno nazivati tako da im se doda "(hr)", čime se izbjegava moguća kolizija naziva tekstova na Wikizvoru. SpeedyGonsales 11:50, 26 kolovoza 2005 (CEST)


Nove poruke[uredi kôd]

SpeedyGonsales

Ima obavijest da imam nove poruke od Tebe, ali ih ne mogu pronaći. --Tomahawk 16:51, 12. rujna 2005. (CEST)Tomahawk

Jedna poruka polana je na privatni mail, ukratko: to je ispravak mog odgovora gore napisanog 26. kolovoza, naime proradio je hrvatski Wikizvor, te je tamo mjesto za sve tekstove u javnom vlasništvu na hrvatskom jeziku. Prilikom razdvajanja poslužitelja "wikisource.org" većina stranica na hrvatskom jeziku je premještena, no to nisam radio ja, nego programeri koji nisu izvorni govornici hrvatskog, pa je bilo logično za očekivati da su se potkrale i neke greške. O sadržaju na hrvatskom Wikizvoru brinut' će se administratori tamo, u ovom trenutku još nije nitko imenovan. Ako treba pomoći, pitati se može i tamo i ovdje, princip rada svih wikiprojekata je isti, samo se sadržaji razlikuju. SpeedyGonsales 17:12, 12. rujna 2005. (CEST)[odgovori]


Merci Monsieur! Ali ima i moja molba za ne ka objašnjenja o postupku za fusnote koji mi je funkcionirao na engleskoj i francuskoj stranici, ali na našoj ne ide. --Tomahawk 18:07, 12. rujna 2005. (CEST)Tomahawk

nije dosta jedna?[uredi kôd]

Uz svo duzno postovanje, zar vam nije dovoljna jedna stranica o vama, pa morate otvoriti i drugu???

Pozdrav, Ante Perkovic

Dvije stranice[uredi kôd]

Ufff.....

Nemojte se ljutit, ali nemam zelje raspravljati o danasnjim problemima Hrvatske, Bibliji, Kuranu, domovinskom ratu, knjizevnosti itd...

Ogranicimo se na tehnicke probleme wikipedije, tj. zasto bi dvije stranice na istu temu bile potrebne.

Ja mislim da se problem moze rijesiti sa slijedecim:

Cijenim ja vas i vas rad, ali pravila su pravila. Bilo kakvo stvaranje presedana je uvod u kaos, a ja sam puno vremena i truda ulozio da kaos na wikipediji smanjim. Ako Isus Krist i Alah imaju po jednu stranicu, nije valjda da vama treba vise.

Dakle, molim vas da mi navedete scenario u kojem ove dvije stvari ne bi bile dovoljne da vas ljudi pronadju. I na koljenima vas molim da mi opet ne napisete 50 KB o raznim nepravdama jer nemam volje ni vremena ovdje raspravljati o bilo cemu osim o wikipediji i njenim clancima.

S nadom u postizanje razumnog kompromisa

Pozdrav, Ante Perkovic


Ante, ono što ste mi napisali, nije bilo tehničko pitanje. ja sam možda zalutao ili pod starost prolupao, ali nisam budala. Ironiju sam

sam davno naučio smjesti gdje joj je mjesto, ona je, naime, nemoć, impotencija, neplodnost duha. Ona pripada Starcu Tiresiji i Suhoj zemlji, a ne Erosu. Tehnička pitanja mene ne zanimaju. To je znanje druge vrste i ja se nikad nisam na to ostvrnuo, jer sam neznalica. A ovo nije Tehnička enciklopedija, niti smo mi šloseri. Ne trebate Te me moliti, povukli ste me za jezik, a ja sam Vam rekao da me više nitko neće....I ja imam pametnija posla. Razumni kompromis, no neću se još i oko toga natezati. Da me niste dirali. Ubacio bih do sada bar 50 Ko u Rječnik. I ne mislim se više bilo s kim natezati ni oko čega. Vi ste pripadnik novog soja ljudi, a ja srećom, ne mislim i ne ću postati privjesak računaru, nit ću sve svesti samo na golo funkcioniranje. Matematika može objasniti najdublje tajne, tj. ratio, ali najviši stupanj znanja je ljubav. Pozdrav, --Tomahawk 14:42, 14. rujna 2005. (CEST)Tomahawk. N.B. I ja sam se potpisivao uvijek svojim imenom, jer sam naučio stojati iza svojih riječi, pa me Mir_Harven optužio za samopromicanje, a kasnije me neki Mediteran, kad sam uzeo alias, optužio za skrivanje iza aliasa, iako se njime služi i Tvrdi da je Magistar povijesti Mediterana, s užom specijalnošću festivali zabavne glazbe, Split, Klape u Omišu itd. Ne bi svijetu nakuhao kolača da si pita.

Dobar dan! Kako si naš stručnjak za Kuran, ovdje ću objasniti neke manje izmjene koje sam unio. Vidim da si počeo postavljati prijevode Alahovih imena kao posebne članke, ali premjestit ću ih sve na onu stranicu gdje su popisana ta imena, jer par riječi nije dovoljno za zaseban članak. Osim toga, promijenio sam "Allah" u "Alah". Naime, tako kaže pravopis B-F-M i to je uvriježeni način pisanja. Inače, jako mi je drago što imamo nekoga za Kuran i Bibliju. Ako imaš pitanja, javi na mojoj stranici za razgovor. --Zmaj 09:42, 28. rujna 2005. (CEST)[odgovori]

Razgovor nastavljen na mojoj stranici za razgovor. --Zmaj 10:26, 28. rujna 2005. (CEST)[odgovori]

Obavijest o kalendaru[uredi kôd]

Samo ti javljam da sam premjestio tvoj tekst o narodnim kalendarima iz Kategorija:Kalendar u članak Narodni kalendari. --Zmaj 15:15, 12. listopada 2005. (CEST)[odgovori]

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Tomahawk,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 18:00, 15. studenog 2006. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.