SS Chieti Calcio

Izvor: Wikipedija
Stadion Guido Angelini.
Società Sportiva Chieti Calcio
Puno ime Società Sportiva Chieti Calcio
Osnovan 1922.
2006. (obnovljen)
Igralište stadion Guido Angelini,
Chieti
Kapacitet 12.750
Trener Vincenzo Vivarini
Liga Lega Pro Seconda Divisione B
2009./2010., Serie D Serie D/F, 1.
Domaći dres
Gostujući dres

Società Sportiva Chieti Calcio je talijanski nogometni klub iz talijanske pokrajine Abruzzo, iz grada Chietija.

Klub je utemeljen 1922. kao Calcio Chieti. Sezonu 2005./2006. je igrao u Serie C1/B, završivši na zadnjem mjestu te je ispao u Serie C2. Nogometni savez je ugasio klub zbog financijskih problema. Uskoro je osnovan novi klub koji je dobio ime A.S.D. Chieti. Zatražili su od nogometnog saveza neka im dopusti igrati u ligi Promozione koja je 7. razina talijanskog nogometa. Chieti se 2008. plasirao u Serie D. Prošao je tri razine u četiri sezone.

Klupske boje su zelena i crna.

Talijanski reprezentativac Fabio Grosso koji je osvojio svjetsko prvenstvo, proveo je tri sezone u Chietiju od 1998. do 2001. godine.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Chieti je utemeljen 1922. s osnivačkom glavnicom od - 50 centesima. Prvi svjetski rat je tek bio završio, a nogomet se tek počeo vraćati u javni život kroz klubove kao što su Pro Vercelli, Novese, Milan, Inter, Juventus, Genoa. Jednog je dana u Villi Comunale Nicola De Cesare u društvu svojih prijatelja razmatrao zamisao o utemeljenju nogometnog kluba. Udružio se s još nekim ljudima te uz iznos od 0,50 £ se platilo pristojbe i tako je nastao RISS. RISS je igrao prvih nekoliko utakmica protiv momčadi na središnjoj Civitelli protiv vojnih sastava.

Poznati igrači[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]